Dobrý deň prajem môžem sa opýtať ak mi schválili invalidný dôchodok z mladosti povedali nemusím mať nič odrobene dali mi 60% koľko to aka môže byť suma ?
Je to višia suma z mladosti alebo menšia ?
ďakujem
@aduskalac ďakujem
Vcera si tu pisala, dnes uz druha tema. Ved zeny na mk nemaju vestecku gulu 🙉. Vyckaj casu, ako hus klasu.
@kristianconka145 ja mam 700.. ale myslím, že ti moja odpoveď nijak nepomôže nakoľko je to individualne
@sweet20 a koľko vám dali percent?
@kristianconka145 50
@sweet20 veľmi dobre na 50% 700eur a máte to z mladosti hej ?
@kristianconka145 áno, ja som si zaplatila lebo mi chýbalo asi rok ..
@aduskalac a ak človek príklad odrobil 3 roky a ma cez 26 rokov už nechajú mu invalidný dôchodok z mladosti?
Dobry den, tento rok som si podala ziadost o ID. Uz som mala aj komisiu, povedali mi, ze budem mat invalidny z mladosti (uznana invalidnou k 2007) 60%
Ja uz ale roky pracujem, zarabam. Zohladnia to pri vypocte? Alebo s akou sumou mam pocitat? Tento rok je vyska plneho ID z mladosti okolo 600€. Ale to je asi len pre tych, co su uznany invalidnymi v roku 2024, ci? V roku 2007 to bolo 180€ z coho 60% by bolo fakt nasmiech
@bambula3 mali by to zmeniť, je to smiešne tie sumy a nespravodlivé.
@bambula3 keď náhodou zistiť ci ta suma 600 eur je len pre tých daj vedieť. Keď aj platí pre ostatných napis tu. Bolo by to fajn.
@bambula3 ahoj, ak ťa uznajú ako invalidnu z mladosti, čiže v rokoch pred skončením povinnej školskej dochádzky, bude sa ti ID počítať bez zaratania tvojho zamestnania. Priznať sa dá iba tri roky spätne, čiže neda sa od roka 2007. V tom roku bude iba vznik nároku.
Tri roky spätne budú od dátumu kedy si bola prvý krát na pobočke (ak to bolo tento rok, sumy vychádzajú cca: 2021 - 269,70, 2022 - 273,30, 2023 - 305,60, 2023 od 1.7. - 338,00, 2024 - 350,25).
Ak ti invalidita vznikla napr v roku dovŕšenia 18, alebo neskor, ale ešte si študovala a popri tom aj pracovala (pred vznikom invalidity) , musia vypočítať oba, aj z mladosti a aj z obdobia kedy si pred vznikom invalidity zarábala. Prizná sa ten co je vyšší
Myslím tak cca 250_300možno sa mýlim, ja mám z mladosti už vyše 20rokov a mám menej ako 250 a mám 50percent