Je možné zaplatiť elektriku na celý rok jednou splátkou?

28. sep 2023

Vých. elektr. nám pred nejakým časom poslali rozpis platieb na nasledujúci rok.
Platiť máme každý druhý mesiac 7 e. Poslala som im 50 e - že to zaplatím jednou splátkou.
Aké bolo moje prekvapenie, keď si odčítali daných 7 e a ostatné e mi poslali naspät na účet.
Nie je to možné zaplatiť jednou splátkou? máte niekto skúsenosť?

alickapusinka
28. sep 2023

A to kde sa platí taká lacná elektrika a každý druhy mesiac. A 7 EUR.

autor
28. sep 2023

@alickapusinka otázka znela inak...nie kde, ale či sa to nedá...

maranco
28. sep 2023

Pri paušály na telefón to tak fungovalo keď som poslal viac tak to ostalo do ďalšej faktúry.
Ale s tým sa nemusíš každý mesiac zaoberať, nastav si cez IB trvalý príkaz a pôjde to samo každý mesiac a vyriešené.

lija22
28. sep 2023

sse platim polrocne ale tak sa to niekde zadavalo. Musis to im oznamit

martinka13
28. sep 2023

Dá sa to zmeniť bud osobne, cez call centrum, alebo v e-zone na sse.sk ( ak ste zo stredného Slovenska)

martinka13
28. sep 2023

Splátky je možné zmeniť osobne v pobočke, cez call centrum, alebo na webe v e-zone

alickapusinka
28. sep 2023

ale ja som sa slušne pýtala že kde je za taký poplatok 7 eur elektrina na mesiac.

lauriinkaa
28. sep 2023

@alickapusinka my tiež platíme toľko v byte, v ktorom sme pár víkendov v roku, možno je to podobný prípad 😊

mima1608
28. sep 2023

@alickapusinka svokra tak platila za dom zosnulej mami, kde nikto nebýval 🤷

autor
28. sep 2023

@alickapusinka chata..

sasanka605
28. sep 2023

Neda, ja som zaokrúhlila a vzdy pošlú spat. Chcela som nastaviť vyššiu mesačnú platbu a vraj sa neda ani to. Nechce sa mi s nimi naťahovať.

ruxandra
28. sep 2023

Ved to sa s nimi musis dohodnut a nie im len tak z vlastného rozhodnutia poslat viac penazi, jasne, ze ti to vrátia spat. Normalne tam zavolaj alebo napis a spýtaj sa, ci nemozes platit raz za rok alebo za pol roka. Viem, ze v plynárnach to tak funguje, tak mozno aj tito to tak maju, len o tom treba spytat zmluvu a nie si svojvoľne menit splátku..

viestta
28. sep 2023

Zavolas na infolinku a das si zmenit zalohu na 1x rocne

11mirka22
28. sep 2023

Stačí kontaktovať dodávateľa elektriny a požiadať ho možnosť úhrady zálohových platieb jednorazovo... Určite vám vyhovie.

slavomira236
29. sep 2023

Ja som zas vodunolatila na sipe kazdy mesiac a oni mi to sami zmenili na platbu stvrt rocne...mne to vyhovovalo viac mesacne platit menej ako naraz viac..

maranco
29. sep 2023

@slavomira236 SIPO je zastaralá služba, v dnešnej dobe zbytočná a za poplatok.
Načo mám platiť pošte aby za mňa zaplatila elektrinu, keď mám účet v banke? Nastavím si v banke trvalé príkazy a nikomu poplatok neplatím.
Preplatok z vyúčtovania mi vrátia priamo na účet.

To bolo užitočné len v dobách keď banky si účtovali poplatok za každú platbu, tak lacnejšie to vyšlo aj s poplatkom pošte mať v banke jednu platbu ako viac.
Odvtedy si už banky neúčtujú poplatky za každú platbu.

slavomira236
29. sep 2023

@maranco tu nejde o to ci to platim sipom alebo ako(mne to vyhovuje) ale o to ze vodarne si same zmenili platbu z mesacnej na 3mesacnu..takze urcite sa da olatit aj polrocne aj rocne

maranco
29. sep 2023

@slavomira236 pri trvalom príkaze by si to nevedeli sami zmeniť, každý mesiac by im poslala banka určenú sumu.

gypsomilka
29. sep 2023

My platime raz za pol roka elektrinu v dome. Tak podla mna sa da.

caroline_
29. sep 2023

Zavolas a zmenis si cyklus preddavkovych platieb na ročný