Investícia do zlata a striebra

6. apr 2023

Ahojte. Uvažujem o pravidelných drobných investíciách do zlata a striebra. 700-1000 € za pol roka až rok. Sú to peniaze, ktoré nechýbajú v rodinnom rozpočte. Neočakávam zhodnotenie. Len udržanie hodnoty. Aj malá strata je lepšia ako XY% ročne stratených infláciou.
Uvažujem o anonymnom nákupe investičných mincí 999,9/1000 v mincovni. Kremnickej alebo rakúskej, vo Viedni.
Zaujímalo by ma, či už niekto z vás v uvedených mincovniach ANONYMNE nakupoval a či to bolo spojené s nejakými problémami.
Vopred ďakujem za rady.

teleskop
6. apr 2023

tema vyrobena adminmi?

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jakubvojcik
6. apr 2023

Odporúčam si k zlatu prečítať teraz aktuálny článok od IAD Investments: https://iad.sk/investujte-na-fin-trhoch/zlato-s...

Ja osobne odporúčam mať v zlate/striebre tak 5-15% z hodnoty celého portfólia, viac nie. Diverzifikovať investíciu je rozumné, no komodity ako také jednotlivo nie sú stabilné a na pravidelnom udržovaní hodnoty je dobré mať nevolatilné investície. Jednou z nich sú napríklad realitné fondy IAD alebo HB Reavis, ktoré dosahujú výsledky pravidelne, stabilne a lepšie udržujú hodnotu ako zlato či striebro. No samozrejme je to na zvážení, ja skôr preferujem investíciu do nehnuteľností z hľadiska vlastností investície (likvidity, volatility, zhodnotenia a rizika).

autor
6. apr 2023

@teleskop Ako si vedela? Tu sa už fakt nič neutají.🙈🔨
@mb2021 Ďakujeeeeeeem.🙂
@jakubvojcik Ďakujem za odporúčania.🙂