Ahojte potrebujem počuť vaše názory chceme s manželom hypoteku splátka nás vinde asi z hrubá 240 mesacne musíme si zobrať hypo lebo bývame u mojich rodičoch ale sú to samé hádky ďalší problém je ze bývame blízko romov tam zase púšťajú hudbu do polnoci oslavujú a nedá sa späť a ešte je problém ze elektrina je spoločná s dvomi maminimi bratmi ktorý určite míňajú viac elektriny tak som nútená osamostatniť sa keď chcem mať s deťmi pokoj mame 2 deti ja som na materskej manzel robí v embraco na neurčitú dobu ako som hovorila mame aj vybrať nehnuteľnosť všetko a splátka vinde na tých 240 lenže je tu problém ze manzel ma chronickú pankreatitidu a preto sa aj bojím ale nemám na vyber co si o tom myslite
ak ti majú takto ostatní žrať nervy, tak to radšej ísť do toho.... Nie je nad kľudný a pokojný život...
môj ex má tak isto chronickú pank. a vedelo si s tým žije už min. 30 rokov....
@c_est_la_vie ako mame vlastne 4000 voda bude z vlastnej studne v dome sú kachlove pece aj ústredné kúrenie čiže platiť budem elektrinu muž zarába 800 900 1000 ja mam rodičak 370 ako dá sa tam bývať my niesme neako narocny a elektrinu určite ušetrím vieš ja som pólo mamu mam romku no my sme normálny ale u jedného brata sú asi 13 a ďalší brat 30 v dome niektorým Rómom je to jedno tak len podľa toho si vezmi koľko na nich doplácame my sme 4 plus moji rodicia
@lenuska333 tak tomu rozumiem, to sa nedá porovnávať.
Pozri teoreticky pri uskromneni by ste to mohli zvládnuť, len naozaj treba rátať s investiciami- zvlášť keď je domček starší ( len taký kotol 3000 eur keď sa pokazí).
A samozrejme ešte podmienky banky, či vám vôbec dajú úver, keďže manžel ako živiteľ sa stará o ďalších troch ľudí. Každá banka má iný vzorec na výpočet úrokov i toho, akú vám dajú hypo- treba sa popýtať. Ale určite by ste boli v lepšej situácii brat si hypo po rodicaku.
Ako da sa to zvladnut, len ak sa nieco pokazi, co je v starsom dome, proste bezna vec, tak zvaz, ci aj n atake veci budete proste mat. To ci vam banka pozicia, to je zas ina vec, no chapem, ze sa snazis svoju rodinu z tade dostat. Budem drza palce aby sa vam to podarilo
Tak mne pride hypo 240 € ako uplne nic, ale chapem, ze pre niekoho je to vela penazi. Ak ste aj v tomto stave schopni kazdy mesiac odlozit aspon 300, a banka vam to schvali, chodte do toho. Ak nie, tak to radsej pretrpte, kym sa nezamestnas po rodicaku.
Co sa tyka manzelovho ochorenia- zamerajte sa pri hypo na dobru poistku, ak vam banka ponukne tu ich, ale nekryje dlhodobu pn, tak radsej zaplatit 10-20 € inej poistke, ale pokryt aj toto
@amelie2017 ďakujem pekne za odpoveď neviete náhodou poradiť kde sa dá poistiť na pn
@lenuska333 nepíšeš aké máte príjmy, čo je dosť podstatné. Takisto aké máte úspory - treba rátať že budeš musieť niečo investovať do zariadenia a sťahovanie tiež niečo stojí. Nehovoriac o tom že banky už majú problém dať 100% úver, takže treba mať ešte aspoň 10 % našetreného.
Nevieme či ide o byt/ dom, ale na byt si zarátaj ešte platbu na fond opráv- často nemalé sumy. Plus samozrejme energie.
Takže ak máš aspoň pár tisíc eur rezervu a môžete na bývanie a energie dať cca 400 mesačne tak kľudne. Manžel si môže dať urobiť nejakú poistku- životnú/ pri PN... Ale to sú zasa náklady navyše.
Ale prosím nerataj že usetris na energiách kvôli strykom- vo vlastnom nikdy neusetris, ale platíš si za pohodlie.