Investujete?

3. dec 2023

V poslednej dobe dosť riešim financie a takmer všetky tipy ako šetriť/ bohatnúť sú aby sme investovali. Moja otazka je teda- investujete? Kam a kolko? Zarába vám to?

amonet
3. dec 2023

ano. rozlozene portfolio etf fondy. realitne fondy

tiezjedna
3. dec 2023

Zrovna v piatok sme sťahovali časť výnosu z investície, ktorú realizujeme v J&T banke👍 Venuje sa tomu muž hlavne, mňa to neberie. A máme uložené pomerne veľké peniaze v nehnuteľnostiach. Ale neprenajímame to. Využívame ich len my.

aliaray1
3. dec 2023

Etf zarabaju menej ako napr.zlty melon, mintos...

michaltat
3. dec 2023

@aliaray1 ahoj. Mas neaky link na anlyzu kde sa oplati investovat

esmey
3. dec 2023

Investujen do jednotlivých akcií metódou "kúp a drž" z čoho mam za posledné roky zhodnotenie desiadky percent a pravidelný príjem vo forme dividend

jaroslav81
3. dec 2023

Kryptomeny. Ďalší rok sa očakáva bullrun. Jednoducho sa dá zarobiť 10 násobok behom pol roka.

sonula
3. dec 2023

Hej, krypto.

michal711
3. dec 2023

@aliaray1 Bondora je tiež fajn

buberova
3. dec 2023

Áno

jarka_black
3. dec 2023

Áno. Niekoľko rokov som si "akútnu" aj strednodobú rezervu zhodnocovala cez peer-to-peer lending - po zdanení a zaplatení zdravotných odvodov bolo čisté zhodnotenie okolo 5%. Potrebovala som pár rokov sporiť na vlastné bývanie a mať peniaze aj "poruke" aj zhodnotené.
Na investovanie používam Tempo od uniqy.
Na dôchodok mám 2. a 3. pilier, ktoré si sama aktívne zhodnocujem vysoko nad oficiálne zhodnotenie DSSiek. Už tam nevkladám, len rebalansujem. Ročne zarobím viac, ako keď mi tam posielala Sociálna poisťovňa časť príjmu.

lucyluska
3. dec 2023

Kúpila som firemné akcie - start up, za polrok som zarobila 10.500 e. Mám to ako dlhodobé investovanie na 10-15 rokov.

maranco
4. dec 2023

Seniorka prišla pre podvod o 23 100 eur.
Neznámy páchateľ ponúkol 70-ročnej seniorke možnosť zhodnotiť peniaze investovaním do kryptomien.
https://zive.aktuality.sk/clanok/NmmWu9e/senior...

valer88
4. dec 2023

Áno, investujem deťom do ETF fondov ale plánujem aj sebe či už tie peniaze využijem na dôchodok alebo len aby mi peniaze ,,pracovali’’ a budovali majetok. Momentálne som v pluse zopár desiatok eur ale investujem krátko, myslím že od marca. A čo sa týka investovania do krypta, tam by som investovala peniaze, ktoré mi chýbať nebudú. ( ako napríklad, keď si stavite v euromiliony, či kúpite žreb) určite by som to nebrala ako tu primárnu investíciu. A takisto vám odporúčam si o tom prečítať článok https://relyon.sk/blog/invest. Keďže čím viac toho viete o investovaní, tým viac ste aj vy sami spokojný s vašou investíciou. A investovať len s fin.poradcom, ktorý sa tomu fakt rozumie, je proklientsky a vyberie vám tu správnu investičnú stratégiu.( ak by ste mali nejaké bližšie otazky, rada vám podsuniem kontakt) A ešte dodám, že som rada že sa zaujímate aj o takúto stránku peňazí, nepatríte k väčšine, ktorí v priemere 80 000 hodín odpracuju a z toho tak 8 hodin venuje porozumením financii a potom nevedia s peniazmi pracovať. Inak je dosť výborná kniha aj o tom, ,,Najbohatší muž v babylone’’ takisto odporúčam.

aliaray1
4. dec 2023

@michal711 pozriem, dakujem za tip 🤗

aliaray1
4. dec 2023

@jaroslav81 ahoj, dnes prebehla info, ze ficovlada ide zavadzat nove dane z vynosov z kryptomien FO

aliaray1
4. dec 2023

@michaltat moj manzel je analytik a vedie si detailne statistiky a robi si prehlad. Jemu zatial zo vsetkeho co mame vs.co pozeral vychadza najvyhodnejsie ten mintos a potom zlty melon. Ie etf su dlhodobo roky co mame podstatne percentualne nizsie. Zial nejaky jednoduchy vycuc z toho nemame.

jaroslav81
5. dec 2023

@aliaray1 nech si zavedú aj 90% daň z krypto, dá sa to jednoducho obísť a štát dostane hovno...

aliaray1
6. dec 2023

@jaroslav81 co zacali vystrajat nema obdoby...

kuki13
6. dec 2023

@esmey uplne rovnako

martinp288
9. dec 2023

2. a 3. pilier, P2P + investície na KT