Invalidný dôchodok kvôli depresii

alofinka
6. apr 2024

Vybavoval niekto čiastočny invalidný dôchodok pre panicku poruchu a depresie? Mate nejaké skúsenosti?

daniela2202
6. apr 2024

@alofinka nikto ti ho nedá, depky má celé slovensko, doktorka ti dá lieky

lucia851
6. apr 2024

@alofinka áno ja mám čiastočný na depresie a úzkosti

anavixy
6. apr 2024

Ale ano da, pokial si bola aj v liecebni, tak kludne da. “Depka” a depresia su dva velmi velmi odlisne stavy, nebagatelizujme. Nemam osobnu skusenost, ale poznam take pripady osobne.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zmrzlinka2021
6. apr 2024

@daniela2202 depresia nie je obyčajná depka. A pri psychiatrických ochoreniach dávajú aj invalidný dôchodok

bebemonika
6. apr 2024

@alofinka Ahoj, ja som bola včera pri posudkovej komisii. Mala som ťažké depresie, teraz mám adaptačnú poruchu so suicidalnom rizikom a atypickú mentálnu anorexiu. Uznali mi polovičný, 60%.

taynee
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bebemonika
6. apr 2024

@taynee Ďakujem, áno bála. Ak by si potrebovala s niečím poradiť, tak kľudne napíš.

alofinka
autor
8. apr 2024

@bebemonika co sa ta tam pýtali? A to ti hneď na posudkovej povedali koľko %? To musím mať viac než 40?

bebemonika
8. apr 2024

@alofinka Iba ako som na tom teraz. Spýtala sa ma asi dve otázky. Ako spím a ako to mám teraz. A či si viem predstaviť chodiť do roboty. Áno, tam mi povedali, že 60%, myslím, že nad 45, ale nie som si istá.

alofinka
autor
9. apr 2024

@bebemonika a ty si povedala ze si nevieš predstaviť chodit do roboty? Lebo ja chcem chodiť do roboty

bebemonika
9. apr 2024

@alofinka Povedala som. Ale povedala som, že si chcem nájsť niečo na pár hodín.

suskoma
14. jún 2024

@bebemonika, ahoj, vedela by si mi poradiť. Trpím depresiami a úzkostnými stavami. Bola mi diagnostikovaná sociálna fóbia(F40.1), úzkostná porucha generalizovaná(41.1) a depresívna epizóda.(F32.9)
Užívam aj lieky na srdce, nemám pravidelný rytmus srdca a pri námahe sa zadychávam a potom má pycha pri srdci. A mám aj Gilbertov syndron, ak ste niekto o tom počuli. Človek sa rýchlo únavy pri práci, máte pocit, ako keby ste boli nadrogovaný, ako keby vám klesol cukor a vy kolabujete, nevládzete robiť, toto mám už od detstva a je to neliečená choroba. Už od čias, keď som chodievál do práce, tak som sa bál tam chodiť a je jedno, že kde. Bojím sa toho kriku, dnešnej doby, uponáhľanej, veľa zodpovednosti. Myslíte, že by mi vyšiel aspoň polovičný invalidný alebo aj celý ? Či vôbec vyjde ?Ďakujem.

suskoma
14. jún 2024

@bebemonika a aj tetániu 3.stupňa mám.

suskoma
14. jún 2024

@bebemonika, mám aj miernú skoliózu, ale chrbtica má bolí, ako keby vám niekto nožikom po nej chodil, križe... riešim to, mám slabu neurologičku, nič neurobila a môže to byť vraj aj neurologický problém, mi povedali na rehabilitačnom.

bebemonika
14. jún 2024

@alofinka neviem, s čím chcete konkrétne poradiť.

suskoma
15. jún 2024

@bebemonika, nevedeli by ste mi poradiť ?

bebemonika
15. jún 2024

@suskoma a s čím?

mamina7070
15. jún 2024

@suskoma bol si na psychiatrii hospitalizovany? niekolko krat? ak nie tak velmi s ID nepocitaj ani ciastocnym

suskoma
15. jún 2024

@mamina7070 a to musím byť hospiyalizovaný ?

suskoma
15. jún 2024

@mamina7070, hospitalizácia nie je potrebná až pri nejakých ťažkých poruchách, depresiach ?

bebemonika
15. jún 2024

@suskoma No mne hospitalizácie zavážili.

liv1
15. jún 2024

@suskoma podla mna ano, mame nieco podobne v rodine. On bol hospitalizovany “len” raz.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
suskoma
15. jún 2024

@bebemonika a ako dlho trvá hospitalizácia ?

suskoma
15. jún 2024

Ako vlastne to vyzerá, keď ste hospitalizovaný ? Ako to prebieha ?

bebemonika
15. jún 2024

@suskoma No ako kde. Záleží, či ste v nemocnici na klinike alebo niekde v liečebni.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
suskoma
15. jún 2024

@taynee, ďakujem pekne, je to viac pochopitelnejšie. Ja len sa bojím toho, aby zo mňa nespravili ešte väčšieho psychického človeka. Priznávam, mám depresie, úzkosti, bojím sa čo bude, bojím byť v práci, v takom nápore pracovať, keď som medzi ľudí, tak mám oveľa väčší stres ako obvykle. Už od detstva som mal problem byť stredobodom pozornosti, roky, keď som buď brigadoval alebo aj pracoval v práci, tak som tam chodil s nechuťou, stresom, čo ma bude čakať. Vždy, keď prídem z práce domov, tak rozmýšľam nad tým, čo ma bude čakť v robote, a tak sa bojím, že čo znovu pokašlem, kto nebude somnou spokojný. A k tomu sa rýchle unavým, vyčerpem, všetko ma potom bolí. Nevidím v tom zmysel.