Je 900 EUR mesačne na potraviny a drogériu veľa?

Včera o 16:43

Ahojte, je podla vas vela minut takuto sumu dokopy za potraviny a drogeriu mesacne? Sme dvaja dospeli jedno dieta. Z toho potraviny su cca 700 a drogeria 200. Nastastie nejde o to ze by nam vyslovene chybali tie peniaze, ale velmi malo sa nam dari odkladat co sa tyka uspor a chcela by som skusit znizit potraviny a drogeriu dokopy na 700 aby som ten rozdiel 200 eur mohla pridat k usporam. Mam vsak pocit ze tu sumu 900 eur nedokazeme podliezt 😞 snazim sa robit prehlad vydavkov, nemam pocit ze kupujeme hluposti, ak aj ano tak dajme tomu v sume 50-70 €. Co si myslite?

mamina7070
Včera o 16:44

nie je to vela je to taka normalna suma kedy nemusis strazit kazdy cent

andrea_82
Včera o 16:45

Na potraviny miniem cca 600€ a na drogeriu 100€. Sme 3 dospeli a batola (plienky, mlieko). Takze za mna je este priestor, kde by som usetrila.

kavasmliekom
Včera o 16:47

Za mňa je to veľa. Tak 600e, drogeriu mesačne za 200e? To co používate?

rude_baby
Včera o 16:48

200 € mesačne za drogériu je dosť podľa mna, ale ak sú tam plienky ...

patka06
Včera o 16:49

Je to veľa aj za potraviny, aj za drogériu.

januska12323
Včera o 16:50

Z oboch sa dá ušetriť.

ivik4
Včera o 16:52

200e drogeria ???? To co vsetko nevyhnutne kupujes kazdy mesiac ked si na tejto sume ??

lienka.7
Včera o 16:54

@autorka vždy sa dá ušetriť, za mňa j to veľa. Tých 200€ mesacne je určite viac ako dosť.
Inak vieš ako ušetriť najlepšie? Vieš si do obchodu co ja viem 50€. Ja som tak vždy chodila kupovať iba "chleba a sunku" a bum vždy som pokúsila hlúposti. Potom som si vzala fakt len 20€ a bolo

katica06
Včera o 16:55

Za mňa veľa sme 2+2 deti na sš, stačí aj 600, aj menej

janickacrazy
Včera o 16:56

Pre 3 ľudí je to veľa, my sme 5 a minieme o niečo menej, na drogériu mesačne možno 50-70 eur, viac nie.

paulina291
Včera o 16:57

Podla mňa je to veľa. Je jedno koľko presne minieme my (oveľa menej)- kupujem ale kvalitné veci, naozaj na kvalite nešetrím ani cent. Šetrím inak. Dám ti tipy, možno sa inšpiruješ.
- Vyrábam domáci prací gél, na tom značne ušetrím. - Čistiace prostredky bežné nekupujem- veľa vyčistí kombinácia octu a kyseliny citronovej, na iné využívam sodu bikarbonu. Tieto veci kupujem po velkych baleniach.
- Ja pestujem zeleninu, ale to chápem že nemá každý možnosť. Čo sa ale dá bolo napr zamraziť množstvo jahôd zo samozberu a nemusim počas zimny kupovať predražené a plné chémie. Proste čo je v sezone zamrazim.
- sledujem akcie a podľa toho varím. Keď je niečo trvanlive vo velkej akcii kupujem viac kusov.
- nekupujeme polotovary. Namiesto sladostí upečiem koláč. Na pizzu zamiesim naše cesto a podobne

autor
Včera o 16:59

Presne co sa tyka drogerie, velka polozka su plienky. Kupujeme drahsie, ale skusali sme aj lacnejsie a mal z toho maly podrazdenu plienku. Len plienky nas vyjdu okolo 70-80 eur mesacne. Tiez vlhcene, kremy a pod. Da sa povedat ze na maleho ide stovka co sa drogerie tyka. Tiez co sa tyka pracich prostriedkov, to su vyssie polozky. Inac co sa tyka kazdodennej drogerie, vobec nekupujeme drahe veci. Myslim tym ze sampony, sprchace kupujem 2-3 eurove, nekupujeme drahe kremy ani nic take

summer23456

@paulina291 ten ocot a kyselinu citrónovú aj miesas? Čo tým čistis?

janettdamian

Určite je to veľa pre 3 ľudí. Záleží aj od veku dieťaťa (mlieko,plienky), alebo či máte nejaké intolerancie.

mariska1989
Včera o 17:01

1000/1200 ja dospelá a 3 deti . Manžel koľko minie neviem keď je mimo sk . A to kupujem z toho aj oblečenie ,sem tam keď treba , tankujem , poprípade hračku. Ak treba dať ek atď.

paulina291
Včera o 17:01

@summer23456 vodný kameň. Mame čierny granitovy drez a čierne batérie v kúpeľni a nič mi to lepšie nevyčistí. Aj vodný kameň vo wc to spolahlivo odstráni. Len treba ten ocot zohriať a do neho primiešať kyselinu citrónovú.

lienka.7
Včera o 17:05

@autorka aj plienky aj prášky vieš v rámci akcií kúpiť lacnejšie. Stačí sledovať co kde kedy majú. Teraz mas BF, môžeš kúpiť oveľa lacnejšie.

majoranka24
Včera o 17:06

100€ drogeria na 2 dospelych sa mi zda vela. Ved praci prasok kupis a vydrzi ti niekolko mesiacov. Ja si kupim tuhy sampon a tiez vydrzi par mesiacov. Uz nekupujem sprchove gely, pouzivam tuhe mydla. Aj tie vydrzia dlho. Ale je pravda, ze kedysi som davala na drogeriu ovela viac ako teraz.

kavasmliekom
Včera o 17:09

Koľko plienok prosím ta miniete na mesiac? A akú značku?

summer23456
Včera o 17:10

@paulina291 a nerozozerie to mi? Keď to zmiešam?

stanulienkat
Včera o 17:15

Velmi vela.

simca06022011
Včera o 17:16

Podla mna pre 3 ludi velmi vela. Aj na veku sice zalezi, ale je to vela...

paulina291
Včera o 17:16

@summer23456 nie. To nie je môj výmysel. Pravidelne vidím, že ľudia s touto kombináciou čistia. Ja to používam rok čo máme dom a žiadny náznak, že by sa niečo poškodilo.

ssimusska
Včera o 17:17

Určite sa to dá okresať, my sme dvaja a výdavky máme tak o polovicu menšie.

bosorkabb
Včera o 17:17

Podľa mňa to nie je veľa keď tam máš aj plienky.
Sme 2 dospelý a 3 deti a bežne dáme za potraviny cca 1000 eur.
Kupujem radšej kvalitnejšie potraviny.

tiezjedna
Včera o 17:22

Nie že by si nemala priestor na úsporu, ten vidím hlavne v tej nižšej položke. Ale inak mi to nepríde nijako prehnaná suma.

paulina291
Včera o 17:23

A keď dáš 100€ na malého drogériu, tak kde ide tá dalšia 100-ka keď kupujete 2-3€ sprcháče/ šampóny? To tak často kupujete tablety do umyvačky, pracie gély a čistiace prostredky? Ak hej, tak tam máš riadne veľký priestor na ušetrenie.

simca06022011
Včera o 17:25

Ak ti ide o usetrenie, tak si to vsetko spisuj kazdy mesiac, pozri si ake davas davkovania, kolko coho minas, ci to neprehanas... ci nevyhadzujete vela jedla atd.
Pretoze male dieta = ano vela na plienky davate, mozno na UM. Ale inak na potraviny tym padom ani nie, proste ta davka nepusti, to dieta tolko nezje. Drogeria aj keby tam neviem co bolo 100EUR mesacne je tiez vela. najma ked pises, ze minate BEZNU drogeriu. urcite tam mas priestor usetrit. Staci mysliet na to ked ides kupovat veci a trochu planovat a porovnat.

Strava... zda sa mi vela.. ak aj denno denne varis, mne sa to zda dost.. mozno raz za tyzden, dvakrat ti staci zaviest skromnejsie jedlo a usetris.
Ak teda o to ide.. ak nie, tak prejedzte kolko chcete :D
My mame kvalitne potraviny vzdy doma, ale s rozumom to kupujem, ked viem ze nieco sa tvari ako bio v bio obchode, a vidim ze je to to iste ako v inom obchode, tak to tam proste nekupim za dvojnasobnu cenu (bezne u nas napr. morcacina atd, mame tu taky speci obchod, kde si prihodia.. rovnako jar-jesen nosia z trznice zeleninu, hodia +xxpercent a predavaju ako lokalnu domacu :DD ). Cize s rozumom.

malaopicka
Včera o 17:30

Za mňa ok, normálna suma na 2 dospelých a takéto dieťa, ktoré ma plienky. Ja si myslím, že my minieme aj viac, ale nepočítam to presne. Ak vám to nechýba, nerieš. Čo si to vezmeš do hrobu, tie peniaze?

summer23456
Včera o 17:37

@paulina291 dakujem