Investovanie Amundi - ETC

29. jan 2024

Ahojte . Mám dlhšie založený amundy účet . Tento mesiac sa mi uvoľní suma 2500€ .
Premýšľam , čo urobiť ,kam ich vložiť . Pokračovať v tomto amundy ? ( Založené bolo na 30 rokov pred 10 takmer 11 rokmi ) . Ešte mi chýba cca 150€ na splatenie toho vstupného poplatku . Oplatí sa ho doplatiť a investovať tam ,či doplatiť a peniaze presunúť inde ?

Mám 36 ,a okrem tejto investície chcem investovať v menších sumách zatiaľ 20-50€ mesačne . Na Max 20 rokov . Okrem tohto odkladám deťom v banke v investičnom produkte , kde som v pluse ( vložila som tam za 14 mesiacov 1040€ ) a aktuálna hodnota podielov je 1176€ . To je uzavrete na 5 rokov ( deťom na vzdelanie ) . Je to výhodné ? Nerada vsadzam na jednu kartu ,snažím sa o diverzifikáciu . Avšak rada by som sa aspoň vyhla dopadu inflácie ,a mierne vyšší výnos by potešil .
Kto sa vyzná , môžte napísať ? Prípadne vaše skúsenosti . Viem ,že je tu dosť reg.agentov ,tak môžte popísať aký máte názor ,a napíšem ostatné už súkromne do IP.

autor
29. jan 2024

Tu je to investovanie cez banku

jarka_black
29. jan 2024

Akcie sú teraz vysoko, dokonca sa očakáva korekcia. Odporúčam vyskladať / nájsť také portfólio, kde je stále potenciál na rast. Ak to Amundi umožňuje, zainvestovat aj do indexu volatility.

simonkazga
29. jan 2024

Ja investujem sebe aj deťom do EIC. Je to transparentné, fondy variabilné. S pekným výnosom.

milosbubniak
30. jan 2024

Osobne by som do toho ďalej nešiel, podielové fondy ako tie v Amundi sú zastaralý produkt, radšej to investovať cez EIC do indexových ETF fondov. Bacha na poplatky samozrejme.

iveta1990
30. jan 2024

Skôr by som už išla do ETF fondov sú oveľa lacnejšie. A super že to chcete diverzifikot. Treba aj poplatky porovnať. Ak máte záujem viem vám poslať porovnanie do emailu 😉

atibrav
31. jan 2024

My mame tiez amundi,na začiatku ma hned vytocilo ked som dala jednorazovo vklad 600 eur a ztrhli hned celý 30r poplatok.... tiež som to chcela zrusit niekoľko krát, hlavne keď začala korona,nič tam neislo stále bol mínus,teraz to vyzerá posledné mesiace lepšie a nechcem.prist o.ten poplatok,to mi nikto nevrati

tuleniatko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
technomanik
9. feb 2024

@atibrav nechaj to tak ako to máš ....teraz to začne zarábať ....ak máš dobre nastavené 👍