ahojte,keďže je situácia každým dňom taká ako je a všetko nam zdražuje zdražovať bude,myslím si že najlepšie je investovať do zlata,ktorého hodnota už dlhodobo rastie čo si otom myslíte? Prípadne by ste chceli tiez investovať, cez Rakúsku banku Partner bank a mať poistené zlato na 100% na tento ucet vam nesiahne ani exekútor kedze je mimo registra NBS
Investicia do zlata, ked uz tak do fyzickeho zlata. Predsalen, mat nejaky papier (certifikat) v ruke, ze vlastnim zlato ti bude na nic, ked sa nieco zomelie. Hodnota stale stupa, ked sa nemylim, posledne roky je to vynos cca 9%. Ale investicia do zlata nie je ako investicia do akcii.
To má byť ponuka? 😄
@vlado818 “Fu hladam tych 9%…” Samozrejme co hladas to aj najdes (prikladam obr. kde ked si vypocitas za posledne roky aka je rocna navratnost tak je to cca 9%). Ako som pisal, investicia do zlata nie je ako investicia do akcii. Je to dlhodoba investicia, ktora ti uchova hodnotu tvojich penazi a to je co ludi bezne odradza, ked vidia ako malo rastie. Ale kazdy nech investuje do coho chce, niekto do bitcoinu a potom ma oci pre plac, niekto do zlata a niekto do nicoho 😁
@misulka1906 áno tiež máme časť peňazí investovanú v zlate, len treba rátať s tým, že sa to oplatí hlavne vtedy ak ide o dlhodobú investíciu (takto sme sa rozhodli “šetriť” deťom, žiadne držanie peňazí na detských uctoch a pod.) a podľa mňa lepšie mať ho kúpené fyzicky, ako len na nejakom papieri 🙂
Zlato je predovšetkým uchovavatel hodnoty peňazí. Pri nákupe fyzického zlata, pozor na to aby ste ho nepreplatili a aby ste nekúpili falzifikát, čo sa deje často.
V prvom rade, zlato nieje investicia, ale skor uchovavatel hodnoty. Je fajn vlastnit popri akciach aj zlato (okolo 10%). Hlavne neskocte na lep vselijakym pyramidam, kde na Slovensku predavaju “vyhodne” sporenia v zlate..
Zlato je blbosť na investíciu, pozrite si ako stúpli akcie a nehnuteľnosti za 10 rokov a ako stúplo zlato...zlato ide ako sínusovka, raz hore, raz dole...akcie a nehnuteľnosti idú dlhodobo iba hore až na mierne korekcie, aká je napr. teraz a za rok dva pôjdu zas len hore...v roku 2011 bola cena zlata rovnaká ako je dnes, takže kto investoval do zlata v roku 2011, tak je po 12 rokoch na tom istom, to tie peniaze mohol mať aj v banke...ALe kto v roku 2011 kúpil investičný byt, dnes má 2,5 násobnú hodnotu...
@lesana25 V prvom rade to ma byť diskusia ci áno ci nie ,v druhom rade to moze byť aj ponuka kedze sa naskytla moznost pravidelneho sporenia do zlata od 25€ mesačne v Rakúskej banke
@samuel_jurgos a pre koho to je a pre koho to nie je? 😁 nech sa paci ponukni nam tvoje skusenosti
@duunlo keď kupujete investičné zlato už v tedy si v mínuse lebo za výrobu tehličky niečo stojí, platíš plus poštovné. Nehovorím keď ho chceš zpenazit, musíš ho poslať poštou naspäť a poistiť a čakáš a peniaze. Ďalej investícia do zlata sa vyplatí iba ako dlhodobá investícia 8-12 rokov plus. A jeho funkcia je za 1. Pokrývať infláciu.Osobne poznám lepšie aktíva. Nehovorím, že je to zlé ale zlato, je dobré iba v prípade rozloženie rizika, až na nejaké výnimky. Zlato vypadá fajn ale nie všetko je také dobré, ako to znie, pokiaľ to máte viacej naštudované. Mám s tým osobné skúsenosti
Myslím si o to to, že zlato už pomaly tretím rokom mrcasí tie isté ceny. A keď ho chcem vlastniť fyzicky, nepotrebujem na to banku. Mince ani tehličky mi exekútor tiež domov zobrať nepríde.