Ahojte :D nedávno som nastúpila do mojej prvej prace po škole, dostala som zmluvu v ktorej som platená na hodiny 3,60 v hrubom a oficialne pracujem že 5 hodin týždenne :D čo sa týka nejakých tych odvodov do dôchodku atd (nevyznám sa v týchto veciach) asi to nie je veľmi výhodná prac. zmluva však ? Poprosím Vaše nazory, skúsiť si opýtať riadnu pracovnú zmluvu s fixným platom alebo je to v pohode zmluva ?
By ma zaujimalo kolkondostanes ked budes pn alebo aky budes mat vymeriavaci zaklad ked pojdes na matersku...no nie blba zmluva ale hlavne blbe pracovne podmienky si podpisala.treba vzdy aj do buducna pozerat...
Nie kazdy ma na vyber a moze odmietnut pracovat hoci aj nacierno. Ide o lokalitu,moznosti postarat sa o deti. Nenavazajte sa jedna do druhej.
@tosomja pise, ze autorka prispevku mozno tiez riesi nevyhodnu prac ponuku . to neznamena, ze niekomu toto vyhovuje, alebo ze sa z toho tesi. Ak nemate co k tomu napisat, zdrzte sa komentarov. Alebo budte zakerne a poslite im kontroly 😱 dnes je to moderne, nesucitit, nepochopit. Tiez som isty cas pracovala na "paperi dohoda 20 hodin" realne 40. Automaticky som prisla o narok na stravne listky, odmeny. Ale vedela som, ze ten rok nebudem potrebovat dovolenku a spoliehala som sa, ze som zdrava a pn riesit nebudem. Pekny den.
pri praci nacierno su vinny dvaja aj ten co dava aj ten co berie
je drze sa stazovat ze budes mat malu pn materske a pod ak ty najprv okradas stat na odvodoch
@loginexistuje To títo ludia uz nevidia.😉
@chcemradu Vzdy mas na vyber odmietnut. To su len vyhovorky. A protipravne konanie treba odsudzovat, nie tolerovat z nejakych vymyslenych "sucitnych" dovodov.
90% ludi nadava na vysku davok, na podmienky, na politiku, stat, na to ako veci funguju a vobec nechapu ze vsetko je prepojene a ze aj tym, ze oni pomozu zamestnavatelovi odrbavat na odvodoch, tak skodia sami sebe a nemaju co nadavat, ze nieco v state nefunguje.
@sabinami Pýtať si riadniu zmluvu s fixným platom? Veď máš zmluvu s fixnou mzdou. Akurát je nízka. A samozrejme, nízka mzda = nízke odvody = rovná sa nízka PN či podpora b nezamestnanosti či materská v budúcnosti. Ak v danej firme najímajú za minimálku, asi je riešenie v hľadaní inej práce.
@alexandra2468 reálne odpracujem tak ako každý priemerný clovek, platovo (na ruku) dostanem celkom dobrú mzdu len nie oficialne 🙂 oficialne a teda na páske mám smiešnu výplatu vyrátanú práve podľa takto vypracovanej zmluvy, len som chcela vedieť vaše nazory a to či teda zotrvať na takto stanovenej zmluve alebo sa vykašľať na takúto zmluvu, samozrejme do budúcna planujem ísť aj na matersku a teraz už viem že z takéhoto platu to bude veľká bieda
@chcemradu ďakujem 🙂 okolnosti boli take, že som prerušila školu a mala som asi ani nie mesiac aby som si našla rychlo robotu samozrejme som brala prvé čo prišlo 🙂 zmluvu som podpísala už takúto skratka prácu som potrebovala, reálne som v tej práci asi 160 hodin mesacne ale všetko mám platene na ruku 🙂 len som chcela nazory či je to úplne nevýhodná zmluva pre mna do budúcna a už chapem že je riadne blba :D ďakujem za nazory 🙂
@sabinami neviem podla coho mame posudit, ci je blba pracovna zmluva alebo nie, ked si napisala len to, ze mas 3.6€/hod a oficialne odpracujes 5hod/tyzden. Realne kolko odpracujes?