Invalidný dôchodok - zápočtový list z aktuálnej roboty

2. sep 2024

Dobrý den, ked riesim invalidny dochodok, treba zapoctovy list aj z aktualnej roboty? Alebo sa dokladuje z roboty nieco ine, ked som zamestnany a riesim invalidny?

alenah31
2. sep 2024

ZL sa vydáva zamestnancovi pri skončení PP - tebe posledný PP trvá - zamestnávateľ ti nemá ako ZL vydať . Z posledného zamestnania nedokladuješ nič - SP cez register vidí, že ti PP trvá.

autor
2. sep 2024

@alenah31 ďakujem krásne za odpoveď, nebol som si istý ako sa vlastne dokladuje posledne zamestnanie respektíve trvajúci pracovny pomer

zalka
2. sep 2024

@alenah31 nie som si 100pro istá, ale aj z posledného zamestnania potrebuje ELDP ale tuším ku dnu schvalenia ID. Niečo také sa mi marí, že som bola SP dopytovana kvôli zamestnancovi - dohodarovi.

alenah31
2. sep 2024

@zalka ELDP áno - ale nie zápočtový list. Tým dokladuje predchádzajúce trvanie zamestnania, on ním nejde dokladovať príjmy pre výpočet ID. A áno - z posledného zamestnania sa dokladuje ELDP no nedokladuje to zamestnanec, ale to si SP od zamestnávateľa vyžiada sama nakoľko oni vedia k akému dňu to potrebujú ak PP trvá. Ja som posielala teraz jeden a chceli ho spätne k 7.8.2023 - predpokladám, že to bude deň priznania ID (v ten deň šiel zamestnanec na ePN - dostal v práci infarkt).