Ahojte, riešili by ste druhý pilier ak by ste boli už na invalidnom dôchodku? Ak hej prečo? Moc sa tomu nerozumiem..
@doriiis 23
Pracuješ?
@doriiis áno, ale na polovičný úväzok
@autor.....v tvojom veku by som to ešte určite riešila.Aj s podmienkami aké máš,tam vieš nasporiť peknu sumu kým dosiahnes dôchodkový vek
@doriiis ide aj o to ci sa mi to vôbec oplatí riešiť, mam maximálny dôchodok (sumu) (doplacala som si odvody)
lebo vždy sa ma to v banke pýtajú a ja vlastne neviem co im odpovedať..
urcite to mat treba.. napis mi ak chces
@sweet20 napísala som 🙂
A máš polovičný alebo plny ID na základe diagnóz ? Pretože pokiaľ viem tak to neurčuje to že si ty doplatis ale akú máš diagnózu a dá sa ti popritom pracovať ??? Tak teda potom ten druhý pilier máš z práce a nie z D
Mam plny..
Ale popritom pracujem na polovičný úväzok
Ak pracuješ, tak sa oplatí mať druhý pilier. Hlavne pri tvojom veku by som neváhal.
@martinp288 neoplatí sa mi skôr odkladať samej? Keď už teraz mam maximalny (€) invalidny dôchodok?
Pointa je v tom, že pochybujem, že by som mohla dosiahnut vyšší starobný raz ako mam teraz inv.
Veď keď si v dôchodku v ID tak nepôjdeš predsa do starobného 😑😑😑😑 a ano dôchodok budeš mať vyšší ako starobný ;) veď to je logické omg :D keď teraz máš napr 500 eur tak jasne že z minimálnej mzdy ti vypočítajú menší dôchodok ako z ID ..
Mam to priamo zo socialnej poisťovne ja mám tiež plný ID ale teda pracovať popri ňom nemôžem skrz moju psych ..diagnózu
@barbora19911 takže nemá zmysel riešiť 2. pilier? :D
@barbora19911 ja mam tiež psych diagnózu...ale našťastie ešte ako tak zvládam
Veď keď máš možnosť tam si posielať tak si posielaj ale nikto ti nezaručí že koľko ti budú oni posielať 50 eur k tvojmu dôchodku napr alebo 30 a záleží akú sumu budeš mať nasporenú lebo tá sa tiež minie tam nieje že to máš neobmedzený rozpočet ...a ty si môžeš zvoliť že koľko si budeš posielať a na ako dlho teraz som to riešila s maminou ..ale na jedno sa môžeš spoľahnúť že jasné že budeš mať väčší ID ako klasicky dôchodok pretoze keď už teraz poberas sumu 500 eur tak budeš len stúpať a stúpať a starobný sa ti vypočíta predsa určite percenta z platu ...a neviem či na polovičny úväzok sa ti bude niečo počítať pretože oni ti potom keď pôjdeš na dôchodok sa ti dajú rozhodnúť či chces invalidný si nechať alebo starobný a ten pri polovičnom úväzku bude predsa minimum
My práveže čo máme plné invalidné už teraz budeme mať väčšie ako ti čo robia napr za minimálnu mzdu
A inak tiež mám 23 a mám plný ID 501 eur ...
@barbora19911 a máš z mladosti alebo normálny? Ak normálny môžeš si doplatiť odvody a mat aj o celkom dosť viac
Mám z mladosti takže som neodrobila nič ..od 18-stky dostávam ale ja som spokojná v mojom okolí aj ženy ktoré robili celý život tak majú okolo 340 eur alebo ešte menej ja mám najviac zo všetkých
@barbora19911 jasne, v každom prípade to máš fajn..ak sa smiem spýtať akú máš diagnózu?
Keď chces môžeš napísať správu 🙂
@barbora19911 už🙂
Išla by som do toho.
Chcela by som sa opýtať ako postupovať pri doplateni odvodov.Mam polovičný ID a chcela by som si doplatiť odvody keď som bola na UP.Dakujem.
@katkaa01 a aký máš dôchodok ? Z mladosti ?
@barbora19911 z mladosti nemám ID. Diagnózu mam od narodenia.ID som zacala som to riešiť až po 40tke.
Koľko máš rokov?