Hypotéka pre rozvedenú

minka80
10. okt 2016

Ahojte, potrebujem poradiť. Vyzerá to, že zostanem sama s dvoma deťmi. Chcela by som uver aspoň nadvojizbak. Finančné by som to zvládla(myslím). Nechcem ist do podnájmu. Myslíte,ze mam sancu dostať úver? Sú tu maminy čo sú samé a dostali úver?(v akej banke?) Alebo maminy čo pracujú v tejto oblasti a vedia poradiť? Ďakujem za každú dobrú radu.

angelina1003
10. okt 2016

Urcite mas sancu, do prijmu sa ti rata aj vyzivne ale idealne je ist cez poradcu 😉

dominikav123
10. okt 2016

@minka80 úver dostaneš ak máš dostatočný príjem a nehnuteľnosť na založenie. Nie som expert ale to ze budeš sama s deťmi by nemal byt problem, ak teda bude ten príjem

evittam
10. okt 2016

@minka80 Presne ako píše @dominikav123 - podstatný je tvoj príjem - či po odrátaní životného minima na teba a deti budeš mať na splátku a potom teda musíš mať tú nehnuteľnosť na založenie - čo pri kúpe bytu nebude problém. No a posledný cez koho by som išla je "agent s teplou vodou"...... 😉

kovka78
10. okt 2016

Ahoj, záleží aj na tom, či si už rozvedená a máš vysporiadané BSM. Splácala si s manželom spoločne nejaký úver, alebo hypo? Neviem, v akej si momentálne situácii.

minka80
autor
10. okt 2016

Ja som rozvedena už dávno. teraz žijem s priatelom, žijem v jeho byte ale asi už nie dlho.

kovka78
10. okt 2016

@minka80 poslala som ti súkromnú správu

sintra
11. okt 2016

@minka80 Pokial mas dostatocny prijem, banku nezaujima, ci si vydata alebo rozvedena s detmi.
A nebudes na to potrebovat ani pomoc kadejakych financnych sprostredkovatelov 😉

kovka78
11. okt 2016

@sintra Ale áno, banku zaujíma, či je vydatá, alebo rozvedená, pretože v prípade, ak by bola vydatá, musí ísť do spoludlžníctva jej manžel. Ak je rozvedená, banka bude chcieť vidieť rozhodnutie súdu o rozvode. Okrem toho, od koho by sa dozvedela, že jediná banka, ktorá akceptuje ako príjem aj výživné ( 50 %) je Prima banka? Teda ak by zrovna tam nemala namierené. Neviem, čo ste také alergické na sprostredkovateľov, závidíte im tie provízie? Myslíte si, že pracovníčka v banke nemá provízie za uzatvorenie zmluvy o úvere, hypotéke, za otvorenie účtu atd.?

sintra
11. okt 2016

@kovka78 nemas pravdu.
Chces tym povedat, ze ak je zena vydata, nemoze si zobrat hypoteku bez spoludlznictva?
Co sa tyka tej akceptacii vyzivneho, mne ho ako prijem akceptovala svojho casu VUB a nedavno aj Uni.
Mna vase provizie nezaujimaju, ale irituju ma niekedy vase praktiky (nemyslim konkretne vas, ale tuto profesiu).

kovka78
11. okt 2016

@sintra Vydatá žena si môže zobrať hypotéku sama, iba ak by mala súdom zrušené BSM po dohode s manželom. Svojho času bolo všeličo inak v bankách, od 1. 10. sa bohužiaľ sprísnili podmienky v tomto smere. Výživné je totiž príjem dieťaťa, nie matky. Ano, praktiky mnohých poradcov sú na zaplakanie, človek by mal byť ostražitý . Každopádne držím palce dotazujúcej sa 🙂

mmmonika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mmmonika
20. apr 2022

@minka80 Môžem sa ťa opýtať, ako si to vyriešila?

minka80
autor
21. apr 2022

@mmmonika dostala som sluzobny byt. Z toho co mi vyratali uver by som nemala ani na garsonku