Je bezpečné mať platobnú kartu na Facebooku?

23. jan 2024

Ahojte otázka na ženy ktoré sa venujú ig ( majú svoju stránku, podnikajú) a chcete propagovat nejaký príspevok.
Teraz keď je ig prepojený s fb je tam všetko nejaké neprehľadne, chcem propagovat príspevok na ig ale musím prepojiť účet s účtom na Facebooku a pridať si tam platobne údaje, teda celu kartu. Bez toho to nejde
Nebojite sa či sú tam tieto údaje v bezpečí? Alebo ako sa chránite?

liz_lemon
23. jan 2024

nie je to bezpecne, na FB dochadza casto k uniku dat, a tym padom aj k zneuzitiu platobnych kariet, ale kazda banka ti to vie vyriesit

autor
23. jan 2024

@liz_lemon len ako potom inak to urobiť keď toto je jediný spôsob

janai1
23. jan 2024

Dat tam virtuálnu kartu a keď budeš chcieť platiť za propagáciu zvýšiš limit na karte

simca06022011
23. jan 2024

mame to tak nastavene, aj klienti ktorym robim ucto, maju normalne fakturacie z Meta, takze pouziva sa to... a ja som problem nikdy nemala, ani som od nikoho nepocula o tom. A mozes skusit virutalnu ci tam pojde, ak mas obavy... a ano FB je otras, neprehladny....

autor
23. jan 2024

@simca06022011 teraz som napríklad zistila že nemôžem propagovat príspevok na ig bez toho aby som mala aktivované predplatné na fb čo je 13 €+ za každý účet na ig 8€ čiže dokopy 21€ mesačne len samotné predplatné o ktoré mi nejde, chcem len propagovat príspevok ( čo sú ďalšie € s tým ale počítam)
Predtým to tak nebolo dal sa pripravovať ig príspevok a sama som si zvolila za koľko a na koľko
Pochopila som to správne či je aj nejaká iná mozmost? Vôbec sa v tom nevyznám ako to je po novom porobené

surama
23. jan 2024

Bohuzial, mne takymto stylom hackli FB a z tejto karty hackeri poplatili propagaciu svojich reklam. Zmizlo mi 700eur. Mala som dvojstupnove zabezpecenie, zlozite heslo a aj tak to obisli..mne bola ukradnuta IPcka. Potom som podavala trestne oznamenie a nastastie banka mi peniaze vratila, ale jasne, ze pachatela nezistili. Ak takto podnikas, tak si zriad bocny ucet, na ktory si preposles len par eur na taketo ucely. Nikdy nikde takto neukladaj kartu od uctu, kde ti chodi vyplata, resp. mas vsetky peniaze.

autor
23. jan 2024

@surama to je veľmi nepríjemne ale šťastie že tie peniaze sa ti vrátili
Musím to asi tak poriesit .. snáď to budem vedieť tam zmeniť 😃 aj stále ešte vyuzivas propagáciu? Chcela by som sa niečo ohľadom toho spýtať

surama
23. jan 2024

Nie uz nie. Ja som to pouzivala este davno pred rokmi a potom som zmenila pracu a zabudla som, ze mam kartu na FB ulozenu. Az jedneho dna som sa zobudila a nevedela som sa dostat na FB. A manzel, ze videl, ze z mojho uctu boli nejake fotky teroristov postnute..cize oni naplanovali propagacie reklam a postli mi tam nejakych teroristov, aby ma za to FB blokol a ja nevedela vypnut reklamy. No co ti poviem..masaker. Ale tak hned rano som blokla kartu a zacala to riesit...neprajem to nikomu zazit.

milka20
23. jan 2024

@surama u nás presne rovnako tiež našťastie banka vrátila išlo skoro o 5000.

autor
23. jan 2024

@milka20 a banka normálne vráti celé peniaze o ktoré sa prišlo?

liz_lemon
23. jan 2024

samozrejme, ze vrati, ak islo o zneuzitie karty bez tvojho pricinenia, teda ak platby nie su 3ds

surama
23. jan 2024

Banka skuma ci naozaj ti tie peniaze niekto odcudzil. Cize banka komunikuje s policiou. Ja som blokla kartu a isla som na policiu podat trestne oznamenie a potom do banky tie transakcie reklamovat a poziadat o vydanie novej karty. Policii som dala kvantum podkladov, kde som svoje tvrdenie dokazala.

surama
23. jan 2024

@milka20 Paanecky. Chvalabohu, ze vam vratili 🙏