Investujete niekto? Mate na to toho agenta alebo finančneho poradcu/sprostredkovateľa? Verite im? alebo si myslite že su to len podvodnici, chcem investovať no nemám o tom páru(zaklady max) preto nechcem ist na “vlastne riziko” ale s pomocou no neviem , je ich veľa a bojim sa že si vyhliadnem podvodníka, ako zistit či je dobrý či nie? Prosim skusenosti prípadne rady ďakujem.
@zic cez eic, ak autorka nema skusenost, je dost narocne investovat, pretoze vyber je na autorke, a vyber portfolia je najdolezitejsi, a tiez nebude vediet autorka narabat s portfoliom v case, nebude vediet realizovat pokyny kedy, co a ako, pre autorku, vzhladom na neskusenost by bolo vhodne pasivne investovanie do etf (finax - spod slovenskou legislativou, aj portu, ale to je pod ceskou legislativou). Velkou vyhodu je casovy test etf - po roku drzby investicie sa vynosy nezdanuju, su tam jednoduche a transparentne podmienky a poplatky, klient ma prehladny ucet, nie je limitovany ani sumou ani casom, je to na trhu v ramci pasivneho investovania poplatkovo z tych nizsich, cez finax sa klient vela nauci, maju tam dynamicke informacie, blogy, videa, vzdelavanie klientov je velmi privetive
@darmasiswa je to mozne, ze bud vo finaxe zaplati ten vyssi priebezny poplatok a nemusi sa vobec starat... teoreticky v eic staci kuoit 1 celosvetove etf... ale ano, aj finax je relativne ok
@zic v eic je dolezite, okrem vyberu porfolia, aj vyber agenta, ktory nastavuje typ uctu, a ak sa autorka nevyzna, vyber typu uctu moze vyjst draho
@darmasiswa preto som rovno napisal typ uctu 2... ale ano
Pozri, chod cez eic (nemanazovany produkt / tusim ma znacenie 2. ) alebo portu... to su nanljlacnejsie alternativy pre beznych ludi... pasivne investovanie. Idealne co najnizsi vstupny poplatok v tom eic ak by si isla cez nich. Tak max 2% ak sa ti podari...
https://ako-investovat.sk/diskusia/viewforum.ph...