Ideme na dovolenku z Írska na Slovensko. Mám nárok poistiť sa?

klarita123
12. mar 2013

Dobry den ......Som 19tyz tehotna...A planujeme ist z Irska na Slovensko na 4tyz.dovolenku......Mozem-Mam narok sa poistit len na tie 4 tyz ..???Pre istotu -pre zdravie maleho drobca ......Dakujem za odpovede....

trish31
12. mar 2013

@klarita123 pokial viem,ziadne cestovne poistenie sa nevztahuje na tehotenstvo

usiko
13. mar 2013

@klarita123 ano mas, komercne pistovne ti preplatia vsetko zdravitne ale iba do 24. niektore do 26.tt...po tejto dobe ti uz nehradia...treba sa informovat v jednotlivych poistovniach.....ja som to riesila, bola som v 29tt a to uz ma nikto nepoistil...do toho 24-26tt by ma poistili....

trish31
13. mar 2013

@usiko v Irsku maju take poistenie?

usiko
13. mar 2013

@trish31 no to ja neviem, ale hadam kazda normalna demokraticka krajina ma komercne poistenie na cesty, nie? tak sak nech sa neda poistit v irsku, ale cez slovensku poistovnu, to je jedno, nie? kde zaplati, ten to hradi.....

trish31
13. mar 2013

@usiko a tebe to cez aku poistovnu robili?

usiko
13. mar 2013
usiko
13. mar 2013

@trish31 cez ziadnu,islasom bez poistenia, mala som len europsky preukaz zdrav.positenia.....proste mna nikto nepoistil, lebo som mala po 26tt...

usiko
13. mar 2013

@klarita123 http://www.multitrip.com/ie/FAQs.asp podla mna treba len hladat a aj v irsku sa najdu poistovne co ta poistia....

trish31
13. mar 2013

@usiko no,pretoze sa mylis,ze kazda normalna demokraticka krajina ma poistenie pre tehotne zeny 🙂 Aspon ja,ked som si to zistovala,tak nebolo.Preto nech si vybavi cestovne poistenie z Irska...

slniecko77
13. mar 2013

@klarita123 ak chces este nejake komercne poistenie tak to ti neviem poradit
..ale mne stacila Europska karticka poistenia, ked by nebolo nieco v poriadku tak ta na nu musia bezplatne osetrit v pripade potreby aj hospitalizovat v nemocnici

kingstonka
13. mar 2013

@klarita123 tiez by som riesila europsku karticku poistenca

usiko
13. mar 2013

@trish31 ale sak nechapem ta, dala som tu linky na poistenie v irsku, komercne, co kryje aj tehotnost, a nase poistovne ju tiez kryju do 24-26tt...ja nechapem, oc om su tvoje prispevky......

trish31
13. mar 2013

@usiko co nechapes?Ja ked som cestovala tak ziadna slovenska poistovna mi v komercnom poisteni tehotenstvo nekryla.Co je na tom nepochopitelne?Len jej pisem,nech sa da poistit v Irsku.

usiko
13. mar 2013

@trish31 no a to bolo kedy? lebo takato politika poistovni plati uz roky rokuce, ze kryju tehotenstvo......u nas urcite...pred tromi rokmi ma poistila slovenska poistovna v 20tt, v pohode...a akko pozeram, v irsku kryju tehotnost este do vyssieho stadia....

trish31
13. mar 2013

@usiko ale oni ta poistia aj v 80.tyzdni.Len aby potom dotycna nebola prekvapena,ked jej zamietnu preplatenie zdravotneho osetrenia.Nastuduj si zdravotnu politiku nasho statu.Mne vysvetlovat nic nemusis,ja som v poistovni pracovala 5 rokov,preto jej v dobrom radim,nech s nasimi poistovnami neriskuje.Opat zas je tu niekto najmudrejsi a nikto sa viac vyjadrit nemoze,vsak?Pekny den

usiko
13. mar 2013

@trish31 jeziiis, dobre...mas pravdu.....spokojna? dufam ze ano....

klarita123
autor
13. mar 2013

AHOJTE KOCKY NO MY PLANUJEME odletiet 29.4.2013 na slovensko hned 30a by som sla na union zdravotnu poistovnu s eurobskou kartickou ktora je vybavena v irsku IEa poziadat o docasny doklad co budem na Slovensku 3-4tyz.tym padom by ma mali poistit aj ked uz budem 27tyz tehu......

cmulinko
13. mar 2013

@klarita123 co sa tyka irskeho zdravotneho poistenia,tak by som najprv zacala tak,ze ci mas len zakladne zdravotne poistenie co znamena,ze si platis PRSI alebo mas aj nadstandardne sukromne zdravotne poistenie,VHI,AVIVA a podobne....ak mas sukromne poistenie,tak najlepsie bude sa spojit s poistovnou a oni ti povedia co hradia a co nie.pri zakladnom PRSI ak si zamestnana mas narok na europsku kartu poistenca...vystavuje ho Health Board cca do 10 pracovnich dni ho mas doma.zial s touto europskou kartou poistenca nemam dobre skusenosti.slovensky lekari ho odporucaju,ale ak slovensky lekar zbada zahranicnu europsku kartu,tak sa zacne vykrucat preco si vysetrenie ci zakrok napriek tomu,ze karticku drzis v ruke musis zapaltit.Zazila som to nie raz...vysetrenie ci osetrenie som platila v plnej vyske aj na pohotovosti s tym,ze mi potom vraj moja poistovna preplati vsetky naklady ak ukazem blocek.To plati len pri sukromnom poisteni,ye im blocky musis doniest a ukazat.V prvom rade viem,ze to tak nema fungovat pri PRSI...je to vela papierovaciek,kym sa peniaze y Irska za teba k tomu slovenskemu lekarovi dostanu a tak radsej oblbuju cloveka,ze mas platit na mieste.ak zijes v Irsku,tak vies velmi dobre,ze na pohotovosti tu platis 100 eur.Doma take palky nie su zdaleka.v druhom rade ti tu v irsku nepreplatia nic resp sa s nimi budes hadat tyzden ,lebo sa budu ohanat tym,ze plati medzinarodna dohoda,ze drzitela europskej karty musia vsade osetrit bezplatne na pohotovosti a nie mu davat blocky do ruky.Po skoro 9 rokoch skusenosti ti moyzem len tolko napisat,ze irska europska karta je na slovansku uplne nepouzitelna a ja osobne si vzdy vsetko hradim v plnej vyske a nenarokujem si nic nazad,lebo mam len jedny nervy.

klarita123
autor
13. mar 2013

@cmulinko a ty si napr.rodila kde na slovensku ci v zahranici??????

cmulinko
13. mar 2013

@klarita123 vsetky 3 deti som rodila v Irsku...ja tu zijem uz 9 rokov.

cmulinko
13. mar 2013

@klarita123 a este jedna vec je ta,ze niektore letecke spolocnosti povoluju letiet len do 28 tyzdna...ty sa budes vracat este po tych 3-4 tyzdnoch dovolenky do irska?...a potom znova letiet domov porodit?to uz budes poriadne nad limit.po 28 tyzdni potrebujes mat pre istotu u seba papier od lekara.sance su male,ze si to budu pytat od teba,ale ja by som to neriskla bez toho....hlavne ak uz budes nad 30tt.

angelaa214
13. mar 2013

na health board mas narok na europsku zdravotnu kartu.. aj my sme ju mali.. a s malou som isla aj ku nasej dokt.na slovensku

aliza
13. mar 2013

@angelaa214 tak to ta musela lekarka zobrat nacierno. Ta europska karta sa vztahuje len na urgentne osetrenie, cize pohotovost, ziaden obvodny/pediater ta nemoze na nu vysetrit.

angelaa214
13. mar 2013

ale kdeze... prefotila si kartu... este som bola aj v nemocnici na ultrazvuk.. tak neviem,ci to bolo na cierno..mozno aj hej