Sú tu niektorí z Vás čo nemáte hypotéku?
Uvažujeme, že pôjdeme s mužom do zahraničia ja mám 24 r som kozmetická mám v prenájme miestnosť on je stolár.Rozmyslali sme nad Nemeckom, čím viac či prečítam, tým horšie.Neviete ako to je s uznaním vzdelania, certifikátov.Obaja vieme NJ.Plan je na pár rokov máme pozemok a chceme stavať dom ideál bez hypo, alebo čo najmenšou.Muz si chce doma spraviť dielňu a neplatiť najomne.Je to veľký krok rodičia nás odhovárali, že mať hypo je bežné.Vie mi niekto napísať cca ako sa pohybujú platy, nájomné za menší byt, poistky a pod....ja zarobím po odrátaní cca 1200 eur muž podľa zákaziek teraz robí veľa kuch.liniek tak plat dobrý
Pokial zarobi na SK 3-4000E, nema zmysel.
My sme nikdy nemali hypo, leasing ani pozicku len vdaka praci v zahranici pred zalozenim rodiny. Smelo do toho, uvazujete velmi rozumne a zodpovedne.
Kolko odhadujete, ze zarobite v DE? Kolko sa plati najom? Kde budete pracovat?
myslim, ze minimalna mzda v Nemecku je 12eur na hodinu
kamoska boli takto s priatelom v hoteli, ubytko mali zadarmo, boli tam asi 2 roky a zarobili si dobre, brali minimalnu hypoteku na dokoncenie domu .....ale to bolo pred 10rokmi
teraz sa vela veci meni, ceny stavebnych materialov idu nepredvidane hore .....co pred 5rokmi stalo napriklad 50.000, o rok, dva moze stat dvojnasobok
takze nasetrit taku sumu penazi bez hypoteky nebude jednoduche
kazdopadne drzim palce 🍀
Ja nemám hypoteku, ani úver, ani žiadnu pôžičku. Držím Vám palce.
Ani my nemame nic,ked sme chceli zacat stavat dom manzel pracoval 1 rok vo francuzku cosi sme nasetrili, odvtedy pracuje uz iba na slovensku , domcek sme postavili za 2.5 roka .... svojpomocne , postupne sme podorabali vsetko, podla financii
Ak muž robí sám na seba a je šikovný, tak veru dobre zarobí aj na sk...ty máš tiež výborný príjem... začiatky v iných krajínach sú není ľahké, nie hneď budete mať obaja skvelú robotu, kde hneď zarobíte vysnívanú sumu...my sme tiež bez hypo a všetkého možného, ale budovať sme začali v 35, obaja máme po 40...
My tiež nemáme ani hypo ani leasing ani žiadnu pôžičku.Mame trojizbový byt.Ale v poslednom čase sa nám dosť pozdáva myšlienka kúpiť záhradu s chatou tak zvažujeme malú hypo.(Aj keď zatiaľ len v rovine možno)
My na byt nemáme hypo lebo ho muž dostal, ja som si ale pred 5 rokmi kupovala byt na hypo za 90000 a teda náklady so všetkým vychádzajú momentálne 400€ čo aj sama s mojím platom by som nemala problém utiahnuť, teraz jasné že mám byt v prenájme.
Vo vasom pripade by som nesla. Muz si dobre zarobi,ty mas tiez dobry prijem v zahranici nezarobis ovela viac. Uz to tam nie je ako pred 10 rokmi. Oplati sa ist ludom,ktori tu robia za min.mzdu a nemaju kvalifikaciu.
Pri aktuálnom zvysovani cien nehnuteľností a všetkého...ťažko povedať, za aký čas, by sa vám podarilo našetriť toľko, aby ste nebrali hypotéku
Príjem máte dobrý , neoplatí sa ísť veľmi do zahraničia
Zalezi kolko manzel zarobi na Slovensku, ak dobre, tak by som nesla. Ty mas tiez dobry plat. Ak nezarobi podla Vasich predstav, tak mozte skusit na rok-dva, ako to pojde. A mozno tam aj ostanete. Ako nezmysel mi pride setrit teraz cca 10 rokov a platit niekde v cudzine najom, za tie roky bude vsetko drahsie.
My hypoteku nemame, ja som pracovala popri VS v zahranici a stacilo nam to s manzelom na byt. V zahranici su aj vydavky vysoke, najom. Keby ste mali aspon 20% na nehnutelnost +hypoteku.
Môj názor je,že sa Vám to neoplatí..ty zarobia pekne na ženu a tvoj chlap ako stolár musí mať oveľa krajší príjem..v zahraničí by ste sa viac nadreli a nemyslím,že nejak extra navyše zarobili..ak by ste tam robili nejaký housekeeping atď..ak by ste robili svoje remeslo je to iné...ale to nemáš istotu a ani klientelu
my tiež nemáme hypoteku ani žiadne pôžičky.Predali sme byt plus sme mali našetrené dačo a za to kúpili dom.Nie každý má takú možnosť a za to som vdačná.Ja by som ani nespávala keby mám také pálky banke každý mesiac platiť.Ja dakujem za to ako to máme
My nemame hypo. Niekolko rokov nazad sme kupili pozemok a dost dlho sme vybavovali stavebne povolenie. Za ten cas sme setrili. Cely dom isiel bez hypo. Stavali sme cca 2,5r -3r
Ak je muz stolar je to super tych je malo. Hlave takych dobrych co naozaj vedia toto remeslo