Je lepšia a rýchlejšia hypotéka cez banku alebo cez finančného poradcu?

22. mar 2022

Čaute mamky, čo je podľa vás rýchlejšie? Hypotéka cez finančného poradcu alebo cez banku?
Ďakujem.

petamich
22. mar 2022

zalezi od financneho poradcu ak je naozaj dobry poradca a ma v tych bankach vytvorene dobre vztahy a kontakty a zaroven vie co vsetko a ktorej banke treba moze to rychlosti procesu napomoct 🙂 ale aj nemusi, ak je to jeden z tych rychlokvasenych akoze poradcov

a zasa ak mate bezproblemovy uver = jednoduchy, prijem a nehnutelnost "v poriadku" tak aj v tej banke to ide relativne rychlo, kazdopadne sikovny poradca vie celemu procesu pomoct

autor
22. mar 2022

@petamich ďakujem za radu, ved mame aj jednu známu v banke a zas aj známeho poradcu. Tak neviem kam skôr...

veroonr
22. mar 2022

Ja by som isla napriamo, drviva vacsina tych poradcov nevie s klientom ani ziadost vypisat, nieto aby vedeli vysvetlit proces a co k tomu treba...

zazalienka
22. mar 2022

No ja mám na to človeka, ktorý nám rieši hypo, poistky, všetko.. ja len čítam a podpisujem😂 má moju plnú dôveru , vybavi aj nemožné .. ono fakt dobrý finančný poradca je na nezaplatenie ..

surama
22. mar 2022

Nam poradca poradil taku hypo, ze ked sme sa boli pytat s manzelom po bankach, tak sme si lepsi urok vybavili.

yeanni27
22. mar 2022

Záleží od poradcu, mali sme veľmi dobrú poradkyňu, ale odišla na materskú, tak nás prebrala jej kolegyňa a tá silou mocou chcela, aby sme išli do ČSOB, zaplatili pokutu za prenesenie a úrok by sme mali nad 2% tak sme na ňu pozerali, že či to myslí vážne a ona to vážne myslela. Rozlúčili sme sa, zašli sme s mužom do viacerých bánk a teraz máme úrok 0,6. Len sme to dlhšie vybavovali, lebo pracovníčka v banke nebola moc ochotná.

katika901
22. mar 2022

Keď som riešila refinanc s poradcom vybavil podmienky najvýhodnejšie pre nás, všetko vysvetlil, rozhodnutie bolo len na nás. Žiadne presviedčanie, nútenie.
Keď sme riešili sami, síce sme vybavili, ale bola tam aj podmienka poistenia, ktoré nám bolo úplne nanič, ale bolo prezentované ako potrebné.
Teraz už viem oveľa viac na čo sa zamerať a to vďaka sprostredkovateľovi.

zmrzlinka2021
22. mar 2022

@surama poradca ti nikdy neponukne nic naviac ako schopny clovek v banke.
Poradca ma vyznam hlavne v tom, ze vsetko za teba vybeha a donesie ti pod nos

vlastnynazor
22. mar 2022

@zmrzlinka2021 suhlasim, dokonca priamo v banke som zohnala lepsie podmienky ako od financneho poradcu.

guiseppinka
22. mar 2022

@zazalienka asi tak, uplne suhlasim. Aj my mame skvelu babu, len jej zavolam, ze potrebujeme to a to a ona to vybeha, vybavi a potom uz len podpisujeme

jakubvojcik
22. mar 2022

Dobrý poradca, lepšie sprostredkovateľ vie vybaviť hypo rýchlejšie, lebo už pozná celý proces a vie dopredu pripraviť všetky podklady a dokumenty aby išlo všetko hladko a plynulo + za vás vybaví kataster či vinkuláciu a nemusíte byť na to všetko sami plus si nejak meniť celý harmonogram v práci či s deťmi.

Takisto majú sprostredkovatelia aj kompetenciu vybaviť veci za hranice štandardu, lebo poznajú to kde aká výnimka s akou pravdepodobnosťou prechádza, kde čo vie klient dostať tzv. podpultovo, prípadne čo si môže dovoliť s konkrétnou bankou vyjednať, a veľmi veľa z takých fint a trikov väčšina pracovníkov na pobočkách v banke ani nepozná.

Ale samozrejme je podmienka to, aby bol kvalitný a skúsený...

x_mery_x
22. mar 2022

My mame super poradcu hypo nam schvali este v den podania :D

marca12
22. mar 2022

Ja som riesila cez poradcu,ale to je pan poradca. Jeho poznam roky a doverujem mu,vsetko vybavil nic som ja nemusela riesit.

heln
22. mar 2022

nie je poradca ako poradca. my sme kupovali byt pred troma rokmi a ked sme sli do banky kde sme mali ucet, tak poradca sa na nas pozrel, ani netukol do pocitaca a povedal, ze nam hypoteka nevyde, tak sme sli do inej banky, tak ale v sobotu financny poradca nebol..... realitak nam odporucil financneho poradcu, ktory nam ponukol v tej chvili najlepsi uver a vybavil uplne vsetko.

surama
22. mar 2022

@zmrzlinka2021 Banke sme dodali kupnopredajnu zmluvu, znalecky posudok a uz neviem ci sme dokladovali prijem alebo si ho sami zistili cez SP. Neviem fakt v com by nam to poradca ulahcil. Nebolo to casovo narocne.

selena_luna
22. mar 2022

Cez banku. Vynechas zbytocny clanok. Prva hypo s poradcom druha rovno v banke ( a ovela narocnejsia mame tranze) a neda sa to porovnat.

melanta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz