Je nutné podať daňové priznanie?

15. okt 2024

Zdravím, prosím vedel by mi niekto poradiť či je povinné podávať daňové priznanie v mojom prípade za rok 2024, ktorý mi až do 10.12.2024 trvá rodičovská dovolenka, hneď nato sa pôjdem registrovať na úrad práce a podľa všetkého budem do konca roka na úrade vedená ako nezamestnaná pretože v novom roku sa mi má narodiť bábätko. Je treba podávať daňové priznanie aj za tých pár dní v mesiaci keďže v nich nebude žiadny zárobok?

babushkaem
15. okt 2024

Povinnost nie je pokial nebol zarobok, alebo strata. Avsak moze sa stat, ze sa danovy urad ozve, ze chce podat, aj ked nulove.

cibinka18
15. okt 2024

nie, pozri usmernenie, ak nemas prijem tam spomenuty https://podpora.financnasprava.sk/369999-Povinn...
ak si mala prijem a bola odvedena dan, mozes podat a dan ti vratia

melanta
15. okt 2024

@babushkaem daňový úrad môže chcieť podať DP aj keď je nulové, ak bola zamestnaná či mala aktívnu živnosť, hoci bez príjmu. Ak je nezamestnaná a nemá aktívne podnikanie, daňový úrad nebude chcieť nič.

autor
15. okt 2024

@cibinka18 môj príjem za celý rok je len rodičovský príspevok , pridavok na dieta nič viac to sa neráta ci ?

hannulik7488
15. okt 2024

v takomto prípade nemáš povinnosť podať DP, pretože nemáš zdaniteľný príjem. Štátne dávky sa nezdaňujú

autor
15. okt 2024

@hannulik7488 ďakujem ti🙂

autor
15. okt 2024

@babushkaem ďakujem 🙂