Je risk ozaj zisk?

1. jún 2024

Risk je zisk, hovorí sa. Jediné čo som získala bola skúsenosť aj to negatívna. Či už podnikanie, osobný život alebo iba také maličkosti ako nákup lístkov na dlho očakávaný koncert. Na všetko som iba doplatila.
V čom vám to vyšlo? Dajte pozitívne príklady na povzbudenie. Ďakujem

h2
1. jún 2024

"Risk je zisk" netreba brať doslova, že vždy, keď riskuješ, vyhráš. Je to skôr v zmysle, že ak niečo chceš, ale treba pre to podstúpiť nejaké riziko, tak keď to vzdáš, tak to nezískaš nikdy, zatiaľ čo ak to riskneš, vždy je šanca, že sa to podarí. Šanca, nie istota.
Nechápem, aký risk predstavuje nákup lístkov na koncert. Akože si riskla a kúpila falošné od nejakého podvodníka?

doriiis
1. jún 2024

Každé rozhodnutie zo sebou prináša risk .Väčšinou preto,lebo netušis či to vyjde .
Ako keď som 15 ročná odišla bývať sama,ako keď som ako 20 ročná porodila svoje prvé dieťa,ako keď sme kúpili dom,ako keď som si hľadala novú prácu.Ako keď som zle investovala.🤷🏻‍♀️
Všetko má svoj risk.Niekedy žiaden zisk ale o to väčšie je poucenie

hederamonstera
1. jún 2024

Zisk je aj negativna skusenost. To ta tiez nieco nauci

hederamonstera
1. jún 2024

@h2 asi ich chcela predat dalej za viac

maranta_leuconeura
1. jún 2024

Vsetko v zivote je riziko. Aj len najest sa, napit, moze to byt otravene a mozes zomriet, v lepsom pripade ti bude len par dni zle. Krali kedysi by ti vedeli hovorit 😄 A predsa to asi niekolkokrat denne podstupujes, lebo vlastne musis.
Tiez tehotenstvo, velky risk pre zenu, telo ostane zhumplovane uz navzdy, porod, kedysi zeny bezne umierali. Zisk-dieta.
Aj vyber partnera je riziko. Na zaciatku je kazdy skvely dokonaly, aky je naozaj zistis az casom. Mozno teda stratis dva roky s debilom. A mozno ziskas skveleho muza.

fido69
1. jún 2024

@doriiis napísala "Ako keď som 15 ročná odišla bývať sama,ako keď som ako 20 ročná porodila svoje prvé dieťa"

Dnes už neobvyklá skusenosť, že si sa dokázala osamostatniť, tak mladá. Ako to vnímaš? Oplatilo sa? Tiež to bol "risk"...

doriiis
1. jún 2024

@fido69 ....moja túžba po slobode a samostatnosti bola odjakživa silnejšia ako strach z čohokoľvek.Absolutne som nad tým vtedy nerozmýšľala,proste som si zbalila veci a išla som na intrak.100 km od domu do BA kde som dovtedy bola asi tak 5 krát na výlete.😅.
Preťala som všetky kontakty okrem rodičov v mojej rodnej obci a bola som vďačná a hrdá na svoju slobodu.
No a potom som v 16 tich spoznala svojho muža a dospeli sme spolu.
Samozrejme,že sa oplatilo.Je to škola života,ktorú by som inak nezískala.Od riešenia problémov,ktoré som si spôsobila a musela vyriešiť sama až po ten pocit,že si vlastne môžem robiť čo chcem.

fido69
1. jún 2024

@doriiis Všímam si ťa cez tvoje odpovede na MK. Si skusená žena, ktorá vie dobre poradiť a nepýta sa tu na hlúposti. Za mňa veľký rešpekt k tvojej ceste životom a skúsenostiam. 😉

doriiis
1. jún 2024

@fido69 ...och.😌Ďakujem pekne.

autor
1. jún 2024

@hederamonstera čo ?že nemám druhý krát podnikať?

autor
1. jún 2024

@h2 nie, cez oficiálneho predajcu ale v deň koncertu človek ochorie a nemôžem tam ísť a nenašla som nikoho za tú kratučkú dobu kto by ich odkúpil (suma cca 1/5mojej mesacnej mzdy)

hederamonstera
1. jún 2024

Urcite si zistila dovody preco to nevyslo, co si urobila zle, co si mala urobit inak. Takto povrchne sa na to nemozes pozerat

autor
1. jún 2024

@hederamonstera akože viac to rozvinúť. Náš šéf nebol práve najmladší, snažil sa rozširovať firmu širší sortiment, ďalšie pobočky. Lenže zahraničný obch. partner ho podrazil, v tom čase zistili jeho žene rakovinu mali dve malé deti, on sa psychicky zrútil. Bol hodný čas hospitalizovaný na psychiatrii. Nové nerozbehnuté pobočky sa zrušili, nám(zisková pobočka otvorena 10r )jeho rodina ponúkla možnosť zostať v najme. Boli sme vtedy na pobočke štyria, jeden kolega bol už dôchodca , jedna tehotná šla má MD. Dvaja s kolegom sme mali zostať, začali sme vybavovať povolenie založili sro. Stalo sa však niečo čo sme nepredpokladali. Kým sme boli zavretí konkurencia zlanária na akcie , dlhšiu splatnosť faktúr, časť našich klientov a kolega dôchodca si otvoriť živnosť a vlastnú prevádzku vo vlastných priestoroch , tým mal nižsiu réžiu. Do pár mesiacov nás dostali na kolená.

hederamonstera
1. jún 2024

Zmysel pochopis neskor ak si ho doteraz nepochopila

larinka552
1. jún 2024

Mne vzdy vysiel risk so zmenou zamestnania. Ked som chcela odist tak vacsinou som prisla do lepsieho.

doriiis
1. jún 2024

Autorka.....kašli na lístky aj na podnikanie.Peniaze boli,sú a budú.Ja som zlým investovaním prišla o 2200 €.🤷🏻‍♀️A život ide ďalej.
To,že sa v živote nepodarilo par veci,ešte neznamená,že je všetko stratené a že je to zlý život.
Štastie praje tým,čo sa neboja

autor
1. jún 2024

@doriiis sorry keby som tým obchodom prišla iba o 2200 tak dnes som inde, Bolo to oveľa viac, navyše prišla som aj o snúbenca, lebo som všetok svoj čas, všetku svoju energiu venovala podnikaniu

doriiis
1. jún 2024

No tak aspoň vieš autorka,že to nebol ten pravý partner pre život🤷🏻‍♀️

autor
1. jún 2024

@doriiis ty by si rešpektovala keby tvoj partner pravcoval denne 18h a nemal čas na teba ani jeden víkend mesiaci, a keby si mu volala buď by mal v kuse obsanené alebo.keď aj zdvyhne po troch vetách položí lebo práca je presnejšia, dookolannie týžden nie mesiac .... On to vzdal po9 mesiacoch