Hypotéka od Všeobecnej úverovej banky - skúsenosti

labutienka333
29. jan 2016

Ahojte ľudkovia.
Ma niekto z vas skusenosti s VUB? DOKLADY a Splatky. Ďakujem za všetky odpovede.

wewe28
29. jan 2016

@labutienka333 ahoj. skúsenosť mám, avšak doklady a splátky sú individuálne...podľa toho čo kokrétne sa ide s hypotéky financovať, či aj so ŠPM a splátky podľa doby splatnosti a výslednej úrokovej sadzby.

monciky
29. jan 2016

@labutienka333
ja..., co Ta konkretne zaujima?

wewe28
29. jan 2016

pár gramatických chýb, ale to sa stratí 😀

alana1
29. jan 2016

over si aky model vypoctu uroku pouzivaju, lebo ja som to prave vcera zistila a je to dost velky oblb na ludi...

wewe28
29. jan 2016

@alana1 prečo?

labutienka333
autor
29. jan 2016

monicky@ .. Chcela by som sa opytat za ako dlho ste vybavili hypoteku.

S priatelom zijeme v anglicku. Volali sme do Vubky. A problem s paskami a vypismi z uctu by problem nebol. Ale obavam sa ci nam podpise moj manager formular na potvrdenie prace vo firme.

labutienka333
autor
29. jan 2016
labutienka333
autor
29. jan 2016
wewe28
29. jan 2016

@labutienka333 pozri Rp, tam som hodila odpoveď

labutienka333
autor
29. jan 2016

@wewe28 ďakujem 🙂

limetka69
30. jan 2016

@labutienka333 joj vub nikdy viac! Sa chytame s myzom za hlavy jak nas oje*ali, do oci surovo riaditelka pobocky ti vude dristat kraviny, teraz len cakame, ze nam skonci ta pomoc pre mladych od statu a utekame prec, 5 rokov za nas stat plati uroky, co mali byt uplne nizke, a mne mesacne stahuju uz rok, aj daco 150€ mesacne. Po roku som splatila mozno 600e tak neviem kde jw zvysok ked mame mat bezurocne obdobie. Samozrejme nerozumiem sa tomu az tak, kex ti daju pred teba sto papierov tak kazdy he jelen, ale laicky co vysvetlili, tak nas riadne zavadzali. Povedali,, e sprostredkovanie hyp. bude zadarmo, stalo nas to 360 eur, ktore nam odratali priamo z hypoteky a samozrejme tie peniaze nam potom chybali. A na otazku ci nam po mesiaci schcalili uver. Samozrejme pridte si po nho a daju po slubovani 100% len 75%,zvysne sme si mali vycucat z prsta asi. Takze vsetko vybavene do polovice asi. Odhlazeni z podnajmu, kupa bytu pruslubena, majitel uz vy avoval svoje veci, a zrazu nemame 7000€cize des to bol. Muzeli sme si, zobrat ezte mlu pozicku so salenym urokom a platime dve veci, kvoli tomu statnemu prispevku sa nedaju 5 rokov refinancovat. Ja mam hroznu skuzenost. A najlepsiu hypoteku ti daju v banke kde si klientom. 🙂

wewe28
30. jan 2016

@limetka69 ale to už je potom o komunikácii a schopnosti človeka, s ktorým ste to riešili....s takými sa stretnete v každej banke a aj mimo nej..... Refinancovať sa dá, ale bohužial sa musí vrátiť ŠPM, no po štyroch rokoch je to možné aj bez vrátenia....no niekedy sa oplatí refinancovať aj za cenu vrátenia ŠPM 😀

limetka69
30. jan 2016

@wewe28 no my sme to riesili vacsinou rovno s riaditelkou pobocky, a ja som stale taka naivna, ze si myslim, ze v dnesnej dobe sa uz nikto neopovazi tak klamat. No opovazi. Vsetko lek prekrucali, ze ro bola akcia v novembri, teraz je december a pod.... A ked mesiac denne v banke vam davaju milion informacii, raz tak raz tak, tak potom ste uz nacisto mimo z toho vsetkeho a este aj z casovej tiesni.... Ja som pisala, velmi sa nerozumiem, ale co som chcela aby mi vysvetlili, je aj tak daleko od reality. Hrozna banka u mna. 🙂

wewe28
30. jan 2016

@limetka69 chápem, každý máme nejakú skúsenosť, no stále si myslím, že ste nemali šťastie na správneho človeka. Ani riaditeľ nie je ako riaditeľ. A ak by sme podľa jednoho človeka mali súdiť celú inštitúciu, tak to by sme si nikdy nikde nič "nekúpili" podľa skúseností ľudí...ale vo všebocnosti to tak je. Jadna zlá skúsenosť urobí obrázok na celý život...vo všetkom.

anetkaadamko
30. jan 2016

aj my máme VUB a pri najbližšej príležitosti odchádzame......