Hypotéka nám asi neprejde

19. jún 2024

Dostal niekto hypoteku aj zo záznamom v registri manzel mal podlžnosti ktoré sme pred 3 rokmi splatili boli to nebankovky .
Teraz by sme chceli hypoteku no v banke nám asi neprejde aj keď už je čistý.
Minuli rok nám bola schválená pozicka od Cetelemu ktorá bola riadne splatena je nejaká možnosť ako sa dostať k hypotéke ci ešte počkať 2 roky ?

butterflyeffect
19. jún 2024

Mozu vam to schvalit, hlavne ak medzitym uz na jeho meno bol dalsi uver ktory bol riadne plateny, tak moze na to banka pozerat ze bola obnovena platobna schoponost ale tiez nemusi, podla zavaznosti neplatenia-ci bolo len nejake omeskanie alebo zosplatneny uver. Najlepsie zajst do banky, dat si spravit nezavaznu ziadost, vtedy uz je prvy nahlad banky do registra a budete vediet na com ste. Pripadne skusit vo viacerych, banky maju povinnost nazerat do registrov ale kazda pristupuje k zaznamu inak. Vo vseobecnosti je lahsie ziskat hypoteku ako spotrebny uver so zaznamom kedze sa ruci nehnutelnostou.

autor
19. jún 2024

@butterflyeffect ďakujem krasne

majjus33
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
richelina
21. jún 2024

Tiež si myslím, že je lepšie kontaktovať špecialistu na úvery ako ti píše vyššie. Poradí vam a povie o možnostiach, ktoré máte. Vyberajte podľa recenzií od známych a pod.

butterflyeffect
21. jún 2024

@majjus33 ak ste taka dobra poradkyna tak sa opytam ze akym sposobim chcete zistit ci je ziadost v banke priechodna ked nie ziadostou? Lebo aj ked si vyziadate vypis z registra ten vam nepovie nic o tom co banka na to! Spisete s klientkou udaje a tie ziadosti zadate vy, ze? A tym ze predavate na MK svoje sluzby porusujete pravidla fora!

autor
21. jún 2024

@butterflyeffect
@butterflyeffect tiež si myslím, že tu žiadosť bude musieť nahodiť ako aj ja cez PC alebo v banke

richelina
21. jún 2024

@butterflyeffect ak je dobrý hypo poradca hneď vie, ktorá banka by s tým ne/ mala problém. Takto človek si ušetrí čas chodením od banky k banke ak je vôbec možnosť že im niekde schvália hypo. Mne osobne by sa toto nechcelo.. hoci cez mk by som by som takto pani nekontaktovala.
My keď sme brali hypo tak jedna poradkyňa nám povedala, že v žiadnej banke úver nezískame( iba v nebankovke 🙈) napriek tomu sme kúpili byt na úver z banky .. nie je poradca ako poradca