Ahojte. Je tu niekto, kto má hypo v sberbank? viete mi povedať, koľko trvá schválenie hypotéky od podania žiadosti a všetkých dokladov? Tiež ma zaujíma aj servis po, vedenie účtu, či je všetko ok.
Ďakujem vopred. 🙂
Ja som v tejto banke vcera pisala na online chat a povedali mi, ze ponukaju len uvery a nie hypoteky.... :-/
@mimi21mimi to čo je za človeka, čo ti toto odpísal? 🙂 veď hypotéka alebo hypotekárny úver, nazvime to ako chceme... to si z teba robili srandu? 🙂 a hypotekárne úvery poskytujú, viď vyššie a do výšky 100%, moja sestra si tam teraz zobrala.
@gabrielasofia
@mimi21mimi asi tým mysleli spotrebné úvery, či?
Normalne som sa pytala na hypoteku cez ich online chat na stranke... a to prave vcera. Preto ma hned zaujal nazov tejto temy.
sberbank neodporúčam, pracovala som v tejto banke a je to des....hlavne teda všetko dlho trvá a málokto niečo vie, ak aj natrafíte, je to človek vyškolený v inej banke!!!! ja z vlastnej skúsenosti nedoporučujem.
@chovancova27 aj tak som to najskôr pochopila, ale tak ako toto pracovník banky môže odpovedať? veď aj reklamy mali jak šlak práve o hypotékach do výšky 100%, tak ako jej mohli povedať že nie hypotéky ale len úvery? mimochodom, ja len tak, že hypotéka je tiež úver, takže odpoveď za 100 bodov 😀 😀 ale nič v zlom 🙂
@gabrielasofia odpoved asi preto že tiež pracujem v banke a už to mám v hlave tak zatriedené čo je úver a čo hypo🙂)
@chovancova27 ok, ale hypo je tiež úver, alebo sa mýlim? 🙂 veď treba to vysvetliť človeku ktorý sa pýta rozsiahlejšie si myslím. ale ok, nech je to ako chce, prečo jej povedali že hypo nie? keď v skutočnosti áno? 🙂
hypotekárny úver bohužial 100% nedajú. V skutočnosti je 30% spotrebný úver s úrokmi takými ako je hypo. Vidno to keď napríklad beriete príspevok pre mladých, dostanete -3% len zo 70% zo zbytku nie. 🙂 Ale stále je to lepšie ako platiť to celé. Úrok mi dali lepší ako vačšie banky. V piatok som doložila všetky doklady ale zatiaľ bez odpovede. ☹
@lucijja Ahoj, ako ste dopadli ? ko dlho trvalo schvalnie a to cele ? My tiez teraz cakame
@merculicek ahoj, no išlo to celkom rýchlo, do dvoch týždňov bolo všetko ready...ale schválili mi nakoniec menej než sľubovali, ale nie o veľa, sme to vykryli...🙂 zatiaľ spokojnosť... 🙂
@lucijja a od schvalenia ste kedy podpisali zkluvy a mali peniazky? Vdaka
od schválenia boli zmluvy nachystané do troch dní a peniaze do ďaľších troch dní boli prevedené... 🙂
@merculicek
sberbank sú klamári.
@keny266 lebo?
ako pri vsetkom aj pri uveroch plati, ze najlepsie su referencie. Ak nepoznas nikoho vo svojom okoli, kto je klientom Sberbank, asi bude problem v danej banke. Inac povedane, 85% ludi je klientom 3 najvacsich bank. A asi preto, ze su vacsinou spokojni, aj ked sa vzdy najdu veci, ktore nie su optimalne. Ja som robil v 2 najvacsich bankach a v sucasnosti spolupracujem de facto s kazdou bankou, ale rozdiely su medzi nimi vyrazne. Urcite odporucam si najprv obehnut tieto tri a az ked neuspejes, tak potom skus tie mensie.
Ja som mal vypracovaný znalecký na dom na 26 000€, chceli sme 18 000€ na hypotéku...
Povedali nie je problém nakoľko videli môj príjem mi povedali že môžem žiadať až do 20 000€,
následne povedali že ich znalec z BA, ktorý dom nevidel osobne iba cez foto povedal, že má hodnotu 18 000€, tak sme pristali aj na to a žiadali 90% z hodnoty nehnuteľnosti, zase bola odpoveď nie je problém, po týždni mi volali že mi dajú iba 14 000€ a zbytok nech zoberiem spotrebný úver...
Po mesiaci zavádzania som bol úplne sklamaný a mal som ich plné zuby....
Nam Sberbank mesiac dozadu schvalila hypo v 100% financovani
ahoj, ak ides brat uver so statnym prispevkom pre mladych, tak urcite ti odporucam ine banky. Vypocet splacania istiny, t.j. vysky uveru je v kazdej banke iny a rozdiel pocas prvych piatich rokov medzi najlepsou a najhorsou bankou pri takom istom uroku je cca 4800 euro. To su realne peniaze, ktore vies usetrit. Pri takejto sume je dlzka schvaleniu uveru menej dolezita. Spravnym vyberom sa da usetrit male osobne auto - trochu ojazdene 🙂
@keny266 Ako si to potom riešil? išiel si do inej banky?
Zdravím ak by ste mali nejaké otázky ohľadom úveru alebo požičky kľudne sa ozvite zadarmo a s radosťou Vám pomôžeme vieme všetko vybaviť samozrejne ak sa dá a vieme Vám ponúknuť množstvo výhodnejších veci, ako napr. Zníženie úroku, starostlivosť o vas úver počas celej doby splácania a tak tiež refinancovanie a všetky veci ktoré by Vám to uľahčili, sme naozaj seriózny a kvalitný ... Za rozhovor s nami nič nedáte rozhodnete sa sami... Dakujem kontakt 0908 161 203
No dnes je presne mesiac co sme do Sbarbank dali vsetky papiere a stale neviem ci je hypo schvalena alebo nie😠😠😠😠
mali sme sice spotrebak,ale radsej sme ho preniesli,uplny otras pristup k zakaznikovi,nechcela by som tam ani len ucet zadarmo
@renuskacool to je divné, ja keĎ nesiem papiere svojiom klientom, tak vieme do dvoch dní, či je hypo schválená............
@renuskacool a nevolala si prečo, to tak dlho trvá? možno im niečo chýba
Hej volali sme uz.Niesol to tam nas poradca,ten aj volal.Proste je to tak po mesiaci.....Zamietnute😖
Hypotéka sa dá vybaviť aj do 2 týždňov, k nej je podmienkou otvorenie účtu Moj domov, ktorý je síce drahší ale dá sa aktívnym využívaním znížiť poplatok až na 0 eur, presmerovanie aspoň 1,5 násobku splátky úveru alebo celej výplaty na účet.
V účte je už všetko čo človek využíva predplatené, hypotéka má možnosť mimoriadnych splátok z výročiu v akejkoľvek výške a raz ročne do 20% zo zostatku úveru, takže je to flexibilné, výhodné sadzby majú na 3 aj 5 ročnú fixáciu. Sú o niečo prísnejší v počítaní životného minima, ak však prejdete úver je u nich ok. Linda