Je môžné dostať svoje peniaze naspäť?

3. jún 2024

Ahojte, má niekto prosím skúsenosť s vymáhaním peňazí, alebo existuje nejaký spôsob ktorým by som sa vedela dostať naspäť ku svojím financiám ktoré som rok platila ako nájomné v byte kde som nebývala. Viem znie to čudne ale byt sme držali s partnerom nakoľko som nevedela ako dlho zdravotne komplikacie budu trvať, a momentalne po roku ked uz do bytu mam ist byvat aj ja, partner sa po troch rokoch uplne otočil a tvrdi ze mi peniaze za rocne platenie nevrati, no uprimne v byte celu dobu byval len on a najom sme mali na pol a vzivote by mi nenapadlo ze sa takto zachova obzvlast po tom co sa javil normalne a ze ma usporiadane hodnoty, dohodnuti sme boli s najomnickou ze peniaze budu prichadzat z jeho uctu, na zmluve som vedena aj ja, samozrejme rok som stravila u rodiny a mam dostatocne vela svedkov na to ze som najom platila ale byt fyzicky nevyuzila. Pride mi nefer ze teraz ked mam byt začat uzivat rovnako zrazu nastal problem a najom chce zrusit, zatial co mu rok nevadilo ze ho platim a je tam len on. Dôkaz mam samozrejme aj ten ze polovica najomneho odchadzala kazdy mesiac na jeho ucet, cize platby ako dokaz existuju. Samozrejme zmluva je vedena aj na mna, ale nemohla som vediet ze sa niekto dokaze zachovat takto podlo a vypocitavo. Dakujem za odpoved.

syslik81
3. jún 2024

prepac ale on nemoze za to,ze ty si tam nebyvala...svoju polovicu si zaplatil ... ty si to mohla zrusit a on si najst ineho podnajomnika... to akoby si sa rozhodla nevratit byvat do domu a ziadala od majitela vratit peniaze lebo vsak si tam nebola.. ved byt mozes vyuzivat teraz ty .. on sa odstahuje a ty si tam niekoho najdi ..

januska12323
3. jún 2024

Nerozumiem prečo si platila a prečo by ti to mal vrátiť. Platila si dobrovoľne niečo čo nevyužívaš.

13uzivatelka11
3. jún 2024

Ja tiež nerozumiem tomu, prečo teraz keď sa chceš ísť bývať aj ty, chceš vrátiť tie peniaze naspäť? To ma akú logiku ze si to platila aj keď si tam nebyvala a potom to chceš vrátiť?

petamich
3. jún 2024

nie, toto je podla mojho nazoru nevymozitelne 🤷‍♀️ a hlavne nechapem, preco zrazu chces peniaze naspat

ja som si rok platila podnajom a uz som byvala u muza - to akoby som teraz zrazu prisla a chcela, aby mi zaplatil polovicu najmu

oliolijanka
3. jún 2024

Ja rozumiem, co autorku skrie.
Jej frajer uz mozno pred pol rokom, mozno pred rokom vedel, ze o autorku nema zaujem, ale nechal si platit polovicu najmu.
Vyuzival ju.
Keby platila pät rokov, tak pät rokov ju vyuziva a keby sa chcela vratit, odstahoval by sa.

Cize autorka mozes byt rada, ze si uz po roku zistila, co je on zac.

Ale viac poradit neviem.

rozculena
3. jún 2024

@oliolijanka po roku? veď píše,že sa po 3 rokoch otočil...

rozculena
3. jún 2024

nemáš nárok na vrátenie....nemala si to platiť.Že on je chrapúň,to je iná vec....On ti teraz dal kopačky?

oliolijanka
3. jún 2024

@rozculena Ja som pochopila, ze pred rokom ochorela. Cize po roku choroby zistila, koho si pestuje.

draik
3. jún 2024

Tým, že ste zmluvnou stranou nájomnej zmluvy aj Vy, tak nemáte šancu. Museli by ste mať dohodu s druhým nájomcom, aj ju preukázať, že po danú dobu bude nájomné platiť iba on. Na základe toho by ste od neho mohli požadovať vydanie bezdôvodného obohatenia.

oriesocek
3. jún 2024

Nájom sa za byt platí aj keď tam nikto nebýva, ak je nájomná zmluva. Branil ti tam bývať? Nemala si pristúpiť na takú zmluvu. Ja v mojom byte, ktorý prenajimam rovnako neriešim, či majú nájomcovia nejaké problémy medzi sebou.

veltraud
3. jún 2024

Aj ja si dva roky platim fitshaker predplatne, vyzivala som ho len parkrat, skusim sa spytat, ci mi ho nevratia 🙂 ale vazne, pokial ste sa medzi sebou nedohodli, ze ti prostriedky vrati, nema ich preco vracat. Zvlast, ked si aj na zmluve. Mali ste sa dohodnut, ked doslo k situacii, ze nevyuzivas byt...

autor
4. jún 2024

Šlo tam o to že som nečakala že sa zachova tak že ked budem mat do bytu ist aj ja uz normalne a do novej prace tak ze zrazu najom bude chciet zrusit, nehovoriac teda o tom ze doteraz bolo vsetko udajne vporiadku, otocil sa az teraz ked sa mne zdravotne polepsilo, dokonca sa vypytal naspäť veci ktore mi daroval k narodeninam, neviem si predstavit ze by som si pytala ja tie co som dala jemu, prislo by mi to trapne a hlupe, prosim neutočte tu na mňa ja nie som tá ktora by ho chcela o nieco obrat skor som doplatila na to ze napriek tomu ze som tam nebola chcela som aby sme zatial pockali na zlepsenie mojho zdravotneho stavu a mohol tam byť aspon on, ale bolo mi povedane ze nikto mi to nekazal a ze keby je situacia opacna tak on by neplatil. Ze fakt som asi posledny clovek ktory mi ho chcel vyuzit.. co uz zivot je raz taky. Aj tak dakujem za odpovede a prajem pekny den. Budte v takychto veciach opatrne nie kazdy musi mat dobre umysly ako vy.

ahhola
4. jún 2024

Nenechaj to len tak a vytras z neho tie tisicky, s chrapunmi sa inak neda. 💥

bonboniera
4. jún 2024

Ja tomu stále nerozumiem. Čo znamená že chce nájom zrušiť a prečo kvôli tomu chceš peniaze naspäť ktoré si dávala dobrovoľne?

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
purple_wolf
5. jún 2024

ja neviem odkial si spadla vi z hrusky alebo maliny ale ked raz podpises zmluvu kde sa zavazujes platit nieco tak je uplne jedno ci si tam bola alebo nie proste to mas platit... ak si kupis auto na leasing a mesiac ho nepouzivas tak ocakavas ze ti leasingovka vrati peniaze??? sa spamataj

zlatkazlatka
5. jún 2024

Ozvi sa mi, prosím, súkromne do správy. Napadlo ma niekoľko vecí, chýba viac detailov. Ďakujem. S úctou Zlatka

vierkainka
5. jún 2024

Ja ako citam citam ,no stale nerozumiem 🤦ja mam asi tukabel 🙈ty si bola rok chorá, nebývali ste spolu,ale platila si najom.vy ste sa rok nevideli? Nestretávali?Netravili spolu čas?Ak nie,je jasné, že city ochladli.
Čo znamená on chce zrušiť nájom?Vsak nech zruší, vykašli sa na neho a nájdi si niekoho do podnájmu,akebo to plat sama celé.
No a stale nerozumiem,preco ti ka on vrátiť peniaze?za co???purple wolf ti to napísala výstižne 🤷

vierkainka
5. jún 2024

@purple_wolf presne 👍

syslik81
6. jún 2024

tak podla mna nezneuzil nikto nikoho ... ved ti tam nik nezakaal byvat ked si bola chora .. nik ta ani nenutil podpisat podnajom .. toz e ste sa rozisli je zrejem dolsedok toho,ze ste boli od seba alebo to proste nevyslo .. museli ste tam mat aj ine nezhody ... lepsie by bolo keby ostal s tebou zo sucitu ci len preto,abys te spolu byvali? keby si tam ten rok bola by neznamenalo,ze rozchod by neprisiel ..

moulin20
6. jún 2024

Dufam ze si mu tie darceky nevratila ..ja by som mu povedala ze ich uz nemam, ze som ich predala 😃 strasny clovek toto ..bud rada ze sa si sa ho zbavila

hara_vara
10. jún 2024

peniaze pýtať môžeš ale ich už nedostaneš
môžeš dostať max polovicu preplatku toť vše