Dnes som mala telefonát lamavou slovenčinou že mám na svojom inv. Fonde 16000 eur. Nepamätám sa ze by som niečo také zakladala, ale poslala email a pýtala sa v akej banke. To si zaznacila, lebo som počula ze si píše. Bola v miestnosti s viacerými ľuďmi ľavo som počula telefonovanie. Ale email mala. Kto ste mal takýto telefonát?
A kto to akože mal byť? Veď to znie ako úplne jasný podvod... ty si nič také nezakladala, nevieš o tom, oni ti to oznamujú, ale ani nevedia z akej banky teda sú?? 😅 žiadne ďalšie údaje neposkytuj, nekomunikuj
Hlavne by ka zaujimalo, co si zapisala (co si jej nadiktovala), ked nevies, ze taky fond mas... ake udaje si jej teda dala...?
No a čo si jej teda prezradila?
Chcela som vedieť co si bude pýtať. Zatiaľ len akú mám sporiteľňu a poslala údaje na email.
A teda email mali alebo si im ho nadiktovala? A teda oni naco chceli vediet, aku mas "sporitelnu" (myslis akoze Slovensku sporitelnu / banku)?
@ollynka Peniaze sa takto nikde nezjavujú. Hovor treba vždy okamžite ukončiť a číslo zablokovať. Toto je jediný správny postup.
@jarka_black 16 000 eur.!!!!
...môže sa stať, že Ti napíšu, že tie peniaze Ti pošlú na účet - samozrejme za istý ,,nízky,, poplatok (za kolok, dokument, hocičo...) 😬 Ale hlavne na nič ani neklikaj v počítači, nepotvrdzuj, vôbec nič! Ak by Ti aj písali z emailovej stránky nejakej akože banky, aj tá je falošná. Alebo nabudúce takým podvodníkom povedz, že si to ideš vybaviť s nimi osobne, do pobočky...
@ollynka aj mne volajú, raz žena potom muž sú to podvodníci, že mám bitcoiny na účte v burze ktorá sa zatvára, alebo že som klikol že chcem investovať a podobné blbosti
tvoje číslo, meno a email majú pravdepodobne s vykradnutých/deravých eshopov
princíp ich podvodu bude aby si im dala prístup do mobilu, počítača a aby si sa prihlásila do internet bankingu a tak sa dostanú do tvojho bankového účtu
Jirka o nich natočil viacero videí
Ty o nicom nevies a nejaka "dobra" dusa zhodnotila, ze by bolo dobre ti pripomenut, ze si zabudla na 16tis? A co bol akoze ciel toho telefonatu? Chcu ti to vyplatit? Alebo ta presvedcit na dalsie "skvele" investovanie? S najvacsou pravdepodobnostou budu z teba tahat udaje k platobnej karte.
jasny podvod na nic neklikaj, ziadnych 16 tisic nemas
Neskutočné čomu ľudia uveria. Ja ani nepozerám neznáme emaily ani nezdvíham neznáme čísla, hotovo. Nikdy som takýto hovor nemal ani nebudem mať.
@maranco ako to dopadlo ???? Mne tiež volali , raz žena raz muž . Začali rozprávať že mám otvorený niaky účet a bitcoin 😀 blbosť ja ani neviem čo to je 😭 tak som začala nadávať atď …. A normálne mi vynadal naspäť . Prízvuk ako niaky Ukrajinci keď som sa ho spýtala či môžem to podať na políciu , povedal nieje problém príde somnou . 😂😂😂 a moje meno vedel , dátum narodenia atd … 😱😱
@javiemvsetko už dlho nevolali, aj tam stále im vravím že nič som nevyplnil žiaden dotazník a posledne im hovorím že nie to nie som ja majú zlé číslo, tak už sú ticho
ale posledne keď sme hovorili už ponúkali inú stránku na investovanie ako predtým, asi ak im zablokujú jednu (alebo sú recenzie že nič z toho) založia druhú
v každom prípade je to podvod, ak ti niekto len tak zavolá že ti chce dať peniaze len tak pre nič za nič
Podvod! Hádam by si tomu neuverila...a dúfam, že Ti ani nenapadlo posielať osobné údaje či nebodaj údaje z platobnej karty 🙄