Ahojte baby mam otazku som SZCO jeden rok podnikam...danove priznanie ešte nemam podane len sa chystam vyhliadli sme si starsi domček chcela by som to riesit HU .
Chcem sa opytat ak som mala cca mesacne prijmi okolo 800 eur a v banke od nas pytaju potvrdenie o zaplateni dane kolko ho zaplatim? ,, a do kedy musi byt zaplatene? ,,,, Za odpovede dakujem
@damolenapeter podáš daňové priznanie, zaplatíš daň a dostaneš potvrdenie.
Potvrdenie dostanes, ale treba ratat s tym, ze ma na to danovy urad az 30 dni. Nejdem ine radit, ale tiez mame podanu ziadost o to potvrdenie a som zvedava, kolko im to bude trvat. 😒
@ivana.natasha Prosím napíšeš my o tom viac ja som stoho jeleň ,,, prakticky ak moj hruby prijem bol cca 9600 eur stoho budem platit 19% daň ktorú musim uhradiť do 31.marca? ,,,,
Najlepsie sa porozpravat z financakom, ktory by rovno povedal, aku dan by si mala mat aby si dostala dany úver a potom rovno za účtovníčkou, aby Ti pripravila daňové.
Nie, s toho prijmu si odratas este polozky ako odvody, pausalne vydavky alebo realne vydavky, to je na tebe co je pre teba vyhodnejsie, potom nezdanitelnu polozku. Ale radit ti nebudem, ja niesom szco. Ani tomu az tak nerozumiem. Ale mala by si sa tym uz zacat seriozne zaoberat, alebo si to danove niekomu dat urobit, lebo musis si to podat, zaplatit a potom este cakat na to potvrdenie. Aby uz domcek nebol medzicasom predany.
Ak si SZCO,tak máš nejaké príjmy a máš aj nejaké výdavky. Potom je tam odpocitatelna polozka. Ked to vsetko odcitas, vyjde ti nejaka suma a z nej sa vypočíta daň.
@damolenapeter daň neplatíš z hrubého príjmu preboha. Ty rok podnikáš? To si nevedieš ani sama pre seba nejaké základné čísla, aby si mala prehľad, aký je tvoj reálny mesačný zisk ak od hrubého príjmu odrátaš všetky náklady? Daňové priznanie daj urobiť účtovníčke, podaj, zaplať a dostaneš potvrdenie. Ja som ho dostala pomerne rýchlo. Čím skôr sa rozhýbeš, tým skôr to budeš mať.
To my vážne nemáá kto poradiť? :(