Zdravím chcem sa spýtať je možné stornovať platbu vo VÚB? Po zaplatení? Ak áno tak ako mám postupovať?Poslala som peniaze za kúpenú knihu a páni čo mi som jej poslala peniaze je pravdepodobné podvodníka keď sa mi vôbec neozýva..
Zrušiť platbu po tom ako je stiahnutá odoslaná z účtu sa nedá v žiadnej banke
Okey a chceme sa spýtať šli by ste riešiť na políciu podvodníčku ktorá takto okráda ľudí?Je možné podať trestné oznámenie kvôli 11€?
Treba zistiť či podvečerných nieje viac, suma potrebná na trestné oznámenie je trochu vyššie, koli 11 € polícia nič riešiť nebude
@petruldo Je nás ževraj viac pretože Páni má ževraj viacej účtov a už som v kontakte a jedným Pánom ktoreho taktiež okabatila za 20€ takže neviem ako s tým naložiť
Treba aby sa poskodeni spojili, a ak suma presiahne 266,01€, potom to hlásiť na policiu.
....... trestných činoch zákonné znenie skutkovej podstaty vyžaduje spôsobenie tzv. malej škody. Bez spôsobenia malej škody sa skutok nepovažuje za trestný čin, v tých prípadoch môže ísť buď o priestupok alebo o skutok, ktorý nie je trestným činom ani priestupkom. Trestný zákon definuje malú škodu ako škodu prevyšujúcu sumu 266,- €. Tzn. aby mohol byť skutok považovaný za trestný čin je potrebné, aby spôsobená škoda predstavovala sumu aspoň 266,01 €.
jedine ak bol deň zúčtovania tebou nastavený na iný deň ako deň kedy si peniaze posielala - inak nie. Napr. platbu zadávam 24.8., ale deň zúčtovania nastavím na 25.8.