Invalidný dôchodok z mladosti

arrow30
13. mar 2024

Dobrý deň,

prosím Vás stretli ste sa niekto niekedy s tým, že človeku odobrali invalidný dôchodok z mladosti? Diagnóza je DMO stredne ťažké parézy dvoch končatín.

Prišlo nám predvolanie po 5 rokoch tak či sa máme niečoho obávať? Viem, že sú nové tabuľky na diagnózy.

Ďakujem prajem pekný deň.

ajka10000
13. mar 2024

@arrow30 Ja mam tiez diagnozu DMO , mam ivalidny dochodok z mladostii aktualne 41 rokov a nic mi zatial neodobrali.

arrow30
autor
13. mar 2024

@ajka10000 Môžem sa opýtať ako často Vás volajú na LKP mňa volajú teraz druhý krát po 5 rokoch, sama neurologička sa vyjadrila, že stav sa už nikdy nezlepší, pýtam sa na to či je tam šanca aby to bolo už bez ďalšieho lekárskeho posudzovania.

vevesh
13. mar 2024

@arrow30 na slovensku je vzdy sanca😵‍💫😵‍💫😵‍💫mojmu surodencovi tak prislo (nema ale dmo, ma ine postihnutie). Ale odvolali sme sa voci rozhodnutiu a potom opatovne schvalili- kontrola teraz kazdych 5 rokov, i ked od narodenia je stav nezmeneny a ani sa nikdy nezmeni🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

arrow30
autor
13. mar 2024

@vevesh veď práve tiež sa toho obávam, tiež mám stav od narodenia ako píšete stav nezmenený a ani sa nikdy nezmení respektíve sa zmenil k horšiemu lebo rokmi prišli aj ďalšie choroby

alickapusinka
13. mar 2024

U nás v tom absurdistane je všetko možne. Lekárky PK v SP si preukazujú rozhodovanie ja som boh a TY čus. Mám kamarátku sestra tej kamošky má rakovinu na dvoch orgánoch ale podľa lekárky SP že chodí iba na ambulantnú chemoterapiu 3 krát do týždňa tak plný jej vzala lekárka PK a dala jej polovičný však predsa môže pracovať. Vysilená po chemoterapiách. Takže tak. Mám známeho v zime padol zlomil si nohu ani nič len mal v sadre mu ani neoperovali len za sadrovali prešiel rok a je z neho plný ID spýtala som sa ho že a to čo tak mi povedal poznám lekárku na SP tak sa kamarátime dala mi plný takže to máš tak. Ja mám 7 chorôb epilepsia, cukrovka a ešte iné a nedala mi nič napísala že 25% percent. Takže ako to robia. Mojej kolegyni skracovali nohu o 3 cm a zlé chodí a ID nedostala hoci za 3 roky pôjde do starobného a ma odrobené takže tak to robí. Veľmi veľa ľudí je takých čo potrebujú a nedostanú sú ozaj chorý a núti ich systém pracovať a sú lajdáci a TY dostanú alebo ak poznáš priamo danú osobu tak dostaneš. Takže tak. Píšem preto absurdistane je všetko možne.

chobotnica777
29. júl 2024

@ajka10000 a si aj pracovala?