Je tu niekto, kto má III. pilier v NN? Chcela by som sa niečo opýtať.
Aj ja mám
Moja mamina ma. Minuly tyzden akurat nadavala, ze jej prisiel vypis a vsetko co tam minuly rok zaplatila, jej proste v tych fondoch zmizlo, takze nezarobila ani jedno €
Mám, za tento rok mínus 900€
Aj ja mam v NN, som nespokojna. Je to niekde lepsie?
@veronika_e ale to nie je problem NN, ale problem tejto nedobrej doby, ktoru zijeme, vsetky fondy a cely financny trh je na tom bohuzial zle 🤷🏼♀️
Ahojte, prosím vás, prvýkrát to idem riešiť, keď som si zaplatila dobrovoľný príspevok do III. piliera, čo mám odovzdať mzdarke, aby mi mohla v daňovom priznaní uplatniť zníženie základu dane o 180e za príspevok do III.piliera? Mzdarku máme mimo miesta výkonu práce, tak zatiaľ som sa jej nemohla spýtať. Ďakujem za odpoveď 🙂
Akcie firiem isli dole niekde 40% niekde 80%. To ze nam celkova hodnota klesla mozno len o 10% je celkom dobra sikovnost spravcov III. piliera. Keby vsetky akcie mali/ponechali len v tych firmach tak to by bol iny pokles.
Takze co je ale pozitivne tak ten minuly rok sa nakupili akcie za extra nizke sumy a ked sa spamataju tak o tolko viac fond narastie.
Nevidel by som v tom nic kriticke. Ako ked prisla korona v 2020 tak to kleslo riadne a o pol roka-rok to zase dvojnasobne rychlejsie stupalo. Hore dole. Ale ked zratas povedzme poslednych 10 rokov (a celkovo to bude zo 30-40 rokov) tak su/budu v pluse.
@veronika_e nezmizlo. Treba počkať kým hodnota zase narastie..
moja hodnota účtu k 1. 1. 2023 je o 370 euro menšia ako hodnota účtu k 1. 1. 2022
@veronika_e to je asi logické keď.minuly rok bol mínusový .
Aha, čiže nie som jediná. No aj mňa to trošku zarazilo a vlastne už som dostala odpoveď, ktorú som hľadala.
😀 v tomto MLM ešte niekto fičí? 😀
ja mam v TB, minus iba 17 €
To,že máte v 3.pilieri menej je v poriadku. Ak sa investuje pravidelne a dlhodobo, výnos sa spriemeruje a na dlhodobom meradle budete mat vďaka zlozenemu uroceniu veľmi pekné výnosy. Určite NN neopustajte, majú najnižší poplatok za správu na trhu.
@falbala132 zrejme mate konzervatívny fond, čo je nesprávne...ak teda nemáte nad 50 rokov
Ja mám