Ahoj, nepýtam sa to pre seba, ale ide o jednu známu. Minulý rok bola v osobnom bankrote, alebo teda neviem ci to bol osobný bankrot, mala viac pozície, v SLSP, Prima banka, quatro a neviem ešte kde, hrozila jje exekúcia, s pravnickou a súdmi, to nakoniec vybavili a bolo jej to odpustené, splaca tuším teraz 200 eur mesačne na 5 rokov. Niekoľko mesiacov, keď sa to vlastne stalo dostávala len minimálnu mzdu. Je rozvedená s dieťaťom je lekár, čiže plat ma ale nasetreny nemá ani cent. Je vôbec možné aby jej po tomto dali hypotéku, keď. Byty stoja okolo 120 tis. Ďakujem
@veronikaszabova vďaka, aj som si myslela, lebo to začala teraz vybavovať a ja som nechápala ako je to možné, len toľko povedala, že nevie ci jej to dajú.
@zuzik140 prepáč, ale lekárka si nedokáže tieto info zistiť sama?
@elizabet173 k tomu sa nechcem radšej vyjadriť. O jej schopnostiach sa baviť nebudem, mňa len prekvapilo ako ju napadlo, že chce hypotéku.
nech ani nevybavuje, aj zamietnutá žiadosť sa píše do registra, bude mať zbytočne zápis navyše
V sucasnej dobe pochybujem. Ekonomicka situacia je neista a pri osobnom bankrote podla mna uz vobec nie. Ako dievcata spominaju, zbytocne vybavuje pretoze aj zamietnuta ziadost sa zapisuje do registra.
Ja riesim teraz hypo a to by asi malokto veril co vsetko sa skuma. Uverovy register na SK cisty, poziadali o vypis uveroveho registra zo zahranicia ktory taktiez dosiel cisty a aj napriek tomu schvalovatel odomna vyzaduje vysvetlenie urcitych pohybov na ucte pretoze ma dojem, ze sa jedna o akesi "splatky uverov".
Ja osobne nemam v sucasnosti ziadne podlznosti, mam cisty uverovy register v dvoch krajinach, pravidelny prijem a banka skuma vsetko do poslednej nitky a to beriem len uver vo vyske asi 35% hodnoty nehnutelnosti. Bol by som prekvapeny ak by tvojej kamoske schvalili hypo na 120 tisic "len tak".
@hopsadobrandejsa chápem, no ver tomu, že ja takisto
@hopsadobrandejsa pri príjme zo zahraničia sa vždy toho skúma viac....pred dvoma rokmi som vybavovala klientovi úver, žil v zahraničí, príjem 3000 eur, čisté registre a aj tak to trvalo 2 mesiace, lebo ešte aj zamestnávatelovi písali.....a to ani nebola tak pohnutá doba ako je dnes
@november1111 🤦🏼♀️🤦🏼♀️ inak sa asi ani neda okomentovat tento prispevok
@aduskatt Tak to verim, ale svojim sposobom je to uz trocha na prasky. Dost ma to teraz brzdi pretoze sa nemozem pohnut s kupou nehnutelnosti dopredu.
@hopsadobrandejsa viem si predstaviť. Raz som musela klienta poslať do domovskej krajiny pre register...ale žiaľ, musíme akceptovať, čo si ktorá banka povie, keĎže to je v každej iné. Tak držím palce, nech to máš čo najskôr vybavené.)
@november1111 no comment
co ja viem ,ked si to daval kamarat .. tak sa mi zda ze cca 5 rokov nemoze nadobudat ziadny majetok ... kamarat si pocas toho kupil auto a mal problem .. neviem presne ,ale zda sa mi ze mu ho zobrali ..
@november1111 preboha...
@november1111 :D :D :D :D :D akoze tak toto je fakt mega zahul ... myslim ,ze na tejto stranke v marci pisali o tom ako sem mieria tankove a armadne konvoje a zacina sa 3 svetova vojna ... toto je stranka pre milovnokov konspiracnych teorii ,ktori su uz tak tymto oblbnuty ,ze veria aj na to ,ze sa idu stavat gulagy a zacnu nas tam zatvarat a vrazdit ,to uz by som skor uverila ,ze sa sem vali kometa 🙂 a nedozijeme sa vianoc 🙂 ok ,ale jasne niekto taketo blbiny berie ako svoju bibliu pred spanim .. ved uvidime na jar kazdopadne .. ale moj nazor je ,ze pride vakcina .. a na leto cely kovid zmizne .
Ja chapem, ze ludia maju radi senzacie.. ale rozoznat konspiracny clanok dokaze po par vetach snad uz kazdy clovek s priemernym IQ. Dufam.
Nie, hypo nedostane