Investičný fond 16000 EUR

ollynka
27. nov 2024

Dnes som mala telefonát lamavou slovenčinou že mám na svojom inv. Fonde 16000 eur. Nepamätám sa ze by som niečo také zakladala, ale poslala email a pýtala sa v akej banke. To si zaznacila, lebo som počula ze si píše. Bola v miestnosti s viacerými ľuďmi ľavo som počula telefonovanie. Ale email mala. Kto ste mal takýto telefonát?

danyelia
27. nov 2024

Podvod! Hádam by si tomu neuverila...a dúfam, že Ti ani nenapadlo posielať osobné údaje či nebodaj údaje z platobnej karty 🙄

lindous
27. nov 2024

A kto to akože mal byť? Veď to znie ako úplne jasný podvod... ty si nič také nezakladala, nevieš o tom, oni ti to oznamujú, ale ani nevedia z akej banky teda sú?? 😅 žiadne ďalšie údaje neposkytuj, nekomunikuj

zic
27. nov 2024

Hlavne by ka zaujimalo, co si zapisala (co si jej nadiktovala), ked nevies, ze taky fond mas... ake udaje si jej teda dala...?

gribka1
27. nov 2024

No a čo si jej teda prezradila?

ollynka
autor
27. nov 2024

Chcela som vedieť co si bude pýtať. Zatiaľ len akú mám sporiteľňu a poslala údaje na email.

ollynka
autor
27. nov 2024

@lindous no volajú mi hádam už rok, vždy niekto iný. Zablokujem číslo potom volajú z iného čísla. Viem určite že som nikdy nedala nikde žiaden vklad.

zic
27. nov 2024

A teda email mali alebo si im ho nadiktovala? A teda oni naco chceli vediet, aku mas "sporitelnu" (myslis akoze Slovensku sporitelnu / banku)?

jarka_black
27. nov 2024

@ollynka Peniaze sa takto nikde nezjavujú. Hovor treba vždy okamžite ukončiť a číslo zablokovať. Toto je jediný správny postup.

ollynka
autor
27. nov 2024

@zic ten mali!!!

ollynka
autor
27. nov 2024

@zic áno. Ze mam sl. Sp. Si zapísala. Napadlo ma ze ak link potvrdím na počítači mam internetbanking. Ci to nedokážu aj bez č. Karty prelomiť. Lebo niekedy sa heslo objaví hneď. Vieš ako prepojiť to cez ten link

ollynka
autor
27. nov 2024

@jarka_black 16 000 eur.!!!!

danyelia
27. nov 2024

...môže sa stať, že Ti napíšu, že tie peniaze Ti pošlú na účet - samozrejme za istý ,,nízky,, poplatok (za kolok, dokument, hocičo...) 😬 Ale hlavne na nič ani neklikaj v počítači, nepotvrdzuj, vôbec nič! Ak by Ti aj písali z emailovej stránky nejakej akože banky, aj tá je falošná. Alebo nabudúce takým podvodníkom povedz, že si to ideš vybaviť s nimi osobne, do pobočky...

maranco
27. nov 2024

@ollynka aj mne volajú, raz žena potom muž sú to podvodníci, že mám bitcoiny na účte v burze ktorá sa zatvára, alebo že som klikol že chcem investovať a podobné blbosti
tvoje číslo, meno a email majú pravdepodobne s vykradnutých/deravých eshopov

princíp ich podvodu bude aby si im dala prístup do mobilu, počítača a aby si sa prihlásila do internet bankingu a tak sa dostanú do tvojho bankového účtu

Jirka o nich natočil viacero videí

https://www.youtube.com/watch?v=bFksR2LURRA

https://www.youtube.com/watch?v=bre2eJsAdhM

https://www.youtube.com/watch?v=TLGUa5QV26A

https://www.youtube.com/watch?v=1WeoczQS3d0
zuzanaete
27. nov 2024

Ty o nicom nevies a nejaka "dobra" dusa zhodnotila, ze by bolo dobre ti pripomenut, ze si zabudla na 16tis? A co bol akoze ciel toho telefonatu? Chcu ti to vyplatit? Alebo ta presvedcit na dalsie "skvele" investovanie? S najvacsou pravdepodobnostou budu z teba tahat udaje k platobnej karte.

mamina7070
27. nov 2024

jasny podvod na nic neklikaj, ziadnych 16 tisic nemas

zic
28. nov 2024

@ollynka tak k mailu a cislu uz maju aj dalsiu info, aku mas banku... take hovory sa skladaju... naco by im bola taka info (ak by ju nemali uz).

hiro
28. nov 2024

Neskutočné čomu ľudia uveria. Ja ani nepozerám neznáme emaily ani nezdvíham neznáme čísla, hotovo. Nikdy som takýto hovor nemal ani nebudem mať.

javiemvsetko
7. jan 2025

@maranco ako to dopadlo ???? Mne tiež volali , raz žena raz muž . Začali rozprávať že mám otvorený niaky účet a bitcoin 😀 blbosť ja ani neviem čo to je 😭 tak som začala nadávať atď …. A normálne mi vynadal naspäť . Prízvuk ako niaky Ukrajinci keď som sa ho spýtala či môžem to podať na políciu , povedal nieje problém príde somnou . 😂😂😂 a moje meno vedel , dátum narodenia atd … 😱😱

maranco
7. jan 2025

@javiemvsetko už dlho nevolali, aj tam stále im vravím že nič som nevyplnil žiaden dotazník a posledne im hovorím že nie to nie som ja majú zlé číslo, tak už sú ticho
ale posledne keď sme hovorili už ponúkali inú stránku na investovanie ako predtým, asi ak im zablokujú jednu (alebo sú recenzie že nič z toho) založia druhú

v každom prípade je to podvod, ak ti niekto len tak zavolá že ti chce dať peniaze len tak pre nič za nič