Ahojte má niekto skúsenosti s investovaním do hb reavis? Malá by som jednu otázku? 😊 ďakujem 😊
Iba by ma zaujímalo, kedy sú vyplácané dividendy... 😃 vraj kvartálne, ale už je koniec októbra... 😃
uz si do nich investovala? teraz je to tam nahnuté, ja by som do toho neisla
@st_277 áno od júla, prečo nahnuté? 😳😳
Počkaj, počkaj. Najprv si investovala a teraz zisťuješ informácie o spoločnosti? Máš to nejako naopak. Nevadí, ľudia sa nepoučia nikdy.
Stihla si investovať pred ex dividend day?
Ku ktorému dátumu je deň výplaty dividendy?
@martinp288 zisťovala som si všetko ohľadom toho🤦 chcela som len vedieť čas vyplácania ....
Podľa ich stránky boli k 30JUN v strate. Predpokladám, že nebudú nič vyplácať. Ale nechcelo sa mi hľadať. Malá by si nájsť na ich investor relations stránke
@rooskoliv kde si to, prosím, našiel? Neviem sa ku tomu dopátrať... 😓
Trocha som použil vyhľadávač a našiel som že dividendy v tomto roku boli vyplatené v termínoch február, máj, august... Logicky nasledujúca dividenda bude v novembri..
Daj do Google HB reavis investor relations
@chodec15 hbr je regulovaný NBS, o peniaze neprídem
statocne im tam zahrabalo vo vedení a velke a schopné mena odtial odchádzajú, a teda je ich vela, vsetci odchádzajú, ktovie co s firmou bude, je to neisté teraz
@st_277 odkiaľ máš, prosím, toto info?
@chodec15 vtedy by mala národná banka poveriť inú inštitúciu riadením, tak mi to bolo vysvetlené
@autor NBS poverí správcu. Správca vyplatí iba z toho čo po firme ostane. Však, že ti túto kúpu poradil niekto z partners, alebo prosight.
@martinp288 nie
@martinp288 ale som čítala, myslím, že na forbes, že dopyt po prenajmoch je stále vysoký, výrazne neklesol ani cez kovid a dokonca firmy platia na niekoľko mesiacov dopredu. Pre iad je to v priemere 13 mesiacov. Mám niečo v iad a za tento rok vychádza zatiaľ ročný výnos veľmi podobný 10 ročnému priemeru... Nič nenasvedčuje problémom...
@autor Pri nehnuteľnosti sú dôležité aj iné faktory ako dĺžka nájmu, verím že aj to ti bolo vysvetlené.
@martinp288 čo také?
@autor Takže vysvetlené nebolo, ak sa na to pýtaš.
1. Napríklad dôležitý ukazovateľ je, ako sú nehnuteľnosti vyťažené. Čo z toho ak mám ja neviem 100 bytov a obsadené sú 3. Môžem tam mať síce dlhodobú zmluvu zaplatenú dopredu, ale zvyšok stojí nevyužitý a prevádzkové náklady sú vyššie ako príjem.
2. Ako staré sú tie nehnuteľnosti, koľko sa investuje do opráv. Je rozdiel mať novú budovu, kde nie sú také náklady ako pri starej.
Celkovo vedieť ako to má spoločnosť diverzifikované. Či majú iba bytové priestory, alebo iba skladové atď... Nájdu sa aj ďalšie veci čo sledovať. To je taký základ.
Tak tebe asi stačilo, že ti niekto povedal že zarobis 7% ročne a že je to pod ochranou NBS a sprostredkovateľ podával zmluvu na podpis.
@martinp288 niee 😃 toto všetko viem, aj som sa na to pýtala a si všetko sama overovala😃 budovy sú všetko nové a vyťažené zatiaľ dosť, sama tam chodím do viacerých z nich 😃 a áno je tam diverzifikácia aj čo sa týka rozloženia a expanzie mimo republiky, ale aj využitia priestorov...😃 Myslela som, že ešte niečo som si mala zisťovať... Jedinú vec, ktorú zatiaľ neviem je presný dátum vyplácania dividendy.
expanzia mimo republiky? ved vsetko predavaju a vsetkych prepúšťajú 🙈 čechy maďarsko aj londýn vsetko sa zatvára ak to este nie je zatvorene.
@st_277 a máš aj nejaký relevantný zdroj o tom? Lebo ja som nič také nenašla... Či iba taká teta povedala?
na internete nenájdeš, co hovoria zamestnanci a byvali zamestanci 😆
@st_277 ale to, že všetko predávajú áno...
asi si uz aj pochopila, ako to s HB Reavis je...
rovno sa pytaj