Investovanie - predaj a nákup

28. jún 2024

Ahojte, mame nejaké úspory investované v akciách. Ja to tam chcem držať a čakať aspoň 5 rokov. Môj muž chce predávať akcie keď budu hore a kupovať keď budu dole. Mne sa to nepáči, príde mi to ako hazard. Co si myslite?

buberova
28. jún 2024

Že keď sa držia menej ako rok, platí sa daň.. takže by som to nerobila.. radšej rok počkať a nesnažiť sa načasovať trh, lebo sa to len ťažko dá

esmey
28. jún 2024

Pekná myšlienka. Problém je v tom, že nikto nevie kedy sú akcie dole a kedy hore. Preto sa odporúča nečasovať trh lebo vzniká priestor na chyby v časovaní čo má výrazný dopad na ziskovosť. Lepšie je pravidlne nakupovať a z dlhodobého hľadiska využiť trend rastu akciových trhov.

mell27
28. jún 2024

A ako muž vie, kedy sú akcie hore a kedy dole? 😃 To by som aj ja chcela vedieť, hneď by bola zo mňa milionárka. 😃
..... Zjavne o investovaní toho veľa nevie, pozor,aby ste neprišli o peniaze. 😃

autor
28. jún 2024

@mell27 ved práve, nevie. Ja som z toho nešťastná. Ze to takto chce. To akokeby tipsport tipoval.

autor
28. jún 2024

@esmey presne tak

mimirka32
28. jún 2024

On si to asi pletie s kryptomenami

purple_wolf
28. jún 2024

dajte polovicu tej sumy do nejakeho fondu a s druhou polovicou nech sa hra ked si mysli ze to zvladne... zas obchodovat na burze nie je take jednoduche to by som si skor nasla nejakeho maklera, neviem ci to banky ponukaju

mojemenonikto
28. jún 2024

ak tvoj muž nie je maklér, tak len na poplatkoch za nákup a predaj prerobí. tie ceny akcií zase nelietajú až tak hore-dole. ja by som to nechal na odborníkoch, t.j. dal by som to cez overeného makléra do fondu. ak chce investovať do kryptomeny (Bitcoin a podobne), tak by ste tam nemali do toho vraziť vyššiu sumu ako takú, o ktorú si môžete v pohode dovoliť prísť...

sevrin
29. jún 2024

Rozhodne svojho muža nepočúvaj, absolútne sa tomu nerozumie. Ty investície v akciách drž tak dlho ako sa dá, za 30 rokov budeš mať úspory mnohonásobne vyššie ako samotné vklady.