Je vhodné mať spoločný účet?

21. feb 2024

Ahojte. Som rozvedená a žijem s priateľom pol roka. Poznáme sa ale 16 rokov. Je podľa vás vhodne mat spoločný účet? S ex sme mali každý svoj účet. Nie som zvyknutá mat prehľad o jeho financiách. On zas je zvyknutý mat účet spočiny.

gabriela2952
22. feb 2024

My s manželom mame každý svoj účet ale inak mame peniaze spolu, nemá problém dat mi kartu a tak isto aj ja jemu.. to sa musíte dohodnúť ale vy ako to bude u vás🙂

barbora0308
22. feb 2024

A to on nejako tlaci na to, aby ste mali spolocny ucet? Preco je to take dolezite? Ja nikdy nepochopim, preco je take dolezite mat spolocny ucet, ci uz v partnerskom alebo manzelskom vztahu, aka zmena tym vlastne nastane?
My mame s manzelom tiez ucty zvlast, ani nie preto, ze by sme to tak nejako chceli, ale nikdy sme nepotrebovali riesit spolocny ucet, nebol na to dovod. Nieco sa hradi z jeho uctu, nieco z mojho, prehlad o financiach mame a fungujeme normalne aj z dvoch uctov.

barka1
22. feb 2024

Po pol roku a s priatelom určite nie. Tiez mám za sebou rozvod, kde sme ako manželia mali účet spoločný. Pokial sa nenajde další manžel, tak to spoločného účtu nepojdem. Bola by som ochotná zalozit další účet na spoločné poplatky, kde by každý prispieval nejakou ciastkou. Ale v dnešnom rychlom svete online platieb je to zbytocne.
A aby mal moj priatel prehlad o mojich financiach? Preco?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
22. feb 2024

Pol roka je krátko,to by ma ani nenapadlo...

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petamich
22. feb 2024

aky je dovod na spolocny ucet? po polroku s priatelom by mi ani nenapadlo uvazovat nad spolocnym uctom

simsalabim
22. feb 2024

Spolocny ucet s priatelom? Po polroku vztahu? Absolutne nie. Mozno vtedy, ak spolu byvate, tak zalizit dalsi ucet, kam prevediete obaja na bezne vydaje typu najomne a jedlo?

dskjhfdlkdjhl
22. feb 2024

My s manzelom mame spolocny ucet, sme spokojni. S priatelom by som spolocny ucet nechcela mat.

lakebabe
22. feb 2024

S priateľom nikdy s manželom v pohode

diamand2326
22. feb 2024

Nie.

mamina7070
22. feb 2024

s manzelom je to ok
s priatelom nie

lenkakoc444
22. feb 2024

S priatelom urcite nie, s manzelom mozno, aj ked skor nie resp. kazdy svoj a k tomu aj spolocny

8853
22. feb 2024

Odkedy sme mali spolu hypo, od vtedy mame spolocny ucet. Byt sme kupovali este za slobodna

luciaruz
22. feb 2024

Spolocny ucet nikdy s nikým. To je tak sukromna vec. Akoby som mala byt nesvojpravna. Ja pre to nemam absolútne pochopenie.

prasiatko30
22. feb 2024

Ty svoj on svoj ajeden spolocny na ktory budete prispievat rovnakou ciastkou na spolocne ucty - tak ano

solange7
22. feb 2024

S priatelom rozhodne nie. Ak by si sa aj nahodou nechala prehovorit, tak okrem spolocneho maj aj svoj na tvoje uspory. Spolocny by som vyuzivala maximalne na nakupy a posielala tam len dohodnutu pol na pol vymedzenu ciastku. A samozrejme by som si ho zriadila v banke, ktora umoznuje spolocny ucet s dvomi rovnocennymi majitelmi. Nie majitel a disponent.

la_dolce_vita
22. feb 2024

Ked sme zacali byvat s partnerom, tiez padol taky navrh od neho. Mna to sice potesilo, ale zavrhla som to. Roky som fungovala sama a bolo pre mna neprijemne, ze by mal prehlad o vsetkom, vsak my zeny si kupujeme viac veci, ako muzi. Dalsia vec, ze mam este syna na vyske, takze dalsi vydavok. Nie sme manzelia. Tak dame kazdy polovicu na byt a stravu a fungujeme. On by na mna doplacal a to ja nechcem. Mozno neskor.

stannkal
22. feb 2024

Neviem, či sa dá na SK zriadiť ešte spoločný účet, nedávno ho už tuším len 1 banka ponúkala. Takže asi myslíš jeho účet, kde ty by si bola disponent? Určite by som si nedala posielať výplatu na účet niekoho iného, ani pri neviem ako perfektnom vzťahu.

lizatko1009
22. feb 2024

@luciaruz presne tak, mne to príde až také "dych vyrážajúce" nikdy, pre mňa to je tiež súkromná vec a cítila by som sa strašne zle.

sense
22. feb 2024

Nie pre mňa ani po dlhšej dobe ako pol roku. My máme s partnerom jeden spoločný kde každý pošle dohodnutú sumu a z tejto platíme bežné výdavky na spolužitie a každý má aj svoj vlastný účet...
Kedysi pri prvom manželovi som chcela spoločný on nechcel a chvalabohu ze nechcel pretože časom sa ukázalo ze každý ma iný spôsob hospodárenia

veselo_neveselo
22. feb 2024

Ak spolu byvate, tak spolocny ucet na spolocne vydavky. A zaroven kazdy vlastmy ucet , kde hospodarite s tym zvyskom vyplaty.
Toto za predpokladu ze prijmy mate zhruba vyrovnane.
Pri velkych rozdieloch je treba to spolocne hospodarenie nastavit tak, aby netrpel ani jeden, ani druhy.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanockamt
22. feb 2024

Nie, nikdy s nikým spoločný účet. Ani v manželstve. A riešiť to po polroku s priateľom, tak to by ma ani nenapadlo.

nikpa
22. feb 2024

Nie, nie je. Som svojpravna osoba a nepotrebujem aby ktokoľvek videl kazde jedno euro ktoré niekde miniem. Je to každého vec ale ja v tom ozaj nevidím žiadne výhody. Zbožňujem keď svokra každe vianoce a iné sviatky otravuje aby sme jej objednali darčeky nech svokor nevidí co a za koľko mu kúpila 🙄🤦

januska12323
22. feb 2024

Spoločný účet jedine s manželom, nie s nejakou polročnou známosťou.

hefo
22. feb 2024

Jo, podľa mňa má spoločný účet význam v manželstve (a to ako jediný účet); naopak pri vzťahu bez manželstva je dobré mať účty oddelené, ale dohodnuté, koľko kto prispieva na spoločné výdavky (a ideálne nejako vybalancované podľa pomeru príjmov).

alickapusinka
22. feb 2024

S priateľom určite nie pol roka je na to málo aby si spolu s ním hospodarila. Rozidete sa a čo tvoje peniaze. Nie s manželom áno s priateľom určite nie.

zuzubb007
22. feb 2024

Spoločný účet by som nikdy nechcela, ani s mužom nemám a ani by som to nedovolila mať spoločný 😂

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz