Pekny vecer prajem kazdemu chcela by som sa spytat ktora banka akceptuje rodičovský príspevok plus prijem z prace ak by mi vedel niekto poradiť bola by som velmi vďačná. Vopred Dakujem za info 🙂
Presne ma napadla otázka ako @lenkakravcova či ste na daný pomyselný úver dvaja, alebo by si on chcela požiadať sama? A v akej výške by mal byť?
Myslim že sa berie do úvahy len materska ako príjem. Rodičovský už nie teda ak sa nemýlim
@77zuzka7 ziadna neuzna soc. davku akykolvek, nemozu.
@lenkakravcova schvalia, ak ma manzel dostatocny prijem a nehnutelnist doatatocnu hodnotu
Mne známa povedala, že vraj muž na živnosť a žena na RAD a hypotéku dokonca na dom dostali 😁
@jezurka47 ak ma dobre danove muz tak preco nie??
ked ma manzel dobry prijem, schvalia Vam.
@lenkakravcova no som na rodicaku, tak to teraz moc nesledujem, ale menili to od januara a myslim, ze 20% musite mat vlastne... Ale niesom si uplne usta, nech ma opravia diwvcata co teraz robia, lebo ja som uz 2 roky mimo...
Ja si chcem brat sama hypoteku som zamestnaná na dobu neurčitú a uz pracujem čiže ja prijem mam len ci mi dotoho zarátajú rod.prispevok som chcela vediet ale Dakujem vam velmi pekne
@lenkakravcova ano ja som slobodná mamicka
@lenkakravcova Myslím, že teraz od júna budú dávať len 70% z hodnoty nehnuteľnosti a ak má muž dostatočný príjem, jemu dajú aj samému, ty tam nebudeš figurovať. Ak má menší príjem a chceli by ste brať spoločne, rodičák sa neakceptuje.
@77zuzka7 ziadna soc. davka sa zaratavat nebude, len tvoj prijem z prace
No dnes som sa bola spytat v banke a ak mi da urad prace potvrdenie o rodičovskom príspevku tak akceptujú
Niektore akceptuju niektore nie.napr.csob nie,vub,prima banka ano
Podľa toho aký máte príjem. Z toho vám odrátajú životné minimum na vás, na dieťa niečo a keď vám ostane na splátku hypotéky, tak je šanca ju dostať.