Je tu mamička živnostníčka?

sojka_zojka
19. nov 2015

Ahojte maminy, je tu niektorá z Vás ktorá je na živnosť, ide na materskú - alebo na nej už je - a neplatila si okrem zdravotnej nič? Ďakujem. Potrebovala by som sa s ňou poradiť ako to všetko prebieha, čo dostáva, čo nie a čo by som mala spraviť ja.

julyjj2
19. nov 2015

@sojka_zojka ahoj ano ja som mozes mi napisat spravu.

leto79
19. nov 2015

@sojka_zojka aj ja som na zivnosti. A do socialnej neplatis?

julyjj2
19. nov 2015

Nie prvy rok sa do socialnej neplati. Nikto neplati do socialnej prvy rok nielen mamicky na materskej. Da sa dobrobolne pripoistit ak chces dostavat peniaze napr.za OCR alebo PN,ale musis byt poistena devat mesiacov. Take su moje info ktore som dostala.

leto79
19. nov 2015

@julyjj2 a pred zivnostou si mala co

leto79
19. nov 2015

@julyjj2 jaj to asi sa nemam teba pytat

julyjj2
19. nov 2015

@leto79 to neovplyvnuje co si bola alebo co si robila pred zivnostou 🙂

leto79
19. nov 2015

@julyjj2 ano tam je klucovych tych 270 dni. Ale vzdy sa berie oredchadzajuci rok a ak tam nie je nic, lebo si bola nezamestnana alebo ba rodicaku, tak sa sa pomoct tak, ze 3 mesiace pred nastupom na matersku sa treba zamestnat, aj fiktivne u nejakeho znameho a potom by sa mala ratat materska z ttoho. Ale musi byt cely predchadzajuci kalendarny rok prazdny. Ja nemam, takze nepomozem si nijak

sojka_zojka
autor
10. dec 2015

ahojte. riešili sme sťahovačky, ďakujem že ste sa ozvali. ja som na živnosti druhým rokom ale do sociálnej som si neplatila nič. neplánovali sme bábo, ale tak, to už je zbytočné riešiť. neviem čo robiť. zdravotku si poslušne platím ale neviem či mám teraz živnosť stopnúť a ísť na úrad práce, aby som ju nemusela platiť ja - keď môže štát. v tomto by ste mi nevedeli poradiť?