Dajú mi v dnešnej dobe ako bezdetnej hypotéku z 950e hrubého platu?
Banky maju na svojich strankach hypokalkulacky, staci si to tam vyklikat a hned vies, kolko cca by si dostala.
@janai1 dakujem za pomoc
Okrem hypo potrebujes aj spolufinancovanie.
Nepíšeš či nemáš nejaké platobné záväzky, napr. Mobil na splátky? Alebo auto ? Pokiaľ nie tak ako píšu vyššie by ti vyšlo iba cca do tých 50-52 tisíc. Lebo z tvojej výplaty odpočítať musia aj životné minimum a ak máš aj nejaké splátky tak aj tie. 🙂
Ahoj, v prvom rade musíš uviesť plat v čistom. 2. či máš výdavky a aké 3. vlastníš nehnuteľnosť? 4. ako dlho pracuješ v terajšom zamestnaní a či je to TPP alebo iný pomer.
Určite môžeš použiť kalkulačky, ber ich v väčšou rezervou, nakoľko každá banka má iné podmienky a v každej kde pôjdeš ti budú hovoriť, že je to u nich najlacnejšie a najlepšie.
Hypotéku Ti dajú iba 80% z hodnoty nehnuteľnosti, 20% musíš mať vlastné zdroje alebo založiť inú nehnuteľnosť, posledná je ešte zobrať si na tých 20% spotrebný, ale potom to žiadateľa "zabije" a už mu vo väčšine nevychádza hypotéka. Nie je to také jednoduché, ako to všade prezentujú. Posledná rada, hypotéka je veľký záväzok, preto si nájdi kvalitnú banku, najlepší úrok a nastavenie správnej dĺžky fixácie. (toto sú fakty, riešim klientom úvery)
Dobrý deň, pracujem vo finančníctve, rada by som s Vami spojila 🙂. Napíšte mi, môžme sa na to spolu pozrieť a nájsť pre Vás ideálne riešenie 😊.
Nemám deti ani žiadny úver nesplacam, pozrela som sa na tú kalkulačku a už pri jednom dieťati sa výška hypotéky riadne znížila
Možno preto sa to niektorým zdá veľa
@nelca84 byt kupoval v hodnote 75 tis. Na účte mal k dispozícii 30 tis. vlastné zdroje.
Akože všetko je v poriadku, on aj my sme spokojní, len ma to zaujalo v súvislosti s úvodom že 950 v hrubom dokonca a dajú 52tis?! Že či to je reálne alebo len nalákať a potom v realite tam vstúpi kopec iných faktorov, ktoré výšku hypo okrešú.
Ďakujem ti za tvoj čas.
Tak záleží aj od tvojho veku aby si to mala vyplatené do dôchodku ( neviem presne aké má teraz banka podmienky do akej výšky veku počíta hypotéku) ale najlepšie je zájsť si do banky alebo kontaktovať nejakého šikovného fin. Poradcu 🙂
Ak nie sú iné prekážky, tak dať by dali, ale maximálna výška je 52 500€... Kúpiš za to niečo?