Je Ok keď sa žena počas RD nepodieľa na výdavkoch na spoločnú domacnost ale použije rodicak pre seba alebo si o odlozi?
Je normálne mat v manželstve spoločnú kasu..
Normálne je to, čo obom vyhovuje. Určite sú také ženy, aj také, ktorým ešte muž dá peniaze navyše.
Nikdy sme si v manzelstve nedelili vydavky a prijmy na moje a Tvoje, mame spolocne. Takze taketo problemy sme nikdy nemuseli riesit a nikdy sme sa za tie roky kvoli peniazom nemuseli hadat.
Tak ako sa kto dohodne. Ja keď som bola na rodicaku ten sa šetril a potom sme kúpili auto pre mňa. Muž mi doplatil čo bolo treba.
Je normálne ak si muž myi, že "žene nemusí dávať peniaze lebo však má rodičak"?
Normalne je dohodnúť sa tak aby ani jeden necítil krivdu
Každý si robí čo chce. 😅 Mne muž necháva rodičák celý, ja si šetrím peniaze na horšie časy. 🙂
Je, ale iba, keď si to môžu dovoliť a muž neminie všetko do posledného eura.Ale nikdy som to nerobila kupovala som z toho veci pre dieťa, alebo ušetrila pre NAS
Je to na dohode, ja si "bokom" pre seba nesetrim nic. Rodicak sa pouzije na uver a manzel mi posle ciastku, ktora sa dolozi na elektrinu a plyn. Vsetko ostatne, coho je podstatne viac hradi manzel. Mam kartu od jeho uctu. Platim nou vsade. Setri on na jeho ucte a viem kolko mame usetrene. Mam ovela lepsi pocit, ked sa na plateni podielame obaja, vsak tento byt je aj moj a nechcem, aby vsetko hradil sam.
Manželia niesme muz zarobí nadpriemerne a dokáže si odlozit. Začína však byt ovplyvnený okolím kde zeny zaplatia zo 400€ pomaly cele živobytie rodiny
Mam kamosku co takto funguje celý život. Jej manžel platí všetko. Ona co si zarobí to je len pre ňu na míňanie. Celú jej výplatu dáva na handry a kozmetiku.
ja tiez nie som oficialne vydata, ale odkedy sme zacali spolu zit a mat deti, povazovala som nas za rodinu a nase prijmy za spolocne.. takze rodicak nebol moj, ale spolocny, ak som si z neho nieco kupila pre seba, nekupovala som si zo svojho, ale zo spolocneho, ak som setrila, tak nie pre seba, ale pre rodinu a to iste platilo aj pre muzov prijem.. mne to takto pride normalne.. problem nastava, ak to za normalne nepoklada partner.. ale vtedy nepovazujem za riesenie zacat to brat ako on a odkladat si rodicak pre seba, ale riesit tento nesulad v nazoroch
Mne sa zda nefer, ked muz zaraba povedzme 2-3 tisic eur, na vydavky minie povedzme tisic, a peknu kopku si usetri...zena ma rodicak par stoviek, takze ak sa podiela na vydavkoch, neusetri si nic...za mna dost zle a nespravodlive...
Preto si myslim, ze ideal je mat spolocnu kasu, vsetky prijmy su skratka spolocne, vsetko, co sa usetri je spolocne, a nemusia vznikat ziadne dohady, kto co bude platit a komu kolko ostane.
@reanda
Môžem sa opýtať či máte spoločný účet kde sa
Viete v prípade rozchodu podeliť 50/50? Lebo pokial som neni manželka som počas rd v zranitelnej pozicii
Nie, nie je to normalne. Tu na Mk si vsetky zeny myslia, ze co je muzove, na50% patri aj zene. Co ma zena-je len jej.😁🤣 Uz vidim zenu, co zarobi 3000e ako dava polovicu muzovi, lebo ved su rodina.😂
@mamula20 ano, to by ale zeny nemohli chciet byt doma 15 rokov, rodit ako jablone, nechodit do prace, nechat sa vydrziavat. A muz nech maka ako blbec a setri zene na byt po rozvode. A ona neprispeje nicim do rozpoctu najblizsich 15 rokov. ALE ma narok na vsetko. A normalnej zene nezostanu oci pre plac, lebo rozmysla dopredu a vie sa o seba postarat.
ak sa citis byt v zranitelnej pozicii a mas pocit, ze by si sa potrebovala nejak zaistit, mas problem so vztahom, nie s financiami.. tak ries problem od korena.. spolocny ucet ti problem vo vztahu nevyriesi a ak nemas ok vztah, pochybujem, ze s tym bude partner suhlasit
A čo konkrétne chlap chce? Rozpis to trochu.
Aby si platila polovicu za elektrinu, plyn? Alebo za jedlo? Alebo čo máš kupovať? Čije je bývanie kde žijete? Platíte aj hypotéku? Atd...
Je normálne mať nie ja a ty ale spoločne ste svoji čakáte spolu dieťa takže financie sú spoločné bez ohľadu kto zarába viac
za mna je to ok
Nuz, manzel ma na teba kym nepracujes a na dieta vyzivovaciu povinnost. Ak to nie je manzel, tak len na dieta. Ako si si zariadila, tak mas
Preco by si sa chcela podelit s partnerovymi peniazmi 50/50? Ved si ich zarobil a teba zivil pocas RD, nie? Mozno ich setril uz roky predtym, co ta spoznal.
My nie sme zobratí a na RD je partner. Kým je na RD, celu hypo aj náklady na bývanie platím ja, on z RD platí svoje drobnosti a časť potravinových nákupov, drogériu a tak. Veci dcérke kupujem ja (trochu si na tom občas ulietavam 🙈). Zdá sa mi zbytočné, aby mi poslal polovicu rodičaku a potom ja jemu ešte viac ako príspevok na jedlo a tak 🤷🏼♀️
za mna to nie je OK 🤷♀️ nevravim, ze sa ma podielat na vydavkoch ako sa podielala, ked mala riadnu mzdu ale cely si ho odkladat a aby vsetky vydavky tahal manzel/partner - pre mna rovnako nepochopitelne ako ked su tu temy, ze partner ocakava, ze z rodicaku pokryje vsetko zena a nedava jej ziadne peniaze, za mna aj jedno aj druhe je extrem a netreba zabudat, ze rodicovsky prispevok je aspon pre mna prispevok na pokrytie vydavkov dietata
na druhej strane ak sa tak dvaja dohodnu preco nie, mne napr. 95% rodicaku padne na splatku uveru, ktory mam spred manzelstva, takze manzel taha celu domacnost ale akonahle mam nejaky prijem navyse, tak mu poslem nech odlozi alebo zaplatim dovolenku