Hypotéka - nová úroková sadzba

denisdenis
17. dec 2023

Ahojte, prosím kto ste refixovali tento rok hypotéku, akú ste dostali úrokovú sadzbu? My máme Tatrabanka a ponúkli nám 5 % úrok 🥴 Ďakujem.

jaroslav81
17. dec 2023

@denisdenis tak si refinancujte inde.. Veď Prima banka ma stále za 4%

hopsadobrandejsa
17. dec 2023

Treba pobehat po inych bankach a vyziadat si ponuky, ak budes mat vyhodnejsiu u konkurencie, s tou treba prist do sucasnej a povedat, ze ak nie su schopni dat ti vyhodnejsie podmienky tak odchadzas ku konkurencii.

jana005
17. dec 2023

@denisdenis v polke októbra ČSOB 4,20

martina7578
17. dec 2023

Dávajte si pozor na prestup do inej banky ak vám zvýšia úrokovú sadzbu. Nabehala som sa a všade platila poplatky aby som prešla do banky, ktorá má lepší úrok. Všetko vybavené a dohodnuté a viete čo sa stalo? Politická zmena - bonifiácia hypoték. Ak zmeníte banku, môžete stratiť nárok na dotáciu od štátu. Ostala som nakoniec v pôvodnej banke s vysokým úrokom.

ivkaaaaa
17. dec 2023

Tatrabanka, 4,39% pred dvoma týždňami.

ekira1
17. dec 2023

@denisdenis v júli tatrabanka 4,43%

ekira1
17. dec 2023

@martina7578 ešte to nie je schválené a nie sú ani známe presné podmienky. Dúfam, že to ani neschvália.

denisdenis
autor
17. dec 2023

@ivkaaaaa A na koľko rokov máte prosím fix?

kaktusik
17. dec 2023

@ekira1 schvalene to je, ale ja by som to tak horuce nevidela... otazka je dokedy bude mat stat na toto peniaze, akeho percenta ludi sa to dotkne. Cele je to site horucou ihlou a este vela nezrovnalosti vyplava na povrch, ktore bude treba vyriesit.

ekira1
18. dec 2023

@kaktusik už teraz na to nemá peniaze a vidíš kto sa už na to trasie. Takí čo môžu vyplatiť, ale radšej nevyplatia nech sa mu iný poskladajú, alebo čo majú možnosť nižšieho úroku, ale nebudú refinancovať, načo, veď štát zaplatí.. my sme riešili hypo keď boli 7-8% úroky a do výšky 80%, zvyšných 20% sa muselo vydokladovať, že klient reálne má. Stačí nemať veľké oči a nebrať splátky na dreň, že zvýšenie je likvidačné.

riyadh
18. dec 2023

@ekira1 Ani ja nechapem logiku, radsej vyssi urok a vsetci sa mi skladajte.. Hroza takato vychcanost.. A Taki Co ju budu skutocne potrebovat sa knej nedostanu koli takym to individuam

riyadh
18. dec 2023

@martina7578 a tebe nie je blbo sa pozriet do zrkadla?

sasa1310
18. dec 2023

@ekira1 je to schválené

sasa1310
18. dec 2023

@riyadh prečo? veď má pravdu

ekira1
18. dec 2023

@sasa1310 odkedy je pravda vychcanosť? Na dôchodky nie je, hlavne že zaplatíme
@martina7578 zvýšenú hypo, aby ju nemusela platiť zo svojho 🙄

sasa1310
18. dec 2023

@ekira1 myslela som to tak, že keď sa prejde do inej banky, tak nárok na dotáciu nie je. Ostatné neriešim. Ktovie či im to aj vyjde. Je to obmedzené príjmom

evulienkaslx
18. dec 2023

v auguste PSS 2,5%

ivkaaaaa
18. dec 2023

@denisdenis Máme na 5 rokov

janulikt84
23. dec 2023

@martina7578 je to schválené..
Zaleži od velmi vela parametrvov - stale je otazne co s uvermi ktore uz boli refinancovane napr.pred 3 rokmi...zatial s toho zakona je zrejme ze na take sa to nevstahuje..cize 80% klientov...ako budu posudzovany szco..a atd..

janulikt84
23. dec 2023

@denisdenis Tatra banka ma oddelenie ktore sa venuje vynimkam - naozaj staci pohrozit ze odidete a vedia sa pohnut - ale iba ak chcu...mozno dostanete aj ucet zaadarmo...

jarka_black
1. jan 2024

Možno bude zaujímavá táto info
https://tvnoviny.sk/ekonomika/clanok/872294-hyp...

hiro
1. jan 2024

@ekira1 "Na dôchodky nie je, hlavne že zaplatíme zvýšenú hypo"
No, odhady na tuto hypo pomoc su okolo 88 milionov. Ak by sa dali na dochodky tak to je kvapka v mori, to by dochodcom vyslo zo 4,80€ mesacne naviac. Naopak prave na dochodky je dost penazi a pumpuje sa stale viac:
"Kým v januári až októbri minulého roka vynaložila poisťovňa na výplatu penzií 6,88 miliardy eur, za desať mesiacov tohto roka to už bolo 8,55 miliardy eur. Ide o medziročný nárast o 1,67 miliardy eur."
A k tomu si prirataj dalsie stovky milionov (hadam ze to vyjde pod miliardu, nenasiel som rychlo kolko to bude celkovo) na 13 dochodok na buduci rok.