Je možné že banka zriadi na nehnuteľnosti záložné právo bez súhlasu všetkých vlastníkov?
@butterflyeffect neexistuje nejaká výnimka?tiež som si tak myslela ale videla som teraz listy vlastníctva kde to tak bolo a normálne mi to vŕta v hlave
Nieje tam exekúcia ?
@vinkel exekúcia tam nie je, je tam nájomná zmluva, možno ak to v nej majú nejak ošetrené neviem....zavolám zajtra právnikovi, toto je fakt záhada pre mňa 😁
teoreticky moze dat zalozne pravo len na tu cast, ktoru vlastni dotycny, ak to splna hodnotu, ktoru banka pozaduje. Myslim vsak, ze skor take spravia na pozemky, ako na nehnutelnost, lebo tie vedia lahsie predat, keby trebalo.
Musia podpísať všetci vlastníci. Nájomná zmluva funguje inak, stačí keď je podchytený väčšinový vlastník a ten/tí s menším podielom to musia akceptovať. Ale prečo by banka robila nájomnú zmluvu so záložným pravom??
@andaluzia12 odpoveď s najomnou zmluvou bola na otázku či tam nie je exekúcia - na liste vlastníctva nie je poznačená exekúcia ale je tam evidovaná nájomna zmluva, nie s bankou
@egonsk to som chcela vedieť ci tu náhodou nie je niekto z banky kto s tým priamo pracuje, lebo áno teoreticky je to asi možné ALE....
Pozemky patria medzi nehnuteľnosti, použila som pojem nehnuteľnosti vo všeobecnosti.
Musi byt suhlas vsetkych vlastnikov. Ale ak po jednom z nich ide banka s niecim, tak ten podiel moze banka prebrat.
Nie, zaloznu zmluvu podpisuju vsetci vlastnici.