Je lepší leasing alebo úver?

20. máj 2024

Ahojte, potrebujem poradit. Surne potrebujem kupit auto, stare dosluzilo a posledne dva roky bolo viac v servise ako sa vyuzivalo. Preto chcem kupit teraz max 3-4 rocne auto, aby sluzilo co najdlhsie. Mam aj vlastne zdroje ale kym by som nasetrila na celu sumu popri malom dietati tak by som bola min rok bez auta. Preto teraz riesim ci ist do lessingu alebo uveru - co je pri aute vyhodnejsie? Chapem ze cez leasing nebude moje a mozu mi ho zobrat ale o splatky sa vobec nebojim. Ked som si davala kalkulacku cez banku tak uver aj leasing vychadzali splatky cca rovnako (par eur rozdiel). Preto sa pytam skusenejsich co je v pripade auta lepsie. Dakujem pekne.

babovka2321
20. máj 2024

Nas vyslo najlepsie zobrat bezucelovy uver (nebrali sme plnu sumu) a splacat kazdy mesiac extra splatky nad ramec, vdaka tomu bolo preplatenie fakt smiesne, oplatilo sa nam viac nez leasing.

veselo_neveselo
20. máj 2024

Precitaj si podmienky obidvoch a podla toho sa zariad.
Nikto zodpovedny ti nepovie co je lepsie, lebo nevidi podmienky ktore podpises a ako zijes.
Daj si tu namahu a prejdi si tie zmluvy a uvidis.

zic
21. máj 2024

Tak z hlavy - pri leasingu si (pokial si dobre pamatam) nemozes vybrat poistovnu a "nanutia" ti ich zmluvnu. Teda v splatke sice platis uz poistku, ale mozno z drahsej poistovne.
Podla mna ak urcite dostanes uver, tak praktickejsie je mat auto na uver (ak su uroky apod rovnake)... Aj si flexibilnejsia. Mozes auto predat hned, nemusis to uz riesit s leasingovkou.

luccija
21. máj 2024

Hlavne si pozri na konci odkúpnu cenu posledná splátka býva vyššia.Ja som predávala auta bolo to tak pol na pol pri úvere si ty majiteľom to bolo pre ľudí plus

luccija
21. máj 2024

Skús pozrieť túto stránku a popros o nacenenie či pozri kalkulačku.Zajdi k viacerým predajcom a porovnaj.Mozes si poisťovňu vybrať aj sama možno máš niekde bonus atď...