Hypotéka z 950-eurového brutto platu

28. jan 2023

Dajú mi v dnešnej dobe ako bezdetnej hypotéku z 950e hrubého platu?

janai1
28. jan 2023

Ak nie sú iné prekážky, tak dať by dali, ale maximálna výška je 52 500€... Kúpiš za to niečo?

nelca84
28. jan 2023

Banky maju na svojich strankach hypokalkulacky, staci si to tam vyklikat a hned vies, kolko cca by si dostala.

martul
28. jan 2023

@janai1 no aj to je už veľa podľa mňa. Naozaj by z takého platí toľko vyšlo? Syn má v čistom 1200 minimálne a len tak tak mu dali 50 tis.

janai1
28. jan 2023

@martul tak ale to je maximálne vôbec možné podľa kalkulačky... Reálne to môže byť menej samozrejme

autor
28. jan 2023

@janai1 dakujem za pomoc

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
savanna
28. jan 2023

@martul tam nieco nesedi, bud dostava cast penazi na ruku nacierno, alebo zaraba menej.

gejb
28. jan 2023

@savanna sedi to...banky nedávajú maximálnu možnú výšku.. posudzuju veľa parametrov podľa ktorých hypo poskytnú, napríklad ci sa jedna o byt alebo dom, stav nehnuteľnosti atď ...

martul
28. jan 2023

@savanna teraz nerozumiem kto. Môj syn? Sedí to, vidím výplatne pásky, štátna spoločnosť mimo nedava. Videla som zmluvu a vidím aj mesačnej splátky.

ukulela
28. jan 2023

Okrem hypo potrebujes aj spolufinancovanie.

noami12
29. jan 2023

Nepíšeš či nemáš nejaké platobné záväzky, napr. Mobil na splátky? Alebo auto ? Pokiaľ nie tak ako píšu vyššie by ti vyšlo iba cca do tých 50-52 tisíc. Lebo z tvojej výplaty odpočítať musia aj životné minimum a ak máš aj nejaké splátky tak aj tie. 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
288adriana
29. jan 2023

Ahoj, v prvom rade musíš uviesť plat v čistom. 2. či máš výdavky a aké 3. vlastníš nehnuteľnosť? 4. ako dlho pracuješ v terajšom zamestnaní a či je to TPP alebo iný pomer.
Určite môžeš použiť kalkulačky, ber ich v väčšou rezervou, nakoľko každá banka má iné podmienky a v každej kde pôjdeš ti budú hovoriť, že je to u nich najlacnejšie a najlepšie.
Hypotéku Ti dajú iba 80% z hodnoty nehnuteľnosti, 20% musíš mať vlastné zdroje alebo založiť inú nehnuteľnosť, posledná je ešte zobrať si na tých 20% spotrebný, ale potom to žiadateľa "zabije" a už mu vo väčšine nevychádza hypotéka. Nie je to také jednoduché, ako to všade prezentujú. Posledná rada, hypotéka je veľký záväzok, preto si nájdi kvalitnú banku, najlepší úrok a nastavenie správnej dĺžky fixácie. (toto sú fakty, riešim klientom úvery)

sasa1310
29. jan 2023

@martul tak je mladý, žiadna bonita. Ono veľa aj robí to či niekedy niečo splácal alebo nie. Ak nič, tak mu nedajú viac lebo ho nemajú overeného. Preto sú hypotéky veľmi individuálne a preto má každý klient svoju bonitu

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ttonicum
29. jan 2023

Dobrý deň, pracujem vo finančníctve, rada by som s Vami spojila 🙂. Napíšte mi, môžme sa na to spolu pozrieť a nájsť pre Vás ideálne riešenie 😊.

martul
29. jan 2023

@sasa1310 no my sme boli spokojní, viac ani nechcel, len má prekvapilo, že tu pri príjme v hrubom!!!950 dajú 52 tis?! Ale beriem to tak že toto je veľmi všeobecná kalkulačka, ktorej cieľom je nalákať nech príde človek osobne, reálne to je možno už trochu iné.

nelca84
29. jan 2023

@martul tie kalkulacky su praveze velmi presne, len nesmies "klamat" pri zadavani udajov. Nam to vyslo takmer na tisicku presne, ale nic som si neprikraslovala.

autor
29. jan 2023

Nemám deti ani žiadny úver nesplacam, pozrela som sa na tú kalkulačku a už pri jednom dieťati sa výška hypotéky riadne znížila

autor
29. jan 2023

Možno preto sa to niektorým zdá veľa

martul
29. jan 2023

@nelca84 neviem, asi tomu nerozumiem, pozri čo mi dalo keď som dala synove údaje, realita bola taká že dostal 50 tis.

nelca84
29. jan 2023

@martul tak bud si zadala vyssi cisty prijem, alebo ma vyssie vydavky, nez si myslis. Je sam? Bez vyzivovacej povinnosti?

martul
29. jan 2023

@nelca84 sám, má 21, príjem v čistom 1200, žiadne iné splátky, záväzky, zmluva na dobu neurčitú u jedného z najväčších zamestnávateľov na Slovensku.

nelca84
29. jan 2023

@martul tak to potom sedi. Ale preco dostal len tak malo je zahada. Prijmom to urcite nebolo. Aka bola hodnota zakladanej nehnutelnosti?

martul
29. jan 2023

@nelca84 byt kupoval v hodnote 75 tis. Na účte mal k dispozícii 30 tis. vlastné zdroje.
Akože všetko je v poriadku, on aj my sme spokojní, len ma to zaujalo v súvislosti s úvodom že 950 v hrubom dokonca a dajú 52tis?! Že či to je reálne alebo len nalákať a potom v realite tam vstúpi kopec iných faktorov, ktoré výšku hypo okrešú.
Ďakujem ti za tvoj čas.

nelca84
29. jan 2023

@martul no kedze banka ti da max. 80% z hodnoty nehnutelnosti, tak uz sa priblizujeme k realite. Kalkulacka ti ukaze, kolko dostanes max. podla prijmu, ale hodnota nehnutelnosti je tiez podstatna.
Neni zac.

nelca84
29. jan 2023

@martul este dodam, ze rata sa z hodnoty na znaleckom posudku, nie z kupnej ceny.

aduskatt
29. jan 2023

@nelca84 obvykle sa ráta z nižšej hodnoty z uvedených dvoch

noami12
29. jan 2023

Tak záleží aj od tvojho veku aby si to mala vyplatené do dôchodku ( neviem presne aké má teraz banka podmienky do akej výšky veku počíta hypotéku) ale najlepšie je zájsť si do banky alebo kontaktovať nejakého šikovného fin. Poradcu 🙂

sasa1310
29. jan 2023

@martul áno presne tak. Aj keď aj to nalákanie je diskutabilné. To musí byť o hubu s takým platom splácať