Je možné zrušenie platby VÚB?

24. aug 2022

Zdravím chcem sa spýtať je možné stornovať platbu vo VÚB? Po zaplatení? Ak áno tak ako mám postupovať?Poslala som peniaze za kúpenú knihu a páni čo mi som jej poslala peniaze je pravdepodobné podvodníka keď sa mi vôbec neozýva..

alenah31
24. aug 2022

jedine ak bol deň zúčtovania tebou nastavený na iný deň ako deň kedy si peniaze posielala - inak nie. Napr. platbu zadávam 24.8., ale deň zúčtovania nastavím na 25.8.

petruldo
24. aug 2022

Zrušiť platbu po tom ako je stiahnutá odoslaná z účtu sa nedá v žiadnej banke

autor
24. aug 2022

Okey a chceme sa spýtať šli by ste riešiť na políciu podvodníčku ktorá takto okráda ľudí?Je možné podať trestné oznámenie kvôli 11€?

petruldo
24. aug 2022

Treba zistiť či podvečerných nieje viac, suma potrebná na trestné oznámenie je trochu vyššie, koli 11 € polícia nič riešiť nebude

autor
24. aug 2022

@petruldo Je nás ževraj viac pretože Páni má ževraj viacej účtov a už som v kontakte a jedným Pánom ktoreho taktiež okabatila za 20€ takže neviem ako s tým naložiť

petruldo
24. aug 2022

Treba aby sa poskodeni spojili, a ak suma presiahne 266,01€, potom to hlásiť na policiu.

....... trestných činoch zákonné znenie skutkovej podstaty vyžaduje spôsobenie tzv. malej škody. Bez spôsobenia malej škody sa skutok nepovažuje za trestný čin, v tých prípadoch môže ísť buď o priestupok alebo o skutok, ktorý nie je trestným činom ani priestupkom. Trestný zákon definuje malú škodu ako škodu prevyšujúcu sumu 266,- €. Tzn. aby mohol byť skutok považovaný za trestný čin je potrebné, aby spôsobená škoda predstavovala sumu aspoň 266,01 €.