Hypotéka so založením nehnuteľnosti - banka

jana2518
19. feb 2022

Ahojte, poradí mi niekto kto bral teraz niekedy hypotéku. Chceme založiť nehnuteľnosť rodič.dom. aké sú percenta v bankách? Kde sa najviac momentálne oplatí zobrať hypotéku? Načo si dat hlavne pozor? Ďakujem za Vaše rady. Samozrejme pôjdem ešte aj osobne do bánk.

smoulingirl
19. feb 2022

Ak ti môžem poradiť, nájdi si dobrého finančného poradcu, ušetríš si tým veľa času a nervov. My sme riešili nedávno, mysleli sme si, že však to bude raz-dva, ale vyskočili nám také veci, že sami by sme to určite nedali. A aj tak celý proces trval 4 mesiace. To nemusí byť Váš prípad, ale tu by som šla určite na istotu.

jana2518
autor
19. feb 2022

@smoulingirl a koľko si berie ten poradca za vybavenie úveru?

smoulingirl
19. feb 2022

@jana2518 Nič. On dostane províziu od banky.

koticka
20. feb 2022

Poradca je platený od banky za to, že Ti vybaví hypo. Všetky banky mu dávajú rovnaký podiel, preto Ti určite nevybaví nevýhodnú hypo pre Teba ale z dôvodu dobrej odmeny pre jeho. Určite skús niekoho takého pohľadať, vedia naozaj dobre poradiť a všetko vybaviť 🙂

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sim_simonka
21. feb 2022

tiež odporúčam Fín. poradcu. Všetko vlastne spravila za mna, ja som jej len doklady o prijme dala

travelllerka
23. feb 2022

Hlavne treba ísť čo najrýchlejšie, akurát stúpajú úroky, tak určite s tým neotalat

jana2518
autor
23. feb 2022

Riešime to teraz pilne, dievčatá a brali ste niektorá aj bezucelovu hypotéku?

sakynka
10. mar 2023

@jana2518 Jani bezúčelová hypotéka má omnoho vyšší úrok, ak to potrebujete poriešiť čo najskôr tak mi kľudne napíš ja ti to viem spraviť