Hypotéka pred rozvodom

17. júl 2023

Ahojte, manžel odo mňa odišiel za milenkou. Ešte nie sme rozvedení. Môže si on zobrať hypotéku na nový byt, pripadne aj s ňou, bez môjho vedomia? Budem aj ja nejak zaťažena jeho hypotékou pri vysporiadaní BSM? Má prosím niekto s niečím podobným skúsenosť??
Ďakujem

palicka
17. júl 2023

My sme ako manzelia museli podpisovat hypo obaja. Napriek tomu, ze stacil.prijwm jedneho, ale kwdze sme manzelia, museli sme obaja

matullienka
17. júl 2023

Pokiaľ nemáte rozdelené bsm tak automaticky tam spadne aj hypotéka. Tak ako sa bude potom deliť majetok tak aj dlhy a tam bude patriť aj hypo.

draik
17. júl 2023

@matullienka
Potrebuje súhlas manželky. Ibaže by zamlčal, že je ženatý, čo nesie so sebou zase iné následky.

3009
17. júl 2023

Rýchlo si daj zrušiť BSM.

autor
17. júl 2023

@draik ďakujem za odpoveď. Ja sa zatiaľ nechcem rozvádzat. Máme jednu spoločnú hypotéku. Mam pocit, že vy ste právnik. Co by manželovi hrozilo, keby zobral hypotéku bez môjho vedomia?

janulikt84
17. júl 2023

Nemôže si vziať hypo bez tvojho vedoma - ak by zamlčal - podvod ....ak by chcel vziať v tej istej banke prídu nato - musia mať aj tvoj súhlas...nieje jednoduche si aktualne hypo vziať ...zúžene BZMko u notára akceptuju len niektoré banky...ale súdom všetky...Prima neakceptuje vôbec napriklad ....musíte byť rozvedeny....a vtedy pravoplatne rozhodnutie na novu hypo potrebuje a píšeš ze Vy spolu mate hypo cize musel by velmi dobre zarabat alebo milenka....

autor
17. júl 2023

@janulikt84 a myslíš, že nejaký spotrebný úver by mu v banke dali aj bez môjho vedomia?

autor
17. júl 2023

@draik aj napríklad pri spotrebnom uvere? Mohol by ma ešte počas manželstva nejak zadlzit?

katika901
17. júl 2023

S manželom žijeme oddelené 5 mesiacov, za ten čas si stihol vziať spotrebný úver bez môjho vedomia. A to si myslel, že sa ešte poteším.
Ak to nie je vysoká suma tak spotrebný úver dostane.

draik
17. júl 2023

Nejde primárne o typ úveru, ale o jeho výšku. Banky to majú nastavené rôzne.

janulikt84
17. júl 2023

Ano spotrebak - nebankovky - to moze dostat aj bez Vas ale ak nebude platit - moze sa to aj Vas dotknúť