Ahojte . Mám dlhšie založený amundy účet . Tento mesiac sa mi uvoľní suma 2500€ .
Premýšľam , čo urobiť ,kam ich vložiť . Pokračovať v tomto amundy ? ( Založené bolo na 30 rokov pred 10 takmer 11 rokmi ) . Ešte mi chýba cca 150€ na splatenie toho vstupného poplatku . Oplatí sa ho doplatiť a investovať tam ,či doplatiť a peniaze presunúť inde ?
Mám 36 ,a okrem tejto investície chcem investovať v menších sumách zatiaľ 20-50€ mesačne . Na Max 20 rokov . Okrem tohto odkladám deťom v banke v investičnom produkte , kde som v pluse ( vložila som tam za 14 mesiacov 1040€ ) a aktuálna hodnota podielov je 1176€ . To je uzavrete na 5 rokov ( deťom na vzdelanie ) . Je to výhodné ? Nerada vsadzam na jednu kartu ,snažím sa o diverzifikáciu . Avšak rada by som sa aspoň vyhla dopadu inflácie ,a mierne vyšší výnos by potešil .
Kto sa vyzná , môžte napísať ? Prípadne vaše skúsenosti . Viem ,že je tu dosť reg.agentov ,tak môžte popísať aký máte názor ,a napíšem ostatné už súkromne do IP.
Akcie sú teraz vysoko, dokonca sa očakáva korekcia. Odporúčam vyskladať / nájsť také portfólio, kde je stále potenciál na rast. Ak to Amundi umožňuje, zainvestovat aj do indexu volatility.
Ja investujem sebe aj deťom do EIC. Je to transparentné, fondy variabilné. S pekným výnosom.
Osobne by som do toho ďalej nešiel, podielové fondy ako tie v Amundi sú zastaralý produkt, radšej to investovať cez EIC do indexových ETF fondov. Bacha na poplatky samozrejme.
Skôr by som už išla do ETF fondov sú oveľa lacnejšie. A super že to chcete diverzifikot. Treba aj poplatky porovnať. Ak máte záujem viem vám poslať porovnanie do emailu 😉
My mame tiez amundi,na začiatku ma hned vytocilo ked som dala jednorazovo vklad 600 eur a ztrhli hned celý 30r poplatok.... tiež som to chcela zrusit niekoľko krát, hlavne keď začala korona,nič tam neislo stále bol mínus,teraz to vyzerá posledné mesiace lepšie a nechcem.prist o.ten poplatok,to mi nikto nevrati
@atibrav nechaj to tak ako to máš ....teraz to začne zarábať ....ak máš dobre nastavené 👍
Tu je to investovanie cez banku