Je lepšie dostávať daňový bonus raz ročne alebo mesačne?

samkova
14. feb 2023

Baby ako je lepšie vyplácať daňový bonus, raz ročne alebo mesačne do výplaty? Mate nejaké skúsenosti, ďakujem

katica06
14. feb 2023

@samkova každému vyhovuje niečo iné, väčšina ľudí v mojom okolí uprednostňuje raz ročne pekne spolu.

samkova
autor
14. feb 2023

@katica06 Áno to aj my si tak dávame len mi jedna pani povedala ze ak by manžel bol mesiac dva, na PN tak už mu nevyplatia plne

liduska12
14. feb 2023

@samkova Ano, prave kvoli PN, materskej, OCR alebo skonceni prace pocas roka Mihal odporuca mesacne poberanie danoveho bonusu. V urcitych pripadoch sa totiz moze stat, ze v rocnom zuctovani vyjde nizsia suma ako pri mesacnych platbach danoveho bonusu. Ale ak uz raz boli vyplacane mesacne tak sa nevracaju spat statu, preto je to lepsie radsej mesacne.

zuju2
14. feb 2023

Ja poberám mesačne,práve kvôli vyššie spomínanému. Aj keď rocne sú to krásne peniaze.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katica06
14. feb 2023

@samkova keby sa mi kvôli niečomu nedalo, uplatní si muž.

alenah31
14. feb 2023

@katica06 to si ty, ale su tu matky/otcovia samozivitelia, rozvedeni rodicia, vdovy.....cca 35% takychto danovnikov kde nema moznost uplatnit si DB druhy rodic. Prave preto Mihal na to upozornuje - obzvlast skupiny tychto "znevyhodnenych" rodicov.

katica06
14. feb 2023

@alenah31 mne je takto lepšie, inému môže vyhovovať niečo iné, poznám X prípadov čo nedostanú DB vôbec

luliu
14. feb 2023

Teraz po novom je lepšie mesacne

alenah31
14. feb 2023

@katica06 ak nesplnaju podmienky tak jasne. Ale ak ich splnas, zijes bez otca/matky dietata a vyska DB sa odvija od tvojho prijmu.....tym je momentalne vyhodnejsie ho poberat mesacne...toto kto vymyslel bol riadne mimo, cele nedomyslene🤦‍♀️

katica06
14. feb 2023

@alenah31 plne súhlasím

rachel36a
15. feb 2023

@samkova minuly rok to bolo jedno, teraz je vyhodnejsie poberat mesacne...