Dobrý deň, dávali ste si teraz niekto v blizkej dobe schvaľovať hypotéku? Ak áno, prosím ako dlho vám to trvalo?
Sľubujú teraz 48h… je to pravda? Dakujem pekne
Banka mu najskôr musí hypo schváliť, podpísala si založenú zmluvu?
Záložnú zmluvu
Určite sa vyjadria do 48 hod či áno či nie, vyššie si písala kz- som myslel kúpnu zmluvu
Veď choď s ním do banky v čom je problém
@simonad7 ahoj, aj ja som v pozicii predavajucej a nasi kupujuci ziadali sice hypo vo vub nie prima banka ale v utorok niesli vsetky potrebne doklady a odpoved z banky mali az o tyzden v stredu. Neviem preco to teraz tak dlho trva v bankach, ja ked som ziadala v slsp pred 4 rokmi tak som mala odpoved v priebehu 24 hodin
@bubobubo29 no presne… my pred 4r sme riešili hypo a po mesiaci a to tam bola veľká noc sme mali úver vyplatený… nechápem kde to viazne. Ale už aj tak je to vyše týždňa… takze má to znepokojuje.
No podľa mňa by tam mal byť termín do kedy má byť podpísaná kz, ak nie záloha prepadáva v prospech predávajúceho, ak nie je to môže vybavovať neobmedzene dlho
@simonad7 este by som pockala do konca tyzdna a uvidite, mozno im pre nieco neschvalili a cakaju za vyjadrenim inej banky len im je to blbe vam to povedat, a maju cas na vybavovanie presne do konca rezervacnej zmluvy
@sasa1310 viem, ale nechce sa mi to vysvetľovať ďalšej osobe ako to prebieha. Chcela som názory take ako prišli ďalej, nejake skúsenosti pripadne kedy už treba zbystriť.
Ja som sa informovala všeobecne v banke a tam mi povedali že ak je vsetko ok zo strany kupujúceho, mal by ro schválené do 48h. Tak to ma dalo do nepohody, že ja vôbec neviem v akom to ma stave a čo aa deje. A teda rada by som to vedela.
@simonad7 my sme v sporiteľni mali schválené za 4h. V prima banke sme chceli najprv vziať a tam také otrasné podmienky a taká neprofesionalita z ich strany, že sme radšej odišli odtiaľ ešte pred samotnou žiadosťou o úver. Takže pri prima banke nič nové, keď to bude trvať aj 3 týždne. Zbystriť ti nepomôže, skôr oni môžu byť na infarkt, keďže nestihnú dobu v rezervačnej zmluve, tak ich záloha prepadá v prospech 50% vás a 50% realitka.
Ak máš znalecký, dostatočný príjem a zábezpeku , áno.