Invalidný dôchodok

29. dec 2022

Má niekto z vás ID a mal teraz prehodnotenie? Ako to funguje? Poisťovňa vyzve danú osobu alebo musí byť osoba iniciatívna? Známy človek z okolia mal byť prehodnotený teraz a este mu nič neprišlo, vraj by mala poisťovňa vyzvať. Odkedy bol priznaný ID (nie plný), pribudli mnohé diagnózy. Osoba nepracovala vôbec, nebolo to možné zo zdravotného hľadiska. Všetky správy z vyšetrení sú pripravené. Vyzvali vás?

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slavka2010
29. dec 2022

Poistovna si sama vyziadava kedy chce dolozit papiere. Ak pribudli diagnozy moze si aj sam poslat papiete na prehodnotenie. Ja som to robila minuly rok. Mam hlavnu diagnozu onkologicku 50% uz cca 11 rokov a pred dvoma rokmi operovanu chrbticu som si sama od seba posiela papiere, ze mam dalsiu diagnozu a pridali mi 10%. Ale uz iba pisomne mi to oznamili. Nebola som pred komisiou. Peniaze tych 10% mi doplatili spätne odo dna operacie.

kvevka
29. dec 2022

netreba sa báť,oni vyzvú..skúste si prozrieť ich tabulku ako su % ohodnotené nové diagnozy čí sú v tabulke a ak ich priznajú bude to len max.10%bez ohladu nato kolko ich bude + hlavna dg.

autor
29. dec 2022

@boldo87
@slavka2010
@kvevka
Ďakujem za info, odkážem. Aspoň vieme, že nestíhajú.