Zdravím, prosím vedel by mi niekto poradiť či je povinné podávať daňové priznanie v mojom prípade za rok 2024, ktorý mi až do 10.12.2024 trvá rodičovská dovolenka, hneď nato sa pôjdem registrovať na úrad práce a podľa všetkého budem do konca roka na úrade vedená ako nezamestnaná pretože v novom roku sa mi má narodiť bábätko. Je treba podávať daňové priznanie aj za tých pár dní v mesiaci keďže v nich nebude žiadny zárobok?
nie, pozri usmernenie, ak nemas prijem tam spomenuty https://podpora.financnasprava.sk/369999-Povinn...
ak si mala prijem a bola odvedena dan, mozes podat a dan ti vratia
@babushkaem daňový úrad môže chcieť podať DP aj keď je nulové, ak bola zamestnaná či mala aktívnu živnosť, hoci bez príjmu. Ak je nezamestnaná a nemá aktívne podnikanie, daňový úrad nebude chcieť nič.
@cibinka18 môj príjem za celý rok je len rodičovský príspevok , pridavok na dieta nič viac to sa neráta ci ?
v takomto prípade nemáš povinnosť podať DP, pretože nemáš zdaniteľný príjem. Štátne dávky sa nezdaňujú
@hannulik7488 ďakujem ti🙂
@babushkaem ďakujem 🙂
Povinnost nie je pokial nebol zarobok, alebo strata. Avsak moze sa stat, ze sa danovy urad ozve, ze chce podat, aj ked nulove.