Vých. elektr. nám pred nejakým časom poslali rozpis platieb na nasledujúci rok.
Platiť máme každý druhý mesiac 7 e. Poslala som im 50 e - že to zaplatím jednou splátkou.
Aké bolo moje prekvapenie, keď si odčítali daných 7 e a ostatné e mi poslali naspät na účet.
Nie je to možné zaplatiť jednou splátkou? máte niekto skúsenosť?
@alickapusinka otázka znela inak...nie kde, ale či sa to nedá...
Pri paušály na telefón to tak fungovalo keď som poslal viac tak to ostalo do ďalšej faktúry.
Ale s tým sa nemusíš každý mesiac zaoberať, nastav si cez IB trvalý príkaz a pôjde to samo každý mesiac a vyriešené.
sse platim polrocne ale tak sa to niekde zadavalo. Musis to im oznamit
Dá sa to zmeniť bud osobne, cez call centrum, alebo v e-zone na sse.sk ( ak ste zo stredného Slovenska)
Splátky je možné zmeniť osobne v pobočke, cez call centrum, alebo na webe v e-zone
ale ja som sa slušne pýtala že kde je za taký poplatok 7 eur elektrina na mesiac.
@alickapusinka my tiež platíme toľko v byte, v ktorom sme pár víkendov v roku, možno je to podobný prípad 😊
@alickapusinka svokra tak platila za dom zosnulej mami, kde nikto nebýval 🤷
@alickapusinka chata..
Neda, ja som zaokrúhlila a vzdy pošlú spat. Chcela som nastaviť vyššiu mesačnú platbu a vraj sa neda ani to. Nechce sa mi s nimi naťahovať.
Ved to sa s nimi musis dohodnut a nie im len tak z vlastného rozhodnutia poslat viac penazi, jasne, ze ti to vrátia spat. Normalne tam zavolaj alebo napis a spýtaj sa, ci nemozes platit raz za rok alebo za pol roka. Viem, ze v plynárnach to tak funguje, tak mozno aj tito to tak maju, len o tom treba spytat zmluvu a nie si svojvoľne menit splátku..
Zavolas na infolinku a das si zmenit zalohu na 1x rocne
Stačí kontaktovať dodávateľa elektriny a požiadať ho možnosť úhrady zálohových platieb jednorazovo... Určite vám vyhovie.
Ja som zas vodunolatila na sipe kazdy mesiac a oni mi to sami zmenili na platbu stvrt rocne...mne to vyhovovalo viac mesacne platit menej ako naraz viac..
@slavomira236 SIPO je zastaralá služba, v dnešnej dobe zbytočná a za poplatok.
Načo mám platiť pošte aby za mňa zaplatila elektrinu, keď mám účet v banke? Nastavím si v banke trvalé príkazy a nikomu poplatok neplatím.
Preplatok z vyúčtovania mi vrátia priamo na účet.
To bolo užitočné len v dobách keď banky si účtovali poplatok za každú platbu, tak lacnejšie to vyšlo aj s poplatkom pošte mať v banke jednu platbu ako viac.
Odvtedy si už banky neúčtujú poplatky za každú platbu.
@maranco tu nejde o to ci to platim sipom alebo ako(mne to vyhovuje) ale o to ze vodarne si same zmenili platbu z mesacnej na 3mesacnu..takze urcite sa da olatit aj polrocne aj rocne
@slavomira236 pri trvalom príkaze by si to nevedeli sami zmeniť, každý mesiac by im poslala banka určenú sumu.
My platime raz za pol roka elektrinu v dome. Tak podla mna sa da.
Zavolas a zmenis si cyklus preddavkovych platieb na ročný
A to kde sa platí taká lacná elektrika a každý druhy mesiac. A 7 EUR.