Ahojte, poradí mi niekto kto bral teraz niekedy hypotéku. Chceme založiť nehnuteľnosť rodič.dom. aké sú percenta v bankách? Kde sa najviac momentálne oplatí zobrať hypotéku? Načo si dat hlavne pozor? Ďakujem za Vaše rady. Samozrejme pôjdem ešte aj osobne do bánk.
@smoulingirl a koľko si berie ten poradca za vybavenie úveru?
@jana2518 Nič. On dostane províziu od banky.
Poradca je platený od banky za to, že Ti vybaví hypo. Všetky banky mu dávajú rovnaký podiel, preto Ti určite nevybaví nevýhodnú hypo pre Teba ale z dôvodu dobrej odmeny pre jeho. Určite skús niekoho takého pohľadať, vedia naozaj dobre poradiť a všetko vybaviť 🙂
tiež odporúčam Fín. poradcu. Všetko vlastne spravila za mna, ja som jej len doklady o prijme dala
Hlavne treba ísť čo najrýchlejšie, akurát stúpajú úroky, tak určite s tým neotalat
Riešime to teraz pilne, dievčatá a brali ste niektorá aj bezucelovu hypotéku?
Ak ti môžem poradiť, nájdi si dobrého finančného poradcu, ušetríš si tým veľa času a nervov. My sme riešili nedávno, mysleli sme si, že však to bude raz-dva, ale vyskočili nám také veci, že sami by sme to určite nedali. A aj tak celý proces trval 4 mesiace. To nemusí byť Váš prípad, ale tu by som šla určite na istotu.