Zaujima ma ci niekde investujete alebo nejak inak si privyrabate. Ja planujem invsetovat do kryptomien ale aj tak ma zaujimaju aj ine sposoby ako si (skôr pasívne) privyrobiť. Trebárs napady ako prenajímanie bytu a podobne. Alebo nejaké dobré tipy jak hospodáriť s peniazmi.
No pri krypto buď opatrná poznám ľudí čo na nich stratili tisíce eur. To mi príde že tam starý hráči zarábajú na novych neskúsených hráčoch. Skúsiť ale môžeš, ja som do nich nešla
Možnosti máš veľa, dá sa zobrať pôžička na byt, prenajať ho a pôžičku splácať prenájmom, za pár rokov je byt tvoj.
Máš rôzne aplikácie z ktorých každá ma výhody a nevýhody - etoro xtb lynx.. veľa veľa ich je na investovanie
Napr index S&P 500 je 505 najväčších firiem zisk od 7% ročne
ETF fondy sú fajn
Keď každý mesiac investujes 100€ mesacne s ročným ziskom 10% tak myslím že za 30 rokov máš pol milióna? Alebo milión? Keď na tie peniaze nebudeš siahať.
Ja som začala fondami v banke, ale zistila som že tam viac zarobí banka než ja takze som isla do toho na vlastnú past, neoplatilo sa to, je to skôr pre tých čo chcú niečo našetriť niečo malilinko zarobiť a hlavne sa o to nestarat.
Akcie samotných firiem môžeš kupovať ale budeš musieť dosť študovať a predpovedať. Napríklad na astra zeneca keby si investovala pred vakcínou tak by si behom roka krasne zarobila.
Keď chceš naozaj niečo zarobiť a nie len našetriť alebo nebodaj prísť o peniaze, tak veľa veľa veľa čítaj, môžeš začať stránkou bluenumbers.sk a su všelijaké YouTube kanály a iné blogy
Nejake základy sa tam dozvieš
Drzim palce nech sa ti darí 👍🏼👍🏼👍🏼
Je to fakt, ze kryptomeny su neiste, ale vlastne, co dnes je. My sme kupili taky starsi dom a chceme ho prerobit a potom by sme ho chceli prenajimat ako vikendovy domcek, ale ako to pojde, ci to pojde je neiste.
No na etoro sa da velmi pekne zarobit ale ano je treba sa tomu venovat a vela citat a zistovat co a ako ked ides do tych rizikovejsich. Priatel za rok zarobil asi trojnasobok co tam dal ale teda neboli to stovky a ani par tisic. Ale boli aj velke pady samozrejme a stalo ho to nervy, nastastie ma aj full time pracu mimo a este aj podnika takze ako sam hovori vzdy za ten mesiac zarobi, jedna vec potiahne druhu ak je slaby mesiac a tak. Takze toto je super strategia, neinvestovat vsetko do jedneho, mas viacero veci a tym padom ta nepolozi ak by si nahodou bol jeden mesiac na akciach v minuse
Kryptomeny su velmi volatilne, ale buducnost maju ( samozrejme nie vsetky ).
Je potrebne vediet ktora kryptomena potencial ma. Kazda plni urcite funkcie a zavislosti od toho sa odvija potencialna cena.
Zakladne pravidlo pri investovani je "investuj len to co si mozes dovolit stratit".
Ja svoje krypto vybrane mam, research som si urobil a kedze je to beh na dlhe trate, najblizsie roky z toho strasny zisk neocakavam.
Nezivim sa tym a teda nebudem ani nikomu radit. Krypto bude casom viac mainstream coho dokazom je aj vyvoj digitalneho jenu v sucasnosti.
Jediny dovod preco to nie je celosvetovo akceptovane je problem regulacie. Vladne institucie trapi, ze z toho nic nevedia vytrieskat pretoze to nemozu kontrolovat.
Prohibicia v 20.rokoch skoncila pretoze legalny biznis s alkoholom daval vacsi zmysel a legalizacia a predaj makkych drog nasledoval tiez coho dokazom je Holandsko alebo staty v USA ako Oregon ci Colorado.
Krypto je uz celosvetovy fenomen a je to len otazkou casou kedy to prejde do mainstreamu.
Rapidny pokles bitcoinu sposobil Musk ked zrusil predaj aut za bitcoiny kedze BC mining vyzaduje vela elektriny ktora je peodukovana z fosilnych paliv.
Ked bude BC mining podporovany 50% elektrinou z OZE, Tesla ho bude znova akceptovat ako platidlo za auta.
Investovanie do krypta je priamo naviazane na sledovanie sprav.
Osobne BC nevlastnim, ale ponzy scheme to uz nie coho dokazom su kradeze BC zo zabezpecenych serverov. Posledna kradez hackerov bola v objeme 4 mld dolarov.
Krypto si treba vediet aj ulozit do cold storage aby clovek predisiel kradezi.
Nech sa Vam dari baby 🙂
@tayla nemozu.....
Zo straty niet co zdanovat. Za vykonanie transakcie platis poplatok ( nakup / predaj ) sprostredkovatelovi ako je napr etoro alebo kraken a on uz z tohto zisku dan plati.
Viem, ze pri krypte vies byt oslobodena od dane z prijmu za urcitych podmienok ale to zavisi aj od konkretnej krajiny.
@annamarin do investicnych fondov cez moju banku.
Pripnem sa , tiež ma to v poslednom čase zaujíma, pred tým som nerozmýšľala nad takými vecami, ale od kedy mam malu, chcem ju nejako zabezpečiť 🙂