Dobrý deň chcem sa spýtať či máte niekto rovnakú skúsenosť od septembra 2023 mi bol schválený ID a od vtedy stále čakám na papiere o peňažnom výmere a na peniaze samozrejme ako to že to trvá tak dlho? Volala som do SP už niekoľkokrát raz mi bolo povedané že sa to rieši potom že mám očakávať list v priebehu budúceho týždňa a naposledy mi bolo povedané že sa ospravedlňujú ale nejako sa na to zabudlo a ze mam zavolať približne o 2 týždne
@zefyra čože 😱🤦♀️
@vanulinka99 partner čakal trištvrte roka.
@vanulinka99 dôležité je ci už bol urobený posudok. V tom septembri si podpisoval žiadosť o ID a bol už známy výsledok z posúdenia lekára SP? Ak nie, tak najprv posúdi Dr správy, napíše lekársky posudok a potom to cele ide na spracovanie.
Posúdenie môže trvať dlhšie, lebo je malo lekárov. Spracovanie je do 60 dní, ak je všetko ok, ak nič nechýba. V pripade, ze si robila aj v zahraničí, môže to trvať dlhšie.
@kvetka22 ja už ho mám schválený od septembra mam schválenú invaliditu už čakám len na peniaze od septembra
Otec čakal rok a svokor pol roka cca, ale to sme už urgovali 👍 Takže takto to funguje. Veľa šťastia.
caka sa bolo vela ziadosti o predcasne dochodky nestihaju
@vanulinka99 moj partner cakal skoro rok
@vanulinka99 potom odporučam zavolať na infolinku, cez ňu spísať sťažnosť na zdĺhavé konanie, lebo ak nie je problém, nemá to tak dlho trvať
@mamina7070
@kvetka22 co s tým majú predčasne dôchodky keď invaliditu rieši posudkove
@1bocik lekár posúdi zdravotný stav a vypracuje posudok. Ten potom so žiadostou ide do ba na ústredie na spracovanie. Výška ID nezávisí iba od posudku. Záleží koľko má človek odpracovaných rokov, aké mal zárobky, kedy chodil do školy, ci a kedy bol evidovaný ako nezamestnaný, ci pracoval v zahraničí atď. Všetko treba nahodiť do PC a program potom vypočíta dôchodok. Nie je to len o posudku 🙂
@vanulinka99 manžel čakal rok od schválenia až po vyplatenie ☺️
@vanulinka99 ja som čakala 7 mesiacov