Ahojte, je tu niekto, komu schvalili invalidny dochodok este v roku 2021, poslali vam dodatocne aj 14. dochodok potom? Dakujem 🙂
@loginexistuje myslela som dochodok, ktory vyplacali teraz v decembri, dochodok mi bol schvaleny na jesen, aj peniaze zaslane, ale bez 14. dochodku, tak ma zaujima, ci ho este dostanem, alebo nie
myslim ten, ktory davali ako bonus k normalnemu dochodku v decembri, dakujem 🙂
ale dolezity bol datum ku ktoremu ti bol schvaleny ID (oni vedia aj spatne schvalit) lebo 14 dochodok bol vyplateny ako % z toho co davali v lete (13 dochodok)
on bol uz vyplateny a ak by ti ho vyplacali tak sa to vyplaca naraz pri prvom nabehnuti penazi na ucet
@loginexistuje aha, lebo som hladala na internete a mala by som mat narok, to co som si precitala, ale ak sa to tyka aj letneho, vtedy som este schvaleny nemala, tak je mozne, ze tam narok nie je, aj ked je tabulka, kto aku sumu pri akom dochodku dostal, len ma to zaujimalo ako to je, diky
musis pozerat podmienky naroku - tam mas vzdy uvedene ze narok ma ten ktoremu je v konkretnom mesiaci vyplacany konkretny dochodok.
pre tento 14 ty na ktory sa pytas je ze musis poberat dochodok v decembri 2022 --- to mas splnene
a vyska 14teho dochodku je 70% z 13 ----- 13 si mala nulu, 70% z 0 je nula - takze vyplateny ti vlastne bol len teda v nulovej vyske 🤷🏼♀️
ak by 14ty dochodok schvalili v nejakej konkretnej vyske - alebo ako % z priznaneho dochodku - bolo by to ine.
je tam proste uvedene ze 14ty je vo vyske 70% z 13teho ---- a kvoli tomu nemas nic
@kaktusik007 ale v roku 2021 bol tento príspevok iba na konci roka, tak mala by mať vyplatený ten Vianočný podľa výškyID
a v ktorom roku si vlasnte mala ten dochodokmschvaleny 2021 alebo 2022 ?
@kaktusik007 zaujimave, ale zrejme mas pravdu, netusila som, ze je tam prepojenie s tym 13. tym, ano bol mi schvaleny v 2021, ale az na jesen
@yvkay no ved presne o to mi ide, ale uz som v tom case som mala schvaleny, tak ci ho este cakat...
prepacte, oprava v roku 2022 mi bol schvaleny 😉 este som si nezvykla, ze uz je rok 2023
tak je to tak ako sme ti pisali nemala si narok na 13 nemas narok na 14
ale teraz ti zvysia o takmer 12%
@loginexistuje dakujem za info 🙂
14 dochodok v roku 2021 nebol skus normalne napisat co potrebujes zistit
ak ti schvalili ID napr od 1.6.2022 a prislo ti rozhodnutie az teraz tak ano dostanes aj 13. aj 14 ID