Dobrý deň,chcela by som sa informovať.
Bývam s priatelom a dvoma deťmi u svokrovcov,ja som na nižšom rodicaku,on pracuje,zarába cca 1000€ mesačne plus mojich 420€. Pred tým som nepracovala. Je možnosť,že by nám v nejakej banke dali hypotéku na byt? A rucili by sme tým bytom? Alebo nie? Dodám že partner má ešte úver
Ďakujem
Pochybujem. Zarobok 1400e na 4 ludi a hlavne uz uver na krku (aky, za co?), tak osobne pochybujem, ze dostatocny uver na byvanie dostanete.
Aj keby vám tú hypo zázrakom dali, ako chcete vyžiť zo 1400€, platiť hypo, úver, náklady s tým spojené a ešte s dvoma deťmi?
A z coho by ste zili? Naklady na realny zivot su neskutocne v sucasnosti.
podla mna nedaju - ked odpocitaju aktualne zavazky, zivotne minimum na teba a deti, tak toho vela neostane 🤷♀️ ale mozete sa skusit poradit napr. s nejakym financnym poradcom
a nezabudajme na to, ze 100% hypoteky uz nie su, takze minimalne 20% treba mat nasetrene
nie že teraz nedajú, vám by nedali ani v časoch kedy pomaly pri dverách banky stal pracovník a volal ľudí dnu aby si zobrali hypotéku 🙈 a úplne sa čudujem tým komentov vyššie že sú také pudingove, však 1400e na 4 ľudí. ešte aj z toho 1 nepracuje!!! 🙄
máš našetrených 20 % z predajnej ceny bytu, ktorý chceš kúpiť? Lebo bez toho do banky ani nelez
@elizabet173 tak ale aspoň by sa mali o čom baviť a môžu aspoň vyrátať. Ale bez úspor je zbytočná každá debata
Dve deti, predtym si nepracovala, byvanie u svokrovcov....To sa robi uplne opacne. Praca, byvanie, deti....
Ak nemáte veľmi slušnú hotovosť, ale že veľmi slušnú tak ťažko.
Musíte mať 20 % z ceny nehnuteľností našetrené v hotovosti...... A podľa ceny bytu......v akej cene? Mne pred 7 rokmi dali 50 tisíc hypotéku, som sama s jedným dieťaťom. A plat bol ledva 700 eur......
Teraz už by mi nedali nič.......
Je to v tejto dobe ťažké.....ak sa vám u svokrovcov nebýva zle, ešte zostaňte a počkajte....... Je možné, že sa ešte niečo zmení......i keď pochybujem....
ved je tu odbornik na hypoteky na kodrom koniku napis jemu rovno do poradne. uved mu aj vysku uveru a splatku a taktiez vas vek a kolko mate nasetrene... a je rozdiel ci zijete vo svidniku alebo v ba
po zvýšení životného minima posudzovaného bankami a úrokových sadzbách Vám pri tom plate a jednom úvere nedajú nič, žiaľ. Nestačí Vám bonita
Nam dali pred dvom rokmi, mali sme 1200€, ale nemli sme ziadny uver
Nechcete radšej stavať? 😉
@zmrzlinka2021 doprčic, toto bola tak trefná poznámka až ľutujem, že nenapadla mne 👍😂
Nahod si to do online kalkulacky... Neviem kolko je ten úver ktory mate. Ale podla príjmu. Mozno 30 000 vam daju ak vobec.. Niektore banky matersku ako prijem neberu.
Koľko máte v hotovosti? Skôr vám nedajú, a s tým platom by som momentálne hypo nebrala.