Hypotéka popri pôžičke - rady a postrehy

31. mar 2021

Ahojte,

rozmýšľam si vziať menšiu pôžičku a kúpiť auto, keďže teraz nemám a potrebujem na uľahčenie fungovania : práca, z prace vyzdvihnúť dieťa a podobne. Veď to poznáte. Nechcem vysokú, ale chcela by som rozložiť na viac rokov, aby som mala nízke splátky a radšej 2-3 krát ročne uhradím vyššiu časť ako je splátka. Rozmýšľam ale aj pár rokov dopredu, ak by som chcela v budúcnosti riešiť hypo, pôžičku budem splácať načas a nebudem evidovaná ako dlžník, nebude to problém? Viem samozrejme že všetko závisí od výšky platu, práve preto chcem aj pôžičku rozložiť na viac rokov ((aj hypotéka bude raz reálna suma nie 80tis a vyššie)) aby mesačná splátka nebola vysoká. Brali ste si niektorá SAMA na seba ((nie s mm alebo frajerom)) v takom prípade hypotéku a schválili vám ju, alebo to bol problém? Budem rada za postrehy a vaše skúsenosti.

Ďakujem

danka808
31. mar 2021

No co viem , tak niektore veci sa sprisnovali :( No vsetko zalezi od tvojho prijmu a vydavkov. Tam je vela faktorov ktore to ovplyvnuju, tak ze ti to s urcitostou vedia povedat, len v banke alebo financny poradca

nafka0483
31. mar 2021

Ako sama pises, vsetko zavisi od prijmu. Uplne v pohode mozes mat 2-3 pozicky/uvery + si vziat hypoteku. Ak mas hypoteku cim zalozit, riadne splacas predchadzajuce zavazky a postacuje ti plat na pokrytie toho vsetkeho, tak nie je problem.

ivkazba
31. mar 2021

Môžeš mať aj viac hypoték a k nim viac úverov, ak na to máš príjem. Ak chceš, kľudne mi hoď do IP tvoj vek a príjem + koľko chceš zobrať spotrebný úver a prepočítam ti, koľko by ti vyšla hypotéka s tvojim terajším príjmom a daným spotrebákom.

dominikavab
Odpoveď bola odstránená
Zobraz